Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2024)
>>


på travet...

Idag har det miljötränats! Det är inte varje dag som vi kör agility med en hästhoppningsbana som närmsta granne! Har varit på agilityuppvisning på travet, där det inte var trav utan hästhoppning som stod på programmet. Vi var "pausunderhållningen". Var lite nervös innan, tänkte att det blir nog inte så uppskattat om det plötsligt kommer in en pinsher bland hästarna som skulle tävla. Men hästarna var inget problem...Dem sket han i, däremot är ju alltid publiken rolig att kolla in! Så efter att ha kollat in den riktigt ordentligt så sa han att nu kör vi! Och så gjorde han det. Oj, vad han sprang, i och försig inte alltid där jag hade tänkt men han både sprnag och hoppade. Å publiken hade roligt åt honom, hans matte var kanske inte lika road, men vi bjuder på det. Är ju bra att få träna på nya ställen eftersom han ofta har så mycket han ska kolla in då.

Igår hittade jag lite skivor med "gamla" kort så jag tänkte bidra med ett favoritkort här och lägger in några till i fotoalbumet. De flesta är från förra året, så jättegamla är de då inte....
Hittade några kort från den tiden då Taurus såg ut som ett levande skelett också, men tror inte att jag vågar lägga dem här :-) ser ut som jag inte gett honom nån mat på flera månader, fast jag inte gjorde annat än att försöka trycka i honom mat...
29 Juni 2008  | Länk | agility | 0 kommentar
Ankrace

Om vi hade en heldag i skogen häromdagen så har vi varit lite mer civiliserade idag. Idag har det varit ankrace i Bolanders bäck. Det låter kanske inte så civiliserat, och det är det kanske inte heller ....men det var på torget iallafall och det är betydligt mer centralt än spårskogen! Ankorna var små färgglada plastankor (badankor) som man fått om man handlat för en viss summa i någon av stans affärer. Vid 13.30 gick startskottet och ankorna började en rätt så sölig simtur, det var inte så mycket vatten i bäcken så det gick inte fort...Men så var tävlingssträckan inte så lång heller. Taurus och jag var där för att bevaka mammas lilla orange anka. Man kan väl säga att det var hårt på mållinjen...alla ankorna kom i flock men de lyckades iallafall utse en vinnare som säkert var lycklig över 10 000kr! (tror det var det man vann iallafall...) Det var inte vår anka...

Jag gick hemifrån med typ världens tråkigaste hund, han ville ingenting och han tyckte att allt var tråkigt eller superäckligt...Suck! Inte ens korv fick honom på andra tankar. Men medan vi stod och väntade på startskottet på ankracet så kom det en goldentik farandes. DET livade upp honom! Oj, vad roligt det var sa han! Goldentikens matte var kanske inte riktigt lika förtjust, hon hade väl tänkt sig att de skulle stå lite fint och vänta på startskottet de också, men hennes hund hade andra planer... Strax efter kommer min kompis med familj gående, och då känner jag igen min hund igen. Studs och hopp och slick! Helt tokig var han. Dottern i familjen fick både en och två riktigt blöta pussar. Det verkar inte finnas några mellanlägen på den hunden. Från "vill-ingenting" till "vet-inte-vad-jag-ska-göra-med-all-energi" på typ två minuter. Men jag föredrar iallafall när han är glad! Även om det hade varit trevligt med några mellanlägen av glad.
28 Juni 2008  | Länk | övrigt | 0 kommentar
Heldag i skogen

Vädret är verkligen ombytligt i sommar. Ena stunden är det strålande solsken, nästa spöregnar det för att sedan övergå i blixtrar och åska. Det är inte lätt att veta vad man ska ha på sig.

Men igår hade vi tur. En heldag i skogen med strålande sol. Gick hemifrån vid åtta och då sken solen och gjorde så ända fram till fyra. Då befann jag mig hundra meter hemifrån och regnet började falla. Det blev en liten språngmarcsh där på slutet men annars var det bra tajmat, bara sol hela dagen!

Igår var det spår-dag med hundungdom. Taurus spårade vomburgare. Visade sig inte vara någon höjdare....Han dissade den totalt "Ta du den matte om du vill, jag vill då inte ha den!". Får väl återgå till grisöron igen, det brukar gå hem.

Har ingen aning om hur långt spåret blev men fyra vinklar hade det och så lyckades jag korsa samma stig två gånger! Taurus har inte världens bästa spårläggare till matte, men han gillar att spåra så det brukar lösa sig. Nytt för dagen var att jag skippade de röd/vita snitslar som jag brukar hänga upp. Det blir för många moment att hålla ordning på sen när man ska gå spåret med hunden: snitslar, hund, lina, för att inte tala om de egna fötterna! Så jag hoppade över snitslarna och försökte memorera ungefär hur jag gick.

Jaha, så bar det iväg iallafall. Taurus tar upp spåret fint och sätter iväg. För mig hade han gärna fått gå lite saktare och kanske lite nogrannare. Men det är ju knappast hans fel att han typp aldrig får tillfälle att träna på dessa saker...Första övergången över stigen gick bra, den andra hade han lite mer problem med men han jobbar på och hittar spåret på andra sidan. Vinklarna tog han också men så höll han på att missa slutet, där drog han iväg på något annat...Men så låg det ju bara vomburgare på slutet :-)

Efter spårandet var det dags för grillning och lite snack med de tvåbenta. Vi avslutade med att ta en tur upp i pulkabacken. Någon påstod att man kunde se vattentornet i Kalmar där uppifrån. Å visst med mycket vilja och lite fantasi var det kanske havet man såg i horisonten? Vattentornet i Nybro såg man iallafall tydligt och kyrktornen i både Madesjö och Nybro. Sen var det bara att traska hemåt igen. Kanske var vi lite trötta Taurus och jag, för hade vi bara traskat på lite fortare så hade vi missat regnet helt!
Höll på att glömma, åt årets första blåbär! Mums!
27 Juni 2008  | Länk | övrigt | 0 kommentar
ÄNTLIGEN

Nu var det nästan två veckor sedan vi träna agility , inte riktigt två veckor men det är inte långt ifrån och abstinensen har varit stor. I måndags hade jag sett fram emot att gå ner till träningen men då var det "inför-lägret-möte" i scoutstugan och eftersom jag ska med på lägret var det bara att pallra sig dit istället. Suck!

Men idag har vi kört! Jippii!!!
Började med kontaktfält kombination. Oj, vad han sprang - man skulle kunna tro att han också saknat att träna :-) Det är så roligt när han är på hugget! Stanna på några kontaktfält gjorde han dock inte...Fick ta fram godiset och stanna upp honom på nergångarna så det blev lite ordning och reda på det hela.
Sen blev det lite knepigare kan man väl säga...En kombination med staket, gunga, slalom och "fel tunnelingång" - allt i samma kombination. Där gällde det att hålla tungan rätt i mun. Gick riktigt bra det också, faktiskt. Han hade tappat lite fart i jämförelse med kontaktfältskombinationen men det gjorde inte så mycket - då har jag en chans att hänga med och styra honom. Det enda som gick galet var när vi kom efter gungan. Då var det två hinder rakt fram, men vi skulle bara ta det första och sedan svänga vänster mote slalomet. Jag var inte tillräckligt tydlig med att tala om att vi skulle svänga och då fortsätter han såklart rakt fram. Vi tar om och jag förbereder honom innan hindret att vi ska svänga, Taurus svänger och gör en fin slalomingång! Jiippi !! Sen har han gjort bättre slalom i sitt liv men han går in rätt iallafall.

Sen slutade vi där, det var riktigt varmt ikväll så det kändes lite onödigt att köra mer och riskera att han tröttna. Men väldans nöjd är jag idag!

Hade lånat med mig lilla Rio också idag. Det är roligt att köra med honom imellanåt. Helt olik Taurus. Han har inte alls samma driv i steget som Taurus och han drar väldigt lite på hindrena så man måste vara med och "peta in" honom i alla tunnlar mm annars springer han bredvid. Han lider lite av "lydnadshunds-symdromet" också, springer gärna upp på vänster sida även om det inte är där jag tänkt att han ska vara. Fördelen med Rio är att jag hinner vara där jag har tänkt och planerar jag duktigt så kan jag nästan alltid följa min plan. Med Taurus blir det väldigt ofta nödlösningar eller plan B. Han är sällan precis där jag tänkt mig. Ibland tar han i mer än jag trott och bara seglar iväg, ibland är det tvärtom...

Ja,ja...idag gick det super iallafall! :-)
18 Juni 2008  | Länk | agility | 0 kommentar
hundfritt & SM

Nu har det inte skrivits på ett par dagar. Den störrsta orsaken till det är väl att Taurus har varit iväg på egna äventyr och jag inte haft så mycket att skriva om...
Ja, den hunden börjar bli riktigt resvan. Nu har han varit och kollat in huvudstaden, eller iallafall landsbyggden utanför huvudstaden- hos Lilla Enebys. Tanken är att det ska bli valpar framåt augusti! mer om det finns att läsa om på: www.lillaenebys.se . Taurus hälsar till sina nyfunna vänner!
De första dagarna är det rätt skönt att vara hundfri, man kan sova lite längre på mornarna och man kan gå en hel eftermiddag på stan utan att känna att man borde hem och aktivera hunden. Men sen blir det rätt tråkigt och det var rätt skönt att få hem honom igen idag. Det är långt härifrån till Stockholm, så vi körde från varsitt håll och möttes halvvägs. Det tog nästan halva dagen, men gick väldigt bra! Taurus sov hela vägen och han sover fortfarande - det är jobbigt att vara på resande fot :-) Nu ska vi strax köra och lämna bilen hos min syster och så traskar vi hem därifrån så får vi kvällspromenad på köpet.

Det är inte bara Taurus som är ute och åker, igår var jag på Öland- på agility och lydnads SM. Ska väl erkänna att jag mest befann mig vid agilitybanorna, tog bara en snabb tur förbi lydnaden. Man kan väl säga att det var en kombinerad arbets och nöjesresa. Varannan klass jobbade jag som funktionär och varannan var jag ledig och kunde titta på de enormt duktiga hundarna och förarna! Jätteroligt var det! En riktig toppendag! Är man intresserad finns det en hemsida med massor av bilder och snart borde det komma in lite resultat också. Finalerna har gått idag så snart kan man läsa vem som blev svenskmästare 2008! www.ag-lyd-sm2008.se/valkommen.htm

Hörde ett rykte om att det är SM i Karlskrona nästa år, Toppen tycker jag - tror nästan att det är nämre dit än till Lundegårds på Öland. Så det betyder att det kan bli en tripp till SM även nästa år!!Jiippii!

Infogar en bild från tävlingen i växjö förra helgen som jag fått av Malin. Tycker den är cool. Det ser ut som om han kommer att landa mitt i hindret :-)
15 Juni 2008  | Länk | övrigt | 0 kommentar
Växjö 8 juni 2008

Det blev en riktig heldag i söndags, har inte återhämtat mig helt än...två dagar senare... Åkte från Nybro vi halv sju, då hade vi hämtat upp Joanna och Exit också på vägen. Efter lite vägbeskrivning via telefon så hittade vi iallafall fram till Växjö brukshundklubb. Tre pinschrar var anmälda, jag och Taurus, Malin och Aisha och Josefin och Azlan, och vi var 9 ekipage från Nybro som var där! Hur roligt som helst! Och hur varmt som helst! Taurus fick två (eller tre?) bad i den närligande sjön, dessutom blev han nerdränkt med vattenslangen därimellan...Pust vad varmt!

Det började med hoppklass A. En rolig bana tyckte jag. Det var fart i den, men tyvärr klarade inte min hund av störningen med kennelmamma och pinscherkompisar bredvid banan :-( Det var synd, för jag tror att banan kunde ha passat honom om han bara kommit igång. Nu gjorde han inte det, så det tre första hindren och de tre sista hoppade vi! Ja,ja...nästa var en agilityklass. Lite knepigare bana kan man väl säga. Blev en hel del byten där. Började så där, Taurus for iväg på en liten sväng denna gången också men kom iallafall tillbaka. Minns faktiskt inte vart vi diskade oss, men det gjorde vi iallafall...Detta var ändå det bästa loppet. Efter att han varit iväg på en egen sväng sprang han jättefint och det svängiga partiet gick super!!! Det är synd att han ska rejsa.

Tredje loppet var också en hoppklass. Han sprang inte av banan, men han var på väg flera gånger så det blev väldigt hackigt...Och när han äntligen fick upp lite fart så hinner jag inte styra honom istället...rakt in i en tunnel bar det! och en disk till!

Så totalt 3 disk! Men en liten ljusglimt är agilityklassen som han hoppade super! Det fanns fler ljusglimtar...Malin och Aisha tog sig runt den sista hoppklassen på deras första tävling! Och det var tre (minst, kan ha missat någon) Nybroekipage som åkte hem med varsin pinne! Grattis till er alla!!!
10 Juni 2008  | Länk | agility | 3 kommentarer
Lydnadstävling och nationaldagsfirande

Idag blev en riktig hunddag fast det inte var planerat riktigt så från början.
Dagen började med en liten biltur och några timmar på lydnadstävling i Mönsterås. Mamma och Rio var anmälda i klass 1 och det visade sig vara några fler brakanta ansikten som också skulle tävla idag. Mönsterås hade en riktigt mysig liten brukshundklubb. Med flera små planer utspridda med stigar imellan.
Taurus tyckte detta var en konstig resa. "Ska vi verkligen inte göra något annat än sitta här och glo på en gul gräsmatta och några hundar som traskar runt?" Han hade liiite svårt att sitta still. Men efter att fått träna lite kontaktfält (hittade några agilityhinder på en av planerna) och fått en promenad i skogen så kunde han tänka sig att lägga sig i buren en stund. Förövrigt den ena av endast två burar man kunde se på denna tävling. Lydnadshundar sitter tydligen inte i bur...förrutom Rio då som satt i den andra buren. Troligen den enda lydnadshunden med medföljande bur! Men han kom hem med ett 2:a pris och 141 poäng iallafall!

Jo, förresten lydnadshundar sitter ju visst i bur, den är bara belägen borta i bilen på parkeringen istället.

Ja,ja, iallafall...Efter resan tillbaka till Nybro så var det dags för lite mer miljöträning-på stan denna gång. Kom lite sent och fick gena lite för att komma i fatt nationaldagståget. Med musikkår och drillflickor i spetsen marcherade det ner till Qvarnaslätt som är hembyggdsgården här. Så nu har vi suttit där nere i skuggan ett tag och lyssnat på musikkår och någon kör som sjöng. Träffade mormor och morfar och åt glass! rätt så trevligt och Taurus börja bli trött och höll sig rätt lugn.

Igår var också en riktig hunddag, iallafall för Taurus som blev avlämnad hemma hos Joanna på morgonen innan jag åkte till skolan. Sedan fick han följa med henne och Exit till veterinären för ögonlysning. Alldeles utmärkta ögon har han :-) Toppen! Resten av dagen spenderade han hemma i Joannas trädgård och lekte med alla hundarna! Vilken dag!
6 Juni 2008  | Länk | övrigt | 1 kommentar
fruktsallad

En bit till matte..

en bit till Taurus..

en till matte..

en till Taurus...

en till...

Igår kväll mumsade jag melon, skärd i små bitar. Himla gott speciellt nu när det är så vamt. Som vanligt när man äter något så kommer Taurus svansande för att se om han kan få något. Det får han sällan så han brukar svansa vidare. Han brukar definitivt inte få något när det är frukt, grönsaker, pasta eller liknande saker som bjuds. Det räknas som slöseri med mat att ge något som kommer ut lika fort, bara lite slemigare :-) Men igår fick han iallafall en liten smakbit av melonen som han glatt glufsar i sig. Jag tänkte att "nä, han kan inte ha ätit upp den, jag måste missat när den trilla ner på golvet..." och börjar också leta efter melonbitar på golvet. Inget där. Vi testar väl igen då...Ny melonbit till Taurus, han gapar, tuggar och sväljer även denna. Hmm....men en tredje, det kommer han inte gå med på, eller hur? Jo då, den med och flera efter det! Så melon är kanske det nya godiset vi ska använda oss av? Kanske ska testa det i Växjö på sön?

Idag har vi badat lite igen, eller Taurus har badat, jag har stått på land och hejjat på. Matte kastar pinne, Taurus simmar ut och hämtar och spottar ut den på stranden, matte kastar igen, Taurus simmar....Vet faktiskt inte vem som tycker att denna leken är roligast -jag eller Taurus. Skulle tippa på jag...men simmar gör han iallafall! Skoj!
Taurus första sommar simmade han faktiskt lite. Så for vi kom nära vatten så sprang han rakt ut, simmade kanske 5-10 meter, vände in till land igen och så hadde han badat klart. Sen var det omöjligt att få honom att gå igen... Sommar nummer två var det typ omöjligt att få i honom överhuvudtaget, det krävde mycket övertalning :-). Förra sommaren tror jag att vi typ badade en gång på hela sommaren. Det regnade ju hela tiden! Men den enda gången simmade han mer än han simmat i hela sitt liv-sammantaget. Det började med att jag kastade lite pinnar som han hämtade, men så småningom brydde han sig inte om några pinnar. Han bara simmade runt, runt. Sen tog han ett litet varv på stranden och så i igen. Hur roligt som helst att se! Så i sommar hoppas vi på lite bättre väder än förra så vi kan hinna med några fler bad!

När jag tänker efter så har vi redan slagit förra årets- ett bad, med hästlängder!
Nu ska det fixas mat till mig och sedan blir det agilityträning ikväll.
4 Juni 2008  | Länk | övrigt | 1 kommentar
en sommardag....

Vilken dag! Strålande sol och spegelblanka vatten!
Imorgon kommer det kännas iform av solsveda och träningsvärk. Idag har det paddlats! Jättetrevligt! La i kanoterna i Lyckebyån (minns inte vad stället hette) och så paddlade vi till Fur. Om jag som inte är så haj på geografi ska förklara vart det ligger så blir det någonstans mellan Emmaboda och Karlskrona... Enligt uppgift ska det varit en liten paddling på ca 2,5 mil. Väldigt trevligt.

Taurus var såklart också med. Han hade inte en av sina bästa dagar idag. Vet inte riktigt vad det berodde på. Det var rätt länge sedan han satt i en kanot så det kan väl bero på det. Dessutom var vi 16 personer- alltså 8 kanoter- som han skulle försöka hålla ordning på. Oj vad pipigt det var imellanåt när de närmsta kanoterna försvann bakom en krök och han inte kunde se dem. Ibland är det rätt så nervpåfrestande med hund :-) Men en liten stund la han sig faktiskt ner och sov, då var matte stolt! och nu har jag en riktigt trött hund som troligen kommer sova gott resten av kvällen.

Förra sommaren kom han på att det är rätt så roligt att simma och det verkar sitta i denna säsongen också. Med lite hejjarop så kan han tänka sig att simma rätt så långt efter kastade pinnar. Det sysselsatte vi oss med en stund när vi kommit fram till vårt slutmål. Kul! Har hört att det ska vara bra träning att simma!

Dagen avslutades med grillning och nu återstår bara en kvällspromenad och att sjunka ner framför TV:n och slappa resten av kvällen.
Tyvärr hade jag ingen kamera med mig idag så några bilder från dagens strapatser kan jag inte visa. Det blir ett foto från vår morgonpromenad igår istället. Dock fanns det flera stycken med kamera idag så jag hoppas att det kan dimpa ner nått i mailboxen här någon dag....
1 Juni 2008  | Länk | övrigt | 1 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida