Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2023)
>>


nya kort

Ibland glömmer jag bort att kolla min mail på några dagar, jag tänker att det kommer inte mail så ofta...och de som kommer är oftast inte så roliga ändån! Men ibland dimper det ner riktigt trevliga mail, till exempel det från Joanna med fullt av kort på Taurus. Oj, vad roligt. Ni får njuta av det till höger här. Taurus i kohagen! (tom kohage vill jag tillägga...)

Denna veckan är det inte klokt vad flitiga vi varit på att träna. :-)
Tror att vi varit nere på klubben varje dag hittills. Men sviten kommer nog att brytas nu, i helgen blir det ingen hundträning- inte på brukshundklubben iallafall.

I torsdags kväll höll jag kurs för hundungdom, det är riktigt roligt det! De är så glada och positiva allihopa och har riktigt duktiga hundar. Men iallafall så satt Taurus uppbunden nere på klubben undertiden kursen höll på, vilket han klarade galant! Dels hade mamma gått ner med honom och då har han inte lika mycket förväntan på att få träna som när jag går ner med honom själv. Det händer nämligen då och då att han får följa med mamma och Rio när de ska träna( å jag är i skolan eller så..). Vid de tillfällena får han väldigt sällan göra något speciellt utan han får bara en promenad dit och hem och så får han träna på att sitta uppbunden en stund. Bra träning det också! Bara inte lika kul att träna..... Så dels hade han ingen större förväntning på att få göra något och dels fanns det gott om saker att titta på, vilket brukar underlätta när han ska sitta still och framförallt tyst. Men det gick så bra det. Efter kursen tränade vi lite bakombyten, vilket vi inte har gjort så mycket. Men efter några repetitioner gick det riktigt bra.

I dag är jag ledig och då får man passa på att träna lite. Dessutom var det några i onsdags på träningen som sa att de skulle ner och träna på fre förmiddag så jag tänkte att vi kunde få lite sällskap också. Fortsatte träna bakombyten och kontaktfält.
Byggde delar av banan som var i Oskarshamn, då skickade jag in honom i en tunnel och tänkte att jag skulle byta bakom honom...men det resulterade i att hunden kom ut igen! Så det har vi tränat på idag. Gick tillslut riktigt fint, men jag får passa mig för att säga något innan han kommit typ till mitten av tunneln. Ropade jag på honom för tidigt så gick han ur!

Tja, nu ska vi bara lata oss resten av dagen, tror jag iallafall...Å kanske käka lite glass :-)

30 Maj 2008  | Länk | agility | 1 kommentar
agility eller godissök?

Vilket trevligt väder vi har nu för tiden! Sol, sol och lite mer sol...Till helgen har jag hört att det ska bli ännu varmare...

Igår var det agilityträning, tre kombinationer. Vi delade in oss efter small,medium & large så man slipper höja och sänka hela tiden. De två första gick jättebra, det finns såklart en del att träna på bla. kontaktfält men han skötte sig bra. Dessa två kombinationer stod rätt nära varandra, men han klarade att fokusera ändån. Det har han tyckt varit jättejobbigt innan, att koncentrera sig på att hoppa rätt hinder när det finns så mycket spännande runt omkring men det går bättre och bättre. Sen kom vi till den sista kombinationen och nu börjar bortförklaringarna ;-) Det var varmt, Taurus var trött och det låg tydligen en hel hög med godis mitt på plan som han stannade och skulle käka upp....Det gick rätt så bra fram till "godishögen", jag märkte ju att han var lite trött och inte sprang riktigt som han brukade men han sprang iallafall och han hoppade där han skulle. Tills det tog tvärstopp och han började leta godisar istället...Så här i efterhand skulle jag kanske ha avstått att köra den sista eller åtminstone bara kört någon "fartig" del av den...Men det är lätt att vara efterklok. Slutade med att köra en raksträcka på slutet iallafall, gick bra. Är trevligare att sluta med något som gått bra!

29 Maj 2008  | Länk | agility | 0 kommentar
tisdagsträning

Ja, det blev tisdagsträning. Disken hann jag också med, det var pluggandet som fick stryka på foten.
Tycker egentligen att det är rätt tråkigt att gå runt, runt i en ring- vilket det brukar vara rätt mycket av på tisdagsträningarna. Det är iallafall min upplevelse av det hela, men jag brukar inte heller vara med speciellt ofta så jag har kanske missat guldkornen.... Det var rätt mycket gå runt i ring och "vänster om marsch" i går också, men har man en hund som är på G så är till och med det roligt. Vi fick köra läggande, ställande och sättande under gång, en inkallning, lite förflyttningar på stället och en platsliggning på slutet. och så en hel del gående åt alla möjliga håll. Förflyttningar på stället brydde jag mig inte ens om att testa, hunden vet ju inte ens vad fot är så det kändes som överkurs. inkallning gjorde vi i kopplets längd och utan någon snygg ingång till vänster sida...Vad är det?

Jag har inget fot-komando på Taurus men jag kan få honom att gå vid sidan genom att låta tillräckligt rolig. Däremot har vi ju inga snygga svängar eller sättande vid sidan eftersom vi inte tränat det alls...det har man ingen nytta av i agilityn:-) så det har blivit rätt lite tränat på det. Men det spelar ingen roll, vi var inte där för att träna snygga sättanden utan för att få lite omväxling och träna med lite andra hundar än dem vi brukar träffa. Han gjorde faktiskt ett helt ok sättande under gång! Har vi aldrig testat men jag tänkte att jag säger väl sitt och ser vad som händer...och han satte sig direkt! skoj! Sedan låg han platsliggning i nästan 2 minuter! i och för sig i koppel och med mig stående 1,5 meter bort men ändån!

Tja, det var faktiskt väldans roligt med tisdagsträning iallafall :-) Synd att det var den sista för säsongen...
28 Maj 2008  | Länk | övrigt | 0 kommentar
trädgårdsmästaren

Missade tyvärr agilityträningen igår... eller egentligen var det bara jag som missade den. Taurus fick följa med min snälla mamma ner och träna iallafall fast hans matte var upptagen på annat håll. Måndagar brukar betyda banträning (och onsdagar kombinationer) så även igår. Det hade varit en rätt så knepig bana (träningsansvarig hade letat reda på en bana från VM) kanske lite väl knepigt för nybörjarhunden Taurus...men men....har fått rapporter om att han skötte sig utmärkt! Inga race och de hade tagit sig runt banan! Hade varit lite roligt att se faktiskt...tror aldrig att någon annan har kört med honom innan så det hade varit kul att se på riktigt och inte bara få rapporter. Men det var ju roligt att det funkade.

Idag har jag varit i skolan och Taurus har varit hemma hos mamma och hjälpt henne i trädgården. Hon håller på att gräva om landen och då har Taurus inget emot att hjälpa till lite...Gräva är roligt! Jag och mina syskon gav bort en arbetsdag till mina föräldrar i julklapp som vi införlivade här nu i vår. Den innebar rätt mycket trädgårdsarbete och grävande i landen. Det var en toppendag tyckte Taurus. En hel dag springandes i trädgården och man fick gräva hur mycket man ville utan att någon blev upprörd. Han blev till och med påhejad imellanåt. Lyckan var total! En riktig liten trädgårdsmästare är han.

Nu sitter jag och funderar på om jag ska gå ner på tisdagsträningen ikväll eller om jag borde plugga och diska istället :-) får se vad som vinner....Kanske hinner både och.

Har ju hitills haft en bild till varje inlägg, så jag fortsätter väl med det. Här kommer en tagen i helgen. Taurus tigger mat...
27 Maj 2008  | Länk | övrigt | 0 kommentar
hajk och viltspår

I fredags gick vi vårt första viltspår, var spännande att se hur han skulle reagera på det. Vi la ett rakt spår, kanske 75 meter långt. Tror han tyckte det var riktigt roligt! I jämförelse med när vi lagt personspår så gick han riktigt lugnt och fint i spåret. Får se om det håller i sig eller om det var en engångshändlese... roligt att se var det iallafall. Nu får vi se om jag hinner lägga något mer i veckan. Annars blir nästa gång på fredag.

Lördag morgon åkte vi på hajk med "mina" patrullscouter. Vi gick delar av Kalmarsundsleden, från Ekenäs till Sandvik där vi slog läger. Soligt och fint hade vi det hela vägen så det var en trevlig vandring och Taurus blev ordentligt ompysslad och matad :-) Dock var det väldigt blåsigt på sina ställen, vi fick slita ordentligt med vindskyddet. Men oj så bra det blev! Och det blåste inte iväg mitt i natten, vilket vi alla var tacksamma för. Nu har både Taurus och jag sovit lite middag (i så där 3 timmar....) Man blir trött av att vara på hajk!

25 Maj 2008  | Länk | övrigt | 0 kommentar
onsdagar=agilityträning

Igår var det onsdag. Onsdagar betyder agilityträning. Onsdagar betyder också träna-med-mycket-störning-dagar. Det brukar vara grymt mycket folk där nere, två agilitygrupper och en lydnadskurs...Alltid lika spännande att se hur Taurus klarar det. Igår gick det super! Annars brukar problemet vara att han ska kolla in omgivningen på egen hand i mellanåt. Men igår försvann han inte på några egna race!...jo, föresten han sprang en sväng precis i början men han var snabbt tillbaka så det är knappt det räknas :-)

För övrigt var jag väldans nöjd med vår insatts. Det bästa var att han höll sig på banan (kan man säga "höll sig i kombinationen"? för det var väl egentligen det han gjorde) med ett undantag då...och att han var fokuserad på det vi höll på med och inte vad som hände runt omkring. Dessutom gjorde han ett jättefint slalom och så tränade vi vidare på våra kontaktfält. Nöjd och glad matte!!

Idag kommer det nog inte hända så mycket spännande, ikväll blir det grillning och i morgon ska vi med Joanna ut och spåra. Det blir roligt det!


22 Maj 2008  | Länk | agility | 0 kommentar
Välkomna!

så nu har även Taurus en plats i cyber-rymden.

Utrymmet här kommer att delas av mig och Taurus. Fördelningen kommer att se ut ungefär så att jag skriver och Taurus blir skriven om. Det kan väl tänkas att det kommer upp något annat ämne än just Taurus, men annars är han den stora huvudpersonen här.

Taurus är en pinscherhane på 3år som studsar fram genom livet. Svansen på topp och väldans nyfiken! Han gör sällan något på halvfart utan det är full satsning som gäller, med några få undantag då kanske... Tyvärr är vi inte alltid överens om vad det är energin bör läggas på. Men vi har rätt kul ihop iallafall. Å imellanåt är vi totalt överens om vad det är vi håller på med :-) Då är det roligt att ha hund!

Vi återkommer, men nu är det första inlägget skrivet.
20 Maj 2008  | Länk | första inlägget | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida