Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2024)
>>


sparlåga

Hej å hå...ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Efter den väldigt trevliga helgen med mycket hundaktiviter och den braiga känslan efter tävlingen åkte tävlingskalendern fram och anmälningar skickades in. Aneby och Växjö är nu inbokade och tanken var att köra samma upplägg som till denna tävlingen...flitigt tränande några veckor innan å så vila sig i form den sista veckan innan. Förhoppningsvis blir resultatet en taggad hund. Men han är ju rätt ombytlig vovven min så vi får se hur det fungerar.... En förutsättning för att ens ha en chans att se om det fungerar är ju att följa det tänkta upplägget. Men inte ett enda träningspass har det blivit denna veckan. Ja, ibland blir det verkligen inte som man tänkt sig. Har kommit både det ena å det andra ivägen. Får bli nya tag i veckan som kommer istället. Kontaktfälten ska det fortsätta filas på och så massor av belöning av slalomet!!!

Igår for Totti och jag iväg med scouterna ut i Emmabodaskogarna. Blev en härlig dag med soligt väder och massor av ungar i skogen! Lille Totti tyckte att han hade en elak matte som inte lät honom springa fritt. Lite pipig och gnällig var han allt, iallafall till en början. Men med jämna mellanrum kom det ju förbi någon och gosade en stund så han var rätt så nöjd ändån. Framåt eftermiddagen var han riktigt trött och låg mest och sov, ville inte ens följa med en hjälpsam liten kille som ville ut å gå en sväng med honom. Pipandet upphörde efter hand kan man säga :-)

Väl hemma blev det sängen för Totti och cykling för Taurus. Tror allt han lagt av sig lite över vintern. Han brukar föredra att trava. Han kan trava superduper snabbt men nu var det mest galopp.

Idag har det varit strålande väder så det blev långpromenad runt Rismåla göl. Taurus tog nästan årets första dopp, men ångrade sig när frambenen var i vattnet. Kan tänkas att det var lite kallt:-)

25 April 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
Nybro tävling

Vet inte i vilken ordning jag ska börja, har ju varit en väldigt innehållsrik och skojig helg. Men iallafall är nu årets första tävling avklarad å den gav mersmak, så jag tror att jag ska surfa in till SBK å ladda ner tävlingskalendern. Kanske Taurus å jag ska tävla lite i år...?

Agility I: Första loppet sedan vår hösttävling 2008 som vi tar oss runt utan att bli diskade!!!! Så härligt! Kommer knappt ihåg hur banan gick, men det började med en raksträcka så jag startade med Taurus och så var det upp på A-et, däcket och så en vänstersväng...lite minnesluckor här...slalomet kom mot slutet och det var en rak och fin ingång, men man kom från en tunnel så det var full fart...Fick två vägran där innan vi kom vidare. Men i mål kom vi!!! Tjoho! Kontaktfälten skulle ju ha tränats flitigt i vinter men det kom en faslig massa snö så det blev inte mycket med det. Så något kontaktfältsbeteende som fungerar finns det inte ännu. Så idag borde det varit mattes uppgift att växla ner innan kontaktfältshindrena och springa med och se till att han gick ända ner. Missade tydligen detta på balansen, han hoppade både upp och nergången. å så två vägran i slalom, så 20 hinderfel. Fick 0,08 tidsfel också, men det var ju inte så illa med tanke på att vi tog om slalomet tre gånger :-)

Hopp I: Inte fullt lika fokuserad vovve. Började med att sikta in sig på nån som sprang utanför banan...liten sväng för att kolla in detta (typiskt...) sen kom han igång rätt så bra, men det var inte samma samspel som i förra loppet. Taurus sprang förbi ett hinder, tror det var lången, men matte väljer att inte krångla och ta tillbaka honom så vi blir diskade men han kommer igång och springer riktigt fint här också.

Öppen hopp: Kändes bättre än hopploppet trots att han var ute å hälsade på funktionärer här också och sprang typ rakt igenom slalomet utan att svänga alls...Matte fick jobba lite :-) Tog oss faktiskt nästan ända i mål innan jag fick hjärnsläpp och skickar in hunden i fel tunnelingång...synd, hade haft en del fel med oss men vi var ju nästan imål...

Grymt nöjd med dagen iallafall och faktiskt lite sugen på att åka å tävla lite mer :-)

Det var ju hemmatävling så det betyder lite funktionärande också, började i fredags med banbyggning och tältuppsättning, å så var jag funktionär under lördagen då small och mediumhundarna körde. Kul, kul! Vovvarna var med i lördags också och bodde i tältet hos mamma. Så nu har Totti varit på sin första agilitytävling. Det fixade han med bravur, bodde i komposthage hos storebror Taurus och fann sig väl till rätta där.

Vi har haft besök av Josefin med vovvar hela helgen, alltid skojigt! Å speciellt eftersom jag inte träffat Era ännu! Han å Totti hade riktigt roligt mest hela tiden. Det är svårt att gå och lägga sig när man har en ny kompis att skoja med :-) Men de var duktiga å när det var dags att sova blev det kompostgaller mellan småttingarna.

Avslutade helgen med valpkurs med Totti, stackars hunden kommer nog sova en vecka efter denna helgen. Han är som vanligt en mycket duktig hund :-) Idag var det inkallning på programmet. Inga problem det ända tills matte drog fram leksaken och belöna med och sen tappar greppet å Totti springer ärovarv :-) Men det är ju bra att matte får jobba lite...Lite sitt och "titta på matte övningar" ingick också idag. Titta på matte är han rätt så bra på i vanliga fall, inte just vid detta tillfället kanske... å sitta på komando har han ingen aning om vad det är. Men sitta det kan han! Är nöjd med min lilla vovve, han var lite småtrött kan man väl säga men han jobbar på så fint ändån!

Nu ska jag göra som de fyrbenta och lägga mig och sova!

 

 

 

18 April 2010  | Länk | agility | 2 kommentarer
sista träningen...

...inför tävlingen nästa helg kan varit genomförd nu i onsdags! En grymt bra träning å det vore ju härligt att få gå in på banan nästa söndag med det i ryggen. Det var vår första träning med tävlingsgruppen för våren och det var banor som stod på programmet. Först en klass III hopp och därefter en klass I agility.

Hoppbanan kändes knixig på banvandringen, men var riktigt kul att köra. Framförallt för att Taurus var på hugget. Han kampade innan start så matte höll på att flyga omkull och på banan var det bara matte som gällde. Å det trots att det var en hel del störningar runt omkring, inte alls som på tävling men en hel del hundar var det där nere och banorna stod tätt och mediumhundarna sprang på den andra samtidigt som oss. Å så härligt!!

En lika laddad hund gick in på agilitybanan också. Först körde vi bara gungan en gång, för den har han inte sprungit på sedan december, bara för att se så han kommer ihåg att den rör på sig :-) Sen började matte krabba med vantar och grejer...skärpning! Men när vi väl kom iväg så gick det super. Tror att vi varit felfria på den, frånsett att matte matade med blodpudding på kontaktfälten...det får hon vänja sig av med till tävlingen :-)

Idag var vi uppe tidigt för Taurus hade fått tid för ögonlysning i Läckeby på morgonen. Inget fel på hans ögon inte! Härligt! Men en superstressad hund...fy, matte var helt svettig när vi kom ut därifrån. Skulle lämnat jackan i bilen :-) "Hej å välkomna, fyll i de här papprena å glöm inte id-numret" sa den trevliga djursjukvårdaren bakom disken. ok, sa jag och satte igång, hade hunnit till namn:.................... när hon kom förbi med en flaska ögondroppar. "..en droppe i varje öga..." å så var hon borta. Va...? ska jag droppa i dem själv? jaha...det kan ju bli spännande, la bort pennan och tog av locket på flaskan. JAG VILL ABSOLUT INTE HA NÅGOT DROPPAT I MITT ÖGA!!!! Taurus var väldigt bestämd på den punkten! En snäll dam i väntrummet försökte hjälpa till och ett öga fixade vi innan djursjukvårdaren fick komma och göra en insatts :-) Puh...stark och envis är han min hund! Men när det var dags för själva undersökning då stod han så fint så. å ögonen var det inget fel på så nu är det ju ett helt år tills det är dags att droppa nått i ögonen på stackars Taurus igen....Hmmm, håller alla tummar jag har för att han aldrig råkar ut för ögoninflammtion eller nåt annat som kräver ögondroppsbehandling.....tror inte mattes tålamod skulle klara det...

Efter veterinärbesöket var jag hemma hos mamma och pappa och räddade alla hundar från det fruktansvärda oväsendet som råder där. Badrummet ska renoveras och golvet ska brytas upp för att göra plats för golvvärme. Hela huset skakar när man kör igång den där maskinen. Outhärdligt! Så såklart kan inte vovvarna vara där utan måste vara hemma hos mig och leka lite :-) Får väl se vad vi kan hitta på, men väntar nog en stund för nu har allihopa somnat i varsitt hörn...rätt så skönt faktiskt, passar nog på och läser en stund :-)

 

10 April 2010  | Länk | agility | 1 kommentar
rapport från spårskogen

Idag blir det rapport från måndagens aktiviteter, då bar det nämligen av mot skogen. Båda vovvarna var med, plus att jag la ett till Rosso också. Så en hel del springande i skogen blev det. Beslutade att det fick bli personspår - orkade inte drittla med blodet denna gången...

Taurus spår gick över ett kalhygge...vet inte om det var just den öppna terrängen som klurade till det för honom men han fick jobba! Ordentligt! Tror aldrig han snurrat så mycket någonsin. Men så springer han ju som en tok i spåret också- klart att det är lätt att missa nån vinkel eller litet slag då. Får nog ta tag i det där på riktigt. Han älskar ju att spåra och blir helt galen när han vet att det är spårning på g. Ofta blir det en del väntande i bilen innan också så han har ju gott om tid att tagga igång på. Men som vanligt så löser han sina spår även om han snurrar och mot mitten och slutet av spåret så spårar han riktigt fint (fast fortfarande rätt så snabbt). Godbitarna på slutet hittades iallafall och han kände att han hade tid att stanna och gnaga i sig dem också :-)

Tottis spår var superkort och rakt. Iallafall tyckte jag att det var superkort när jag la ut det, kändes betydligt längre när jag gick det med hunden. När hunden var hämtad så gick vi mot spåret i 90 graders vinkel så att vi skulle passera rakt över det å så avvaktade jag och såg vad han gjorde. Helt klart kände han att matte hade gått där för nosen åkte ner direkt och så gick han några steg i spåret - i rätt riktning dessutom :-) Sen var det paus och lite tuggande på blåbärsriset...sen undersökte vi spåret igen...tuggade blåbärsris...spårade...provsmakade en pinne...tillbaka till spåret...å så höll det på! Men den lille spårade han också, sen tar det nog några gånger innan poletten trillar ner på riktigt å han fattar vad vi håller på med. Men spårade gjorde han :-) speciell känsla att se dem använda sin näsa...På slutet låg leksaksråttan å väntade. Det var ju väldigt skojigt att den låg där mitt i skogen verkade han tycka, men leka är kul så det gjorde vi!

Det blir en liten rapport från Rossos spår också, för där är en hund som kan spåra! å i vettigt tempo dessutom! Tror att han var klockren på sitt spår, inte nån snurr nånstans å då var det iallafall två vinklar. Låg en leksak sist i hans spår också som han grepar så fort han kommer fram. Underbart att spåra med den hunden!

Nu ska vi försöka hålla uppe spårandet också under våren så det blir lite regelbundenhet i det hela. Finns ju de som tycker att vi ska ge oss ut på viltspårtävlingar också...så vi borde verkligen träna!

Igår kväll tog jag med mig Totti ner till klubben och kollade på när agility-nybörjarna hade sitt första praktik-tillfälle. Verkligen en grupp med massor av olika hundar. Ska bli roligt att följa dem! Ingen pudel och ingen pinscher. Dock en pudelblandning och en dvärgpinscher - det kan väl duga det också!

Nu väntar vi på att bli upphämtade så blir det agility-träning för Taurus och bus med Rosso för Totti. Apropå bus, så kommer här några bilder från "Totti och Klara bus" i går kväll.

kanske en något missvisande bild, ser ju ut som om det är Totti som drar igång busandet när Klara sitter så fint....å det gör han i och för sig också. Men det är Klara som har överlägset mest sprutt i benen av de två :-)

Hihhii..helskön bild!!!

Visst är hon lite galen Klara, men självlysande ögon det har hon inte i verkligeheten :-)

7 April 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
banträning

Det blev några timmar på brukshundklubben idag också :-) Först blev det en kombination de körde på Annika Aller- kursen förra helgen. Var ju där och spionerade lite och var nu tvungen att testa i verkligheten. Detta var en variant på staketet, där hunden skulle imellan hindrena å där man i sista svängen gjorde ett framför byte för att fortsätta till en tunnel. Såg lite knixigt ut när man tittade på den men gick hur bra som helst i verkligheten.

Sen byggdes det hoppklassbana. Kul att köra en hel bana och Taurus var laddad! Lite svårt är det (fortfarande) när det kommer ett hinder "ut i ingenstans" där det sen ska svängas tajt åt vä/hö. Blir inga tajta svängar där inte...Finns väl en hel del att slipa på men det gick riktigt bra!

Avslutade dagen med kontakktfält. Idag hade jag hjälp med klickandet så att jag kunde springa på. Kunde variera mig lite mer då, springa på båda sidorna, springa sakta bakom och kuta på i full fart. Glömde springa långt i från...det får vi ta nästa gång. Så länge locket ligger framme stannar han fint, tar jag bort det går det inte många repetitioner innan han börjar hoppa...Så det blir många repetitioner med lock, några utan, många med...osv.

Totti var också med och fick springa med när det var banbyggnad. Härligt att ha en hund som tvärvänder när man ropar på honom även om han har siktet inställt på något annat :-) En och annan tunnel sprang han också igenom.

Nu vilar vi upp oss, för imorgon drar vi till skogen!

 

4 April 2010  | Länk | agility | 1 kommentar
premiär för cykeln...

...eller kanske "det man inte har i huvudet får man ha i benen". Var bjuden på påskmiddag hos mamma och pappa idag. Å pappa var snäll även idag så vi blev upphämtade innan de for för att hämta farfar. Eftersom han inte direkt bor nästgårds så hade jag några timmar innan det blev nån middag. Planen var att gå ner på klubben och hämta cykeln jag lämnade där igår å så passa på att träna lite kontaktfält. Planen fick ändras något...för ska man hämta en låst cykel kan det vara bra att ha med sig nyckeln, å den låg kvar hemma. Så istället lånade jag en ny cykel å tog med mig Taurus på årets första cykeltur, 7 km tur och retur för att hämta nyckeln. Sen blev det äntligen promenad till klubben för lite kontaktfältsträning å så cykeltur hem igen. Mycket cyklande för matte och mycket springandes för hunden idag :-)

Kontaktfälten gick bra idag. Var premiär för dem också för året så det var lite spännande att se hur det skulle gå. Men han verkade komma ihåg. Belönade med kamp idag, med nya leksaken. Roligt sa Taurus och hängde i andra änden. Han stannar fint även när vi kör hela balansen, men det är inte hundraprocentigt. Tror att jag skulle behöva nån som stod bredvid och skötte klickandet så jag kan springa på lite mer. Jag har en liten tendens att hamna bakom honom hela tiden för att jag ska se om han går ner ordentligt å för att jag tror att jag ska störa honom på nåt vis om jag springer bredvid eller framför. Men jag vill ju inte ha en hund som bara kan göra kontaktfält om matte är bakom, så det måste vi ändra på.

Sen var det dags för den där påskmiddagen :-) Syrran komenterade att Taurus var så lugn när de kom ;-) Hihi..."har ni tränat på att inte hoppa och skälla?" Mmmm, svarade jag. Haha....har vi väl inte lagt så mycket tid på...var väl cykelturen som satt sina spår. Totti däremot, han charmar alla, till och med en totalt hund-ointresserad syster. Han är ju så lugn och fin å sitter gärna i knät och gosar med alla i tur och ordning :-) "Han är ju helt annorlunda än de andra monstrena" var mormors komentar och hon syftade väl då på Taurus och mammas vovvar. Tur att hon gillar den lilla ulltussen då hon får agera valpvakt då och då.

Nu ska jag ta och fundera på vad vi ska träna på imån då det blir en ny tur ner till klubben. Å på måndag ska vi försöka oss på att spåra, det blir roligt det!

 

3 April 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
heldag på klubben

Förmiddagen spenderades med våra kursare som minnsann fick springa ordentligt idag. Dessutom blev vi bjudna på fika, då collien Allize fyllde två år dagen till ära :-) Så kaffe och kaka i solskenet, sämre kan man ha det! Sen kom min snälla pappa ner med mina vovvar så att Taurus och jag kunde köra lite på kombinationerna vi också. Det var roligt och trots att det var en del störningar där nere idag så var det full fokus från Taurus sida. Kul! Däremot är han ju inte världens mest följsamma hund...hmm...speciellt inte när det är raksträcka först och så ska man plötsligt svänga, då blir det svårt...Men nöjd och glad iallafall.

Tottis valpkompisar kom också ner en stund så det blev valpbus!! Två nya lekkamrater och så Beas storasyter Lady (en av Taurus favoritflickor) å Taurus var med i leken.

Åh så härligt, å solen har skinit på oss hela tiden!! Man blir så lycklig :-)

Nya lekkompisen, Stabyhoun som jag redan glömt namnet på...men nått fint var det, det kommer jag ihåg :-)

Jag och lilla Bea.

Lady vill också vara med de små och leka.

Hmm...jo jag tror att de sparkande benen tillhör Totti även om de verkar leva sitt eget liv...

Taurus trivdes fint! Leka det är grejer det!

Bea och Lady...å vem är det som ålar sig in i bilden om inte.....Taurus :-)

Totti på egna äventyr...

Fniss...inga komentarer på den bilden :-D

Nästan alla, Taurus med Totti skymd bakom sig, Stabyhounden (med det bortglömda namnet), Ricco, Lady och så pumin Svea...saknas bara Bea.

Mina pojkar ungefär som det brukar se ut. Taurus ståendes, alternativt hoppandes med en viftande svans, och Totti med någonting i munnen...

2 April 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida