Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2023)
>>


uppladdning

Mindre än en vecka till nästa tävling å idag var det troligen sista inför-träningen innan det är dags (om det nu inte blir lite,lite slalomträning på torsdag...)

Självklart körde vi slalom :-) Idag blev det fokus på ingångar, så bara en massa fyrpinnars och inte ett enda långt. Bra statistik på dagens träning av totalt 20 försök så satte vi 19! Gutt!! Roligt var också att när vi körde en annan kombination, som inte innehöll slalom, drog vovven ändå mot pinnarna. Hihhi! Matte blir så glad :-)

Körde delar av Aneby-banan också. Agility-banan där vi (medvetet från mattes håll) diskade oss på andra hindret. Idag diskade vi oss inte...Bra störningsträning idag också, inte från andra hundar för det var det inte så många där, men massor utav dofter! 70 taxar hade sprungit runt i utställningsringar igår. Perfekt!! För oss får de gärna köra utställning varje söndag, finfin träning för Taurus! Nu ligger vi lågt till på söndag, samlar kraft och motivation och så kör vi så det rycker till helgen! Många Nybro-ekipage anmälda så det ska bli en riktigt rolig dag.

Lördagen ser inte så pjåkig ut den heller. Då har vi stämt träff med Tottis polare, de blivande agilitystjärnorna, och deras mattar för lite träning med de små! Fika och valp-bus tror jag också står på schemat. Kan ju inte bli bättre :-) Vår valpkurs tog slut igår, iallfall för vår del, missar sista gången på söndag då är vi ju i Växjö. Så det blir perfekt med en ny liten träningsgrupp att träffa i sommar! Valpkursavslutningen bestod av en liten bana...lite som rallylydnad fast utan skyltar men en massa koner :-) Totti har aldrig varit så ofokuserad som igår men vi tog oss runt banan, två varv! Sniff, sniff...där hade vi en som stördes av alla tax-dofter. Kanske dags att bli unghund nu...? Var glad över att "ligg"-poletten verkar ha trillat ner iallafall. Ja, ni hör vad vi ligger efter i träningen, hihi, han kan inte ens ligg....Men han är snabblärd så vi kommer kanske ifatt :-)

31 Maj 2010  | Länk | agility | 0 kommentar
ledig lördag

Var sjukt trött i går kväll så det blev ett tidigt sänggående, vilket i sin tur resulterade i ett tidigt uppvaknande- utan hjälp av nån väckarklocka. Frukost och sen bar det i väg på långpromenad i skogen. Härligt! Totti som trots sin ringa ålder(eller kanske just pågrund av det) är den av vovvarna som har bäst koll på sin matte gick mycket lös, men Taurus fick sträcka ut han också :-) Oj, vad han sprang!!! Å till skillnad från många, många av våra promenader så hade han också kopplat på öronen. Så tillskillnad från många, många av våra promenader så blev det en rätt så långvarig lycka. Kopplet åkte inte på förrän vi var tillbaka ute på cykelvägen. Totti gjorde sitt bästa att hålla jämna steg med storebror, vilket väl lyckades sisädär...men roligt hade de!

Det är nått speciellt med Totti och kompostgaller. Egentligen funderar jag på varför jag fortfarande envisas med att använda dem till honom...Det håller honom inte instängd och det håller honom inte utstängd heller. Komposthagen hade han rivit omkull idag när jag varit iväg på stan en stund. Fri valp i lägenheten fast han satt väl instängd när jag gick. Gallret i hallen som ska hålla valpen utstängd från mina skor och jack-fickor tar han sig istället in i...Suck.

Tar igen sig efter allt bus :-)

29 Maj 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
Aneby-rapport

Då så...tre dagar senare kommer en liten sammanfattning av Aneby-tävlingen. Bättre sent än aldrig och betoning på liten....

Körde själv, inga klubbkompisar denna gången, så gott om plats i bilen. Men mötte upp Malin och Josefin så det blev gott om hundar i tältet ändån :-) Nackdelen med att köra själv är ju mitt lokalsinne...så det var hårdpluggning kvällen innan så att resevägen var inpräntad. Hittade utan en enda felkörning :-) Inte illa...ute i god tid var jag också eftersom jag litade på eniros tidsangivelse och den var väl tilltagen.

Först var det agilityklass. Lite ofokuserad hund prescis vid start och så drog matte förbi hunden vid hinder två. Men valde att inte ta tillbaka honom utan fortsatte banan runt. Gick riktigt bra, är nöjd! Slalom krånglade (såklart) men det har börjat funka riktigt bra på träning så det ska väl komma på tävling också så småningom. Hoppklassen glömmer vi direkt...synd för banan kändes rolig på banvandringen men tyvärr kom vi inte så långt. Supertrött hund gjorde inte många knop och rörde han på sig så var det inte för att hoppa några hinder :-( Så matte bröt och gick av banan.

Det var den tävlingen det, fler disk till vår lista :-) Men nån gång MÅSTE det lossna! Så nu har jag skickat iväg anmälan till Karlskrona också, tvådagars i juli och så är vi redan anmälda till Växjö på nationaldagen.

26 Maj 2010  | Länk | agility | 1 kommentar
våår!!

Härligt! Äntligen är den här! Varmt och skönt och sol och härligt!

I Söndags blev det en tur till brukshundklubben som kanske blev aningens längre än planerat, inofficiell (för mina raser iallafall) utställning. Men trevligt var det. Först hjälpte jag till och sålde program, därefter blev det en rätt så lång väntan innan det var dags för världens bästa hundungdomar att ha lite uppvisning! Den kunde jag ju inte missa, dessutom är jag ju anställd som ljudtekniker (hur nu det gick till, hihi...). De är så duktiga!! under tiden, i väntan på uppvisning hann jag prata lite med Joanna och EvaCarin som var där och ställde Haze och Tessa. Sen skulle jag åkt hem men då var det ju dags för finalerna och då var jag ju tvungen att vara kvar till pinschrarna hade sprungit klart. Tessa blev trea i gruppen så det ångrar jag såklart inte att jag var med och tittade på :-)

Sen var det fullfart hem och ut med Taurus en sväng i skogen innan Totti och jag skulle på valpkurs. Fanns en och annan doft att undersöka där nere efter en hel dag med utställning, men lille Totti har inte riktigt fattat tjusningen med dofter ännu så det fanns de som hade det jobbigare än vi :-) Detta var gången som vi skulle visa upp vårt lilla projekt/trix som vi övat på. Övat har vi gjort, men flitiga har vi inte direkt varit..."Kommandot" , matte viftar med handen med handflatan uppåt, la vi in i väntan på att alla skulle komma (denna gången var VI i tid) alltså tio minuter innan kursstart. Men det fanns ju färskt i minnet på det viset :-) När det är vår tur viftar jag med handen och den lilla gullhunden ställer sig på bakbenen och backar en halvmeter! Man behöver väl inte träna när man har en sån superhund..? Hihi...eller så är det just träna man ska göra, tänk vad han kan lära sig...?

Dan efter var det Taurus tur att inta den mycket väldoftande planen. Han hade lite jobbigare...Men hans matte hade bestämt sig för att det var nolltollerans! Inget nosande! Gick rätt så bra... han försökte allt att sänka nosen efter ett par hinder men då bröt matte och bad honom skärpa till sig :-) Riktigt nöjd med träningspasset. Störningar är väl det vi behöver träna på allra, allra mest så det var ett utmärkt tillfälle och med tydliga regler för vad som gäller funkadet det riktigt bra! Nöjd matte!

Totti har också fått stifta bekantskap med sin första kanot. Var bara en kort stund i tisdags när vi var och paddla med miniorscouterna. Han fick bara knata runt lite i den medan den låg halvt uppdragen på land men det fixade han fint. Sen sprang han och lekte med miniorerna vid strandkanten istället. Det var skojigt det!!

Nu blir det nog lugnt med träning innan söndag då vi far till Aneby och årets andra tävling. Vila sig i form verkade ju funka till Nybro-tävlingen så vi kör på det denna gången också :-)

 

20 Maj 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
rumsren...?

Ja, det är frågan det :-) Har hört att man inte ska ropa HEJ innan man är över ån men nu var det längesedan det hände nån olycka. Det har nog skett lite i taget så jag har inte ens reflekterat över det, men när jag tänker efter så minns jag inte när det senast skedde att han satte sig inne. Härligt! Den senaste tiden har han varit en del hos mormor när jag jobbat långa dagar och hon ger fortfarande bara positiva rapporter om hur duktig han är. Där är en som till och med vågar ha mattorna framme när ulltussen kommer på besök! "Nästa gång han kommer bryr jag mig inte om att rulla ihop mattorna, han kissar ju inte inne...." och så lät hon dem ligga framme, lite vågat tyckte jag men det har gått bra! Mina mattor däremot tror jag får vara ihoprullade ett tag till...kanske man skulle passa på att tvätta dem innan de åker tillbaka också :-)

Tyvärr flyttar världens bästa och positivaste hundvakt (mormor då alltså) till stugan nu, så då blir det lite väl långt att köra och lämna honom så nu får vi se om brossan kan ställa upp lite :-)

Förhoppningsvis är det nu då slut på pölar och högar inomhus men det stoppar inte Totti från att stöka ner. Jiisssess vad den lilla hunden kan ställa till det och jisses vad lång han kan bli om han vill. ALLT som inte sitter fastskruvat nånstans försöker den hunden flytta på. Han drar ner saker från bord och bänkar, han får saker i huvudet men det avskräcker honom inte från att fortsätta, han river ner jackor från galgar och undersöker vad som kan tänkas finnas i fickorna och han gnager på skor. Kartonger, toarullar och flingpaket massakerar han i småbitar, allt som eventuellt går att äta slinker ner i hans mage om man inte passar honom. Matte testar ibland att sätta honom i komposthage när hon vill vara säker på att veta vart han är...Men det ser han inte som nått hinder, hagen går ju att skjuta framför sig tills man kommer dit man vill. De allra flesta föremål kan med lite vilja dras in genom de små hålen i gallret. Det gäller även saker som stora filtar och jackor som man kan tro är en omöjlighet att faktiskt få in där men inget är omöjligt i Tottis värld :-) Matte tycker att hon städar och plockar undan för att undvika att saker som inte är tänkta för små hundar inte ska hamna på golvet eller än värre i hundens mage, men näe....den hunden hittar nya grejor överallt! Med störrsta sannolikhet en övergående fas...men snälla se till att den gå över SNABBT!!!!!

Så här tycker Totti att vår hall ska se ut, istället för att gallret ska stå upp och föhoppningsvis rädda en och annan sko från att bli gnagd på, så rdnar han allt i en enda hög galler, en bur, skor, handdukar.... Vet ni vad roligt man kan ha studsande runt på högen och faktiskt man når liiiite högre upp och hade inte matte kommit och städat upp hade nog en och annat jacka också hamnat i högen :-)

När man tröttnat på sina leksaker får man hitta nya...Jag tänker att det är lite som ett ekorrhjul att fara runt där inne...men jag vet inte och tänker inte testa...Bottenplattan till buren är nu slängd, den satt liksom inte ihop i ett stycke längre så jag tyckte den var rätt så värdelös....

 

15 Maj 2010  | Länk | övrigt | 3 kommentarer
längesedan...

Jaha...trodde iallafall att jag skulle klara av att uppdatera en gång i veckan. Ett litet "hänt i veckan repotage", men nä, det verkar inte funka det heller...Hihii Nu blir det typ hänt-de-senaste-14-dagarna-sammanfattning istället.

På agility-fronten har det blivit slalom och kontaktfältsträning. Som vanligt känns det som...Men, men, nån dag kanske det sitter :-) Idag var det dags för ett nytt pass. Slalom först med ett helt gäng hinder innan så att han fick upp lite fart. Schwiss sa det! Första gången sprang han förbi men när matte var med lite och hjälpte till så blev det några toppen repetitioner. Tjoho! Gutt, nu väntar jag bara på att kunna få till det på tävling också :)

Sen kontaktfält, där jag borde ha med mig medhjälpare men det hade jag inte...Men rätt så bra gick det ändån. Ett par bra stopp både på balans och A. Nöjd med dagen!

Totti kom på hur roligt det var med tunnlar idag :-) Han fick vara med och skutta lite medan jag plockade undan efter mig. Han gjorde inte annat än sprang i tunnlar. hihii...skoj sa han. Sen smällde vi lite med gungan medan Totti fick äta pannkaka. Nu ska vi se om vi inte ska träna lite på att stå på bakbenen med den lille ulltussen. Det är nämligen vårt lilla projekt som vi fått i läxa på valpkursen. Vi behövde inte nödvändigtvis just stå på bakbenen, vilket trix man valde var frivilligt men jag tänkte att det kunde vara roligt. Han har ju skuttat runt på två ben sedan jag fick hem honom så det vore kul att få det på komando. Lite kvar innan vi är där och det ska visas upp på söndag...Dags att ta sig upp ur soffan då kanske..?

 

14 Maj 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
uppvisning på ridskolan

Idag var det familjedag på ridskolan och agilityn var tillfrågad om vi kunde komma och ha en liten uppvising. Såklart kunde vi det! Planen var att Taurus och jag skulle köra som om det var tävling. Vi behöver mycket tävlingsträning:-) Hmm...nu blev inte uppladdningen riktigt som vi tänkt oss. En liten tant i en grå bil kom ivägen kan man säga...tur att Jossan är skicklig med bilen! Ett trasigt lyse och bucklor på sidan blev resultatet men inga personskador. Så det blev lite fixande och donande och ringande innan vi kom iväg till ridskolan. Hindrena fick några andra köra ner annars hade det nog inte blivit nån uppvisning alls. Så efter mycket om och men anländer vi precis i tid för att springa nåt varv å memorera banan och sen körde vi igång :-)

Hej å hå! Inte världens mest fokuserade matte och, skulle det visa sig, en rätt så bajsnödig hund = inte världens bästa kombination. Men inramning liknade faktiskt tävling rätt så mycket...inte fullt så många tält som på tävling men gott om folk som stod runt och tittade. Dessutom fick alla ekipage en stor applåd när de sprang i mål! Härligt! Det händer ju inte så ofta på tävling att ALLA i publiken applåderar när sista hindret är hoppat! Två rätt så ok lopp gjorde vi väl ändån. Inte perfekt men helt ok. Slalom tränade vi lite extra efterråt för det funkade inte alls...han sprang bara förbi och jag vet ju att han kan bättre än så! Men med förrutsättningarna som blev idag så är jag nöjd. Vi får försöka undvika trafikolyckor nästa gång så matte hinner rasta hunden innan vi kör igång!!

Ikväll hade jag laddat för valpkurs med Totti men vi är tydligen lediga dag. Det är bra att man har koll! Får väl träna lite på egen hand istället :-)

2 Maj 2010  | Länk | agility | 2 kommentarer
veckouppdatering

Har missat båda de gemensamma agilityträningarna denna veckan också. I måndags var jag upptagen med ickehundrelaterade aktiviteter, även om det ingick lite gos med en styck liten fyrbenting så blev det inget tränat för Taurus. Å i onsdags var det inplanerat räfsar-dag på klubben å självklart var man där och visade sin goda vilja :-) Men ingen träning med Taurus blev det... Däremot är det ju väldans så snyggt där nere nu, så det finns goda förrutsättningar för den fortsatta träningen!

I torsdags däremot så fick han jobba! Körde en skojig liten kombination där man kunde träna alla möjliga byten beroende på hur man sprang. Bakombyte in i tunneln och sen framförbyten körde vi. Å efter lite filande (det är ju bra om matte visar vad hon vill...) så gick den riktigt bra! Dock var det VARMT och det är vi inte vana vid ännu så det var en rätt så flåsig och tidvis ofokuserad hund som sprang. Avslutade med lite kontaktfält som inte alls funkade så bra. Trött hund och trött matte...? Det får vi fundera lite på till nästa gång. Efter den svettiga träningen fick hunden sitta uppbunden medan matte höll kurs. Fixade han fint, trots att det blev en bra stund vid den där stolpen. Matte glad :-) Var lite sugen på att ner och träna lite idag också eftersom vi inte varit så flitiga denna veckan heller, men ett rykte sa att det var lydnadstävling idag och då verkade idén med att släppa lös en galen taurus inte så lyckad. Å nu har Rio och Rosso anlänt för en liten sleepover så då ger jag mig nog inte på att traska ner till klubben med fyra hundar även om tävlingen nog är slut nu...

Den lilla lugna valpen har succesivt börjat sin förvandling till unghund. Om vi tidigare har haft ett par tokryck i veckan har vi nu minst två om dagen...puh! Någon har också börjat protestera om det inte riktigt passar herrn i smaken. "Nä, jag vill inte gå in än" , "Nä, jag vill inte alls sitta stilla just nu..." eller "du sa ju sitt och nu sitter jag och tänker faktiskt inte alls resa på mig hur mycket du än apar dig..." Hihiii...den sista är ju rätt så sött faktiskt och inträffa när jag skulle packa in alla fyra vovvarna (mina och mammas) i bilen. De andra tre vet vad sitt betyder och fick snällt sätta sig medan jag öppnade bildörren å så tänkte jag att såklart borde även den lilla lära sig att vänta på sin tur så han fick snällt sätta sig han också, fast han hittade på ungefär 100 andra saker innan han satte sig :-) Men sen satt han som sten! De andra hundarna fick lov att hoppa in en i taget och Totti sitter snällt kvar. "Nu Totti är det din tur, kom nu!" -sagt med den riktigt gulliga och skojiga rösten. Men nej, det skulle han inte... Hiihii....

Vi har ett mer eller mindre ofrivilligt morgondopp också att berätta om. Taurus tog ju nästan årets första dopp härom dagen men ångrade sig när han fått i framtassarna. Totti verkar vara mer av typen som undviker att tänka på hur kallt det är och hoppar från bryggan på det djupa, så går det åtminstone fort... Fast i detta fallet fanns det ingen brygga och jag tror inte det var meningen att hoppa i...jag misstänker att han på fullaste allvar tänkt sig att gå på vattnet (lyckligt ovetande om att de flesta som försökt med detta misslyckats). Ett rejält skutt tog han iallafall rakt ut i ån...plums! Var inte vad han tänkt sig, så ivrigt plaskande tog han sig upp på land igen. Händelsen verkar dock inte ha satt några djupare spår...han har varit nere vid vattenbrynet och vänt flera gånger under promenaderna sedan dess. Dock har han stannat på det torra :-)

Imorgon händer det roliga grejor, då drar vi till ridskolan som arrangerar familjedag. Och det blir ju ingen familjedag utan lite agilityuppvising:-) så dit ska vi och springa lite. Verkar som vi blir några stycken så det kan bli riktigt kul!

Hittade lite bilder från när Rio och Rosso var här senast. Annika tänkte ge sig på lite gruppfotografering...

Två hundar på plats...

...tre hundar...

Taurus måttligt road av aktiviteten och Rosso har tröttnat på att sitta...

...Taurus forsätter protestera "Jag vill inte sitta bredvid de där två.." Totti är försvunnen och till och med Rio som suttit tålmodigt och väntat på de andra stollarna som farit upp och ner har tröttnat.....matte ger upp fotograferingsövningen!

 

 

1 Maj 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida