Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<
Februari (2022)
>>


en dag i solen

Är rätt så trött på att rapportera om våra halvtaskiga tävlingslopp så jag tror att jag låter bli...! Klart är iallafall att det måste tränas mycket slalom. Vet inte om det är i mitt huvud det sitter att slalom är ett sådant svårt hinder att vi inte skulle klara det, eller om det sitter i hundens. Troligen lite av varje. Ska klura på det i mån hur vi ska träna bort spärren, så att både matte och hund kan känna sig säkra på att vi klarar slalom även på tävling.

Annars har vi haft en grymt härlig dag i solen på Oskarshamns BK. Kom dit runt halv åtta och sprang vårt första lopp runt halv nio, sen dröjde det ända till halv fyra innan det var vår tur igen! Man hinner se många duktiga hundar under den tiden. Dessutom var det landslagsuttagningar, border collies, border collies å så några bordercollies till. Dessutom två belgiska vallhundar, några kelpies och två racer-labradorer så såg largeklassen ut. Inte så stor variation men det är roligt att kolla på och Jisses vad det går undan!

Tävlade mot en styck pinschertik och hennes husse idag. Från resultatlistorna går att utläsa att hon hette Rivendells Geisha men jag tror han  kallade henne Leia eller något sådant. Tappade tyvärr bort dem så jag hann inte prata något med dem. Men hon var duktig! Började med att rusa runt i starten, men höll sig duktigt på rätt sida om första hindret så tiden startade inte :-) Men sen gick det undan, fem fel och en snabb tid i hoppklassen! Roligt tycker jag som inte träffar pinschrar så ofta! och defenitivt inte på agilitybanan!

 

Var en rätt så trevlig dag i allafall. Hade flera klubbkompisar som plockade pinnar och det var strålande solsken hela dan så jag har lite svidande axlar men det lägger sig nog till imån. Då blir det slalomträning!!!

 

31 Maj 2009  | Länk | agility | 2 kommentarer
den som ändå förstod...

Denna vecka tror jag att det blir mer tävling än träning. Har dock tränat slalom en hel del. Knepigt hinder och ännu knepigare blir det med en hund man inte förstår sig på. Körde åtta-pinnars häromdagen, startade långtifrån så vi skulle få upp lite fart och hunden går klockrent! Inga problem alls så jag lägger på fyra pinnar till så det blir full längd på det. Nu börjar problemen....tydligen blev det grymt mycket svårare nu. Han går in fint men hoppar över pinnar här och var. Olika ställen varje gång...Man börjar ju fundera vad det är man gör fel? Ändrar jag något i mitt sätt när det kommer 12 pinnar? Tänker jag kanske "å shit nu blir det svårt"? Jag tror inte det men något är det...han tycker att slalom är ett jobbigt hinder.

Visade sig blandannat på veckans första tävling. En träningstävling i Lessebo, en av fyra deltävlingar i "slyngelcupen". Började med en hopp 1 och jag hade en grym hund-vad roligt det är att köra när det känns så! Ända fram till slalom...då blir det jobbigt och Taurus avviker. Matte hämtar honom och vi kör resten av banan i samma goda anda som innan slalomet. Ändå riktigt nöjd efter det loppet, mer slalomträning men annars riktigt bra! Men sen visar sig min hund från sin mest mysko sida. Nästa lopp är en agility 1 och Taurus är lite trött när jag tar ut honom ur buren men han kommer i gång och startar loppet superbra! Ända fram till A-et, upp springer han, matte springer bredvid och över till nedgången för att möta upp sin hund...som inte kommer. På toppen av A-et tar det stopp, han stannar upp och spanar en stund sen springer han ner igen samma väg som han kom och försvinner ut från banan....VAD var nu det...? Starta loppet hur bra som helst och sen vända på A-et och ge sig iväg på egen hand? Hur tänker han?

Ja, den som visste det...på lördag är det tävling igen, officiell denna gången, i Oskarshamn. Blir spännade....kanske ska han vända på balansen då? eller springa baklänges över gungan?springa under hindrena? eller så kanske han överraskar med att ta sig runt?

Tänkte bjuda på lite bilder idag. Fotade hundarna hemma i mamma och pappas trädgård.

Nykomlingen Rosso i full fart.

En galen Taurus (ngt suddig)

Kan man få vara med å leka?

Undra vem som lärt honom detta?

Taurus och Rosso leker...

...medan Rio väntar på att hans matte ska komma hem.

Ett försök till gruppbild...hm, kanske är det skicklighet att lyckas få dem kolla åt varsitt håll...

Fint va?

28 Maj 2009  | Länk | agility | 3 kommentarer
valpvakt

Idag stack mamma till Enköping och shibaspecialen med gammelman (fyra år är väl ingen ålder, men han är ju storebror nu..) Lillebror, som inte är shiba, fick inte följa med. Honom har Taurus och jag hand om i helgen. Taurus verkar ta det på stort allvar att vara valpvakt. De brottas, tuggar på leksakerna och har dragkamp och så slocknar de på varsitt håll och sover en stund innan det börjar om igen.

Det blir inte så långa promenader med valp i huset (eller snarare med valp i lägenheten, men det låter inte alls lika bra) å jag vågar inte lämna den lille själv, än iallafall. Så jag har försökt att aktivera Taurus på annat sätt. Det har blivit lite gymboll, lite rulla runt, det har klippts klor och trampats på lock. Och tydligen blir man rätt så trött bara av att umgås med den lille ulltussen. Mycket jobb är det med valp, men lite sugen på en egen blir man....

Nu verkar det som det har slutat regna så nu blir det liten promenad runt gölen innan det är dags för kvällsmat.

22 Maj 2009  | Länk | övrigt | 1 kommentar
träning

Idag har det tränats igen. Var min tur att hålla i träningen, perfekt, för då får man bestämma vad det är som ska tränas :-)Så det blev raksträcka med sväng på slutet, kontaktfält och lite olika byten...

Idag hade jag som regel att han inte fick träna om han inte ville leka först. En hund som sket i leksaken fick fortsätta sitta uppbunden tills han ändrat attityd. Tror att det funkade rätt så bra... Hela träningen gick faktiskt rätt så bra. Nöjd och glad :-)

Kontaktfält måste vi fortsätta nöta, han har inte helt fattat hur jag menar att han ska stå på slutet. Men det kommer nog om matte bara ser till att vara konsekvent. Raksträckan med lite svängande på slutet gick också rätt så bra, lite vida svängar kanske...men helt ok.

Var jättekonstigt väder idag, som säkert påverkade resultatet. När vi gick ner där såg det nästan ut som det kunde börja regna när som helst. Men istället drog molnen bort och det blev riktigt varmt...och kvavt, helt vindstilla. Vet inte vem som flåsade mest, jag eller hunden. Jobbig träning ska jag säga, var helt genomsvett när vi var klara. Den värsta motivationskrisen är iallafall över, så nu sätter vi igång med träningen igen och ser (kanske) fram emot Oskarshamn sista helgen i maj och Växjö på nationaldagen.

18 Maj 2009  | Länk | agility | 1 kommentar
man skulle bo på landet

Idag fyller farfar 80 år och trots att han inte firar sina födelsedagar specielllt mycket så tyckte vi att 80 var något som man ändå borde uppmärksamma på något vis. Så vi beställde smörgåstårta, farbror nr 1 fixade princesstårta och kaka till kaffet och farbror nr 2 stod för bord och stolar- smidigast då de bor på samma gård, så de behövdes inte bäras så långt.

Med undantag för en kusin som bor nere i Malmö, var alla tre barn, 11 barnbarn och 2 barnbarnsbarn där. Jättetrevlig dag i solskenet och som rubriken antyder- på landet! Tänk att bo så...Taurus stormtrivs, springer runt och sniffar på alla goda dofter, rejsar på åkern och tyvärr (efter typ 15 min i friheten) rullar han sig i någon skit och luktar sedan apa resten av dan... Friheten utan koppel försvann också ganska fort efter det. Folk började klaga på att det luktade illa :-) så när smörgåstårtan kom fram fick han sitta uppbunden vid ett träd. Tillräckligt långt ifrån bordet för att vi inte skulle behöva äta i stanken.

Efter tårta och så lite mer tårta och kaffe så fick Taurus en liten promenad, först i skogen och senare svängde vi in i fårhagen (utan får) och Taurus passade på att bättra på sin odör genom att trilla ner i ett dike. Plask, sa det och alla benen försvann...var tydligen lite djupare än han tänkt. Ja...det är kanske lika bra att vi inte bor på landet, tänk vad ofta jag skulle behöva bada hunden!

17 Maj 2009  | Länk | övrigt | 0 kommentar
motivationsproblem

Surar fortfarande lite över den där Karlshamnstävlingen...Inte för att det precis var våra första diskningar, dem har vi nämligen gott om :-) men för att det inte finns något bra som jag kan ta med mig hem och glädjas över. Alla diskade lopp behöver inte vara kassa lopp, en del av dem är grymt bra men det går fort att diska sig i agility. Hunden drar på hinder som han inte skulle ha tagit...det har också hänt att jag medvetet diskat oss när han sprungit förbi ett hinder och jag valt att inte ta tillbaka honom och förstöra flytet. På de flesta tävlingar vi varit på har vi gjort ett rätt så bra lopp och ett blahaa-lopp, eller i vissa fall faktiskt två rätt bra lopp. Åtminstone har det funnits delar av loppen som man kunnat ta med sig som ngt positivt. Men inte från denna kassa tävling...tre lopp och ingenting! Blää...

Motivationen har varit i botten sedan dess...sen började hunden nysa och den perfekta bortförklaringen till att slippa träna dök upp :-) Vi vill ju inte att de andra hundarna också ska börja nysa! så vi har hållit oss borta från klubben och hindrena, trots att hunden inte nyst en enda gång sedan vi var hos veterinären. (Misstänker att jag slängde ut de 650 kronorna i onödan.) Hoppas att motivationssvackan snart är över, för egentligen tycker jag ju att agility är grymt roligt!

Trots en matte med motivationsproblem så har hunden fått göra lite roligt iallafall. Tur att han har en snäll "mormor" som tar hand om honom när matte jobbar. Igår var han med och sprang i skogen när sökgänget tränade. Han ska enligt uppgift vara grymt bra på att valla rutan :-)

Idag har han varit på agilityuppvisning på mammas jobb. Lite ont om plats där utanför så de hade kört raksträcka fram och tillbaka, å det klarar ju till och med Taurus (om det inte svänger efter raksträckan...då blir det svårt). Sen hade han varit med och fikat med pensionärerna och valt ut sig en favoritfabror som han klättra upp i knät hos och myste en stund. Kela är han bra på, synd att inte det är en tävlingsgren....

13 Maj 2009  | Länk | agility | 2 kommentarer
hos veterinären

 

Oj vad jag lärt mig mkt nytt idag, Taurus och jag har träffat veterinären. Noskvalster har aldrig varit något av mina favoritämnen tidigare. Har nog inte ens funderat så mycket över dessa minismå djur som trivs i hundarnas nosar. Tydligen trivs de allra bäst långt upp i systemet. De är iallafall grymt svåra att få syn på. Finns en metod där man söver hunden och då kryper de små djuren ut, kanske gillar de inte att bli sövda?? Hmm...iallafall blir de flesta hundar diagnostiserade enbart på symtomen, nysningar och någon sorts inåtgående nysningar.

Enligt några studier från SLU misstänker man att uppemot 80 procent av alla hundar i Sverige har noskvalster. Dock förblir en del symtomfria medans andra börjar nysa och grymta. Några lyckligt lottade verkar vara imuna. Inkubationstiden är 2-3 veckor, men det är fullt möjligt att bli smittad utan att få några symtom förrän långt senare.

I vilket fall som så behandlas hunden nu mot noskvalster, även om vi inte med hundra procent säkerhet kan säga att det är det han har. Tre veckor tar behandlingen sen ska han vara bra! Å bara för att jag beställde tid hos veterinären igår så har han knappt nyst alls idag...å absolut inga nysningar inne hos veterinären så jag kunde visa på vad jag menar. Ja, ja...men troligen är det ju små kvalster han har fått så det är lika bra att behandla det så vi slipper nysanfallen.

Så det blir inte så mycket agilityträning eller tävling den närmaste tiden, vill ju inte smitta de andra hundarna(även om 8 av 10 hundar enligt uppgift redan ska ha de små djuren inneboende...). Får väl bli lite flitigare med gymbollen istället och kanske träna in något roligt trix?

8 Maj 2009  | Länk | övrigt | 2 kommentarer
Atjoo..

...attjoo, atjoo prosit säger hunden. Å så snurvlar och grymtar han som värsta grisen :-(    Tror inte att hundar ska låta som grisar. Misstänker noskvalster, men tid är beställd hos veterinären så imorgon vet vi förhoppningsvis mer Trist!!

Hoppas att hans knasiga beteende på våra promenader beror på att han inte är riktigt kry...han har nämligen börjat tokskälla på folk när vi är ute och går. Inte alla vi möter men flera stycken de senaste dagarna så jag börjar bli orolig för någon sorts personlighetsförändring....men förhoppningsvis försvinner det med vad det nu är han har i näsan!

7 Maj 2009  | Länk | övrigt | 0 kommentar
upp och ner...

Helgen började himla trevligt med viltspårträff och en massa trevliga pinschrar och deras mattar och hussar. Å hunden gillar ju att spåra, även om det inte går klockrent så tar han sig ju till slutet. Lördagen spenderade vi i stugan med och hjälpa mormor att tapetsera, klippa gräset, bära ut utemöblerna och lite annat smått och gott. Trevligt det också och kanonväder var det dessutom. Mamma hade med sig kompostgaller-hage till valpen som Taurus också satt i imellanåt när jag inte kunde hålla koll på honom. Annars sprang han lös och höll sig faktiskt på tomten trots att den är inhängnad med tax-staket som knappt räcker till knäna och ett stenröse som säkert varit en mur en gång i tiden. En av hans favoritflickor bor också granne på ena hållet, men det är jag inte ens säker på att han märkte :-) I allafall helnöjd matte och helnöjd och väldigt leksugen hund som rejsade med bollar och kampad med trasor så fort han kom åt.

Men sen var det slut på det roliga :-( Dagen avslutades med att Taurus lyckades reta upp Rio som högg honom i örat och fixade ett stort jack. Blodet spruta och matte svor! Jädrans hundar! Fram med tejp och kompresser och fick stopp på blodandet och snodde till ett riktigt fint bandage. Har ju sett hur Joanna tejpar fladder-öron, så en variant på detta fick han så att han inte skulle slå upp det varje gång han skaka lite på huvudet. Om han inte sett så missnöjd ut med sin tejpning så hade han fått ha den jämt...jättesöt blev han.

Idag skulle vi ju tävla så matte var lite nervös i morse om det skulle ha läkt ihop tillräckligt för att klara springa lite agility. Tog bort det mesta av bandaget i morse men lät stripsen som vi tejpat ihop själva såret med sitta kvar, såg rätt så lovande ut så vi for mot Karlshamn. Så här i efterhand kunde vi ju låtit bli det, inte för örats skull för det höll riktigt bra utan för att han ändå inte var intresserad av att köra någon agility med sin matte. Detta var nog den sämsta tävlingen någonsin!! Urtrist var det!

Man kan ju tycka att raksträckor skulle vara lätta, men de är egentligen skitsvåra! Hundeländet behöver ju inte tänka alls, bara springa och hoppa (vilket han troligen skulle klara i sömnen) när det sedan är dags att svänga igen har han tappat fokus och glömt bort vad vi håller på med.

En mycket lovande helg slutade rätt så trist måste jag säga. Nu ska vi krypa in under en filt och glo på tv. Matte ska sura lite och Taurus lär sova gott.

3 Maj 2009  | Länk | agility | 1 kommentar
spårning hela dagen

Ja, idag blev det då en heldag i skogen. Härligt!

Lyckades, med en mindre felkörning, ta mig ut till rätt ställe också. Vilket inte är så dåligt, lokalsinne har jag inte blivit begåvad med :-) Om jag räkna rätt var det 10 pinschrar med medföljande mattar och hussar som gav sig ut för att lägga spår. Vi fick lägga spår åt varandra vilket var något nytt för oss. Lägger ju oftast spåren själv, både personspåren och blodspåren. Idag var det blodspår som stod på agendan. Taurus fick fyra vinklar och ett spåruppehåll. Klarade han väl rätt så bra. Tyckte nog att han snurrade lite, men han tar sig ju till slutet. Om vi ska ge oss ut och tävla så kan det nog vara en idé att tänka igenom träningsupplägget lite mer. Hittills har vi mest spårat föra att det är kul och för att aktivera hunden lite. Hur han spårar har jag inte brytt mig så mycket om, men ska det ut och tävlas så ska vi nog slipa lite på detaljer innan tror jag. Det ska jag klura på någon dag när jag får tid.

Riktigt trevligt var det iallafall och vi hoppas såklart att det blir fler spårdagar! Nu är både hund och matte trötta. Tröttast är nog matte...j*a förkylning som inte ger med sig. Nu har jag varit mer eller mindre förkyld i typ två och en halv månad. Är så trött på snurvlande, hostande och täppt näsa. Trist!

Tänker bosätta mig i fotöljen resten av kvällen och kurera mig lite. Imorgon bär det av mot stugan för att hjälpa mormor tapetsera och så blir det agilitytävling i Karlshamn på söndag.

1 Maj 2009  | Länk | övrigt | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida