Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2023)
>>


snälla kompisar

Idag blir det agilitybilder i bloggen!! För nån vecka sedan hade jag både hundskötare och fotograf med mig ner på klubben. Lyxigt :-) Igår laddade jag över alla fina bilder från denna dag. Här kommer några...

Inget tävlande denna helgen och troligen ingen träning heller. Det är utställning i dagarna två nere på klubben...så planen är tyvärr upptagen. Idag blir det pälsvård istället; bad, borstning och klippning av pudeln. Tur man är pinscher och korthårig pustar Taurus ;-) Imorgon däremot blir det en tur ner till klubben iallafall, det kommer ett helt gäng pinschrar dit och ska ställas! Varav flera är Taurusvalpar :-) Det ska bli roligt det!!!

14 Maj 2011  | Länk | övrigt | 0 kommentar
Söderköping 8 maj

Säsongens tredje tävling spenderades på Söderköpings brukshundklubb i strålande solsken (som så många dagar denna våren). Kan man ha det bättre??? Solsken, trevlig sällskap och en hel dag med agility :-)

En tidig morgon blev det iallafall...tio över fyra stod jag och pojkarna redo å blev upphämtade av Malin, Christian och deras tre flickor. Dryga tre timmar senare svänger vi in på pakeringen och Malin fick ta en liten språngmarch för att hinna mäta in Tilly som skulle debutera på agilitybanan! Skoj! De gjorde förövrigt en finfin debut!

Förstod också att det är norr ut man ska åka om man vill se pinschrar på agilitybanorna...sex stycken på plats i Söderköping :-) Iof så kom ju tre av dem i vår bil...men iallafall. En av pinschrarna på plats var Azlan med matte Josefin å såklart lillebror Era! På deras hemsida finns det film från dagen, skojigt! Det tackar vi så mycket för! Är så roligt att ha film på sina lopp inte minst för att se vilka knasigheter man håller på med så man kan hem och öva :-)

Är inte så där supernöjd med vår insats. Ett diskat lopp och ett med fem hinderfel och maaasssor av tidsfel! Hunden är inte riktigt med på noterna och han tycker som vanligt att han ska bestämma vilken väg vi ska ta. Dessutom är han kass på att ställa om från raksträckor till svängar!! Men vi tar de bra grejorna: jag kan lämna honom i starten OCH han står kvar. Han spanar runt lite det gör han men han står kvar och när han har fokus åt rätt håll säger jag "kör" och han kör! Bra Taurus! Han tar alla kontaktfält (med en matte som springer precis bredvid...) och i agilityloppet gör han en jättefin slalomingång!

Nu tror jag att det blir mycket tävlingstränande på träningarna. Försöka få det att likna tävling på träning. Inget godis eller leksaker i händerna och gärna lägga leksak i slutet. Å så vara övertydlig vid första svängen och svängar efter raksträckor för där flyger han i väg! NU är det dags för en nolla!!! I helgen var det verkligen inga svåra banor, dem borde vi ha kunnat fixa! Två veckor hårdträning sen drar vi till Vadstena och Aneby. Sex lopp...något borde vi väl kunna nolla???

10 Maj 2011  | Länk | agility | 1 kommentar
lite slalom

Att man kan bli så glad över så lite. Ikväll har jag varit nere och träffat mina hundungdomar en stund, Totti och Taurus har varit med men gjort väldigt lite. En snäll hundungdoms-mamma frågade om hon fick gå en sväng med T&T medan dottern trändade...visst fick hon det :-) ...det var det roligaste som hände dem. MEN så tänkte jag att jag kan ju inte gå härifrån utan att köra lite slalom med Tottibotti! Så det gjorde vi...å efter att ha varit nååågot frustrerad över detta slalom kändes det som ett litet, litet steg åt rätt håll i kväll. Hunden har ju helt klart fattat att det ska svängas i det där slalomet, han går oftast in rätt och han svänger vid varje pinne, men det går sakta å det känns inte riktigt som om han tycket att det är så där superroligt...MEN ikväll kunde jag gå bredvid och jaga på honom lite och han fortsatte svänga!!! Tjoho! Väldigt liten skillnad i fart det får jag medge...men trots allt en skillnad. Allt som allt, sex repetitioner, men attans vilken go känsla att gå hem med! Tack lille ulltussen för det!!

Något annat att glädjas åt....jag hittade kabeln till telefonen så jag kan överföra lite kort till datorn! Nu är det bara gummistövlarna, skridskorna, en klotång och två tröjor som är försvunna...AHH! Jag är hopplös på att hålla ordning på mina grejor, hur gick det till???

Men här kommer iallafall några härliga bilder från besöket hos farfar och kusinerna i påsk:

Fullfart i hagen.

Liten pudel på språng och en jag-ska-bara-pinscher i ena hörnet. Vilken härlig dag det var!

Den störrsta attraktionen på gården :-) Ett helt gäng små söta bääbisar.

5 Maj 2011  | Länk | agility | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida