Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2024)
>>


ledighet....

...är härligt!! Denna vecka började tre veckor med ledighet! Å eftersom det är fruktansvärt trist att bara sitta och glo så satte jag mig och Taurus på bussen mot Gamleby för att hälsa på kompisen från gymnasiet som flytta till hus och skaffat barn sedan jag var å hälsade på senast. Att åka kollektivt så långt är inte bara att gå på bussen sätta sig och sedan gå av igen....Först blev det tåg in till Kalmar - tydligen är tåg skitläskiga så vi rusa av det och in på bussen mot Västevik. Buss är mycket trevligare (men tar grymt lång tid när den ska in och snirkla i alla minisamhällen på vägen) och Taurus sov hela vägen. Sen blev det rälsbuss från Västervik - ännu läskigare än tåget :-)

Är så nöjd och glad över min duktiga lilla pojke! Skönt att det yrvädret faktiskt har blivit vuxen :-) Tre dagar på ett nytt ställe med en hundkompis, en katt, en tremånaders baby och en trädgård utan grind. Vovven har han träffat innan även om det är länge sedan och det var inga större problem. Det är en tik betydligt äldre än Taurus som är lite av en polis imellanåt...speciellt till en början. Men Taurus bryr sig inte så mycket och viftar vidare...och så småningom skulle de till och med leka, men så klart precis där lilla bebisen låg på golvet, så två mattar avbröt den leken :-) typiskt! Katten sniffade han lite på men den var, i motsatts till vad man kunnat tro, tydligen ganska ointressant. Bebisen var inte heller så spännande, han lukta lite på den också och hann och med en puss sen fanns det roligare saker att göra. Lite spännande är det förstås att alla människor låter så roligt när de pratar med den lille... å så trädgården utan grind att stänga bakom honom som gjorde matte lite nervös. Men han hade ju en hundkompis, dessutom utbildad polis med koll på reglerna, så det var bara att följa henne :-) Smidigt värre!

En härlig början på ledigheten iallafall, som innehöll en jätteglass på smultronstället i Söderköping med efterföljande promenad längs Göta kanal, promenader runt byn med lite nostalgi och en tur i Västervik. Å inte att förglömma- en grymt duktig hund.

25 Juni 2009  | Länk | övrigt | 0 kommentar
långpromenad

Midsommar firades i stugan med sill, potatis och jordgubbar precis som det ska vara. Den stora skillnaden från föregående års firande var att det numera finns tak över altanen. Det medför den stora fördelen att man lugnt kan sitta kvar och äta sin sill när regnet börjar strila. För just vädret var som sig bör på midsommar något ostadigt. Härligt när man känner igen sig från år till år:-)

Hunden skuttade glatt runt och höll sig faktiskt på rätt sida av staketet. Trots retfulla kaniner som låg och tryckte på andra sidan...tur för dem (och för mig) att de inte verkade så intresserade av att röra på sig. Men det fanns gott om skojigt på rätt sida också, så han höll sig sysselsatt ändån. Först måste man ju sniffa in allt nytt som hänt sedan man var där senast och med tre hanhundar i trädgården är det nästan en heltidssysselsättning att hålla koll på vart de varit och skvätt. Egentligen fyra hundar med Rosso, men han har inte riktigt fattat det där med att skvätta ännu, han springer mest i vägen för de andra :-) Sen kan man ju alltid sysselsätta sig med att leka med valpen eller sno bollar för kusinerna eller springa en sväng längs grannens och få igång deras hund lite.... Nu är vi tillbaka i lägenheten och nyss hemkomna från långpromenad runt stan. För nu har vädret stabiliserat sig något och det var riktigt skönt att ut och röra lite på sig i solskenet. Mätte rundan till 9 km. Nu ska vi vila upp oss inför imorgon då Rio och Rosso kommer att inkvarteras här. Å så ska jag försöka kurera min förkylning som är tillbaka....igen! Så tröttsamt!

20 Juni 2009  | Länk | övrigt | 1 kommentar
en stor dos av agility-drogen

Det enda vettiga stället att befinna sig på igår var KARLSKRONA! Så dit for vi! Hur roligt som helst och hur mycket duktiga förare och hundar som helst. Vilken underbar sport agility är. Varje tävling och varje bana ger nya utmaningar samtidigt som varje tävling och bana har flera olika lösningar. Spännande är det också, det hänger på hundradelar vem som vinner, vem som river eller vem som diskar sig. Även om jag satt vid sidan hela dagen och inte sprang ett enda steg på en bana (vad nu jag skulle göra på en SM-bana :-) så kan man få rysningar när man ser ett riktigt fint lopp. När hund och förare förstår varandra precis och de rusar i mål med noll fel och en toppen tid. Tänk hur det skulle kännas att springa det loppet på riktigt med sin egen hund? Ser vi fram emot :-)

Även om de "små" klasserna domineras av shelties och large av bordercollies så fanns det en och annan duktig hund av annan ras att titta på. Bland annat ett gäng racer-labradorer som var roliga att se på, två irländska terriers, en amstaff och en rakad golden:-) Dessutom var bronsmedaljören i large en liten tollare. Skoj! men stackars hund, den hade nog haft det roligare i medium.

Å så alla duktiga förare som går in och gör superlopp två dagar i rad. Kan tänka mig hur nervös jag skulle vara om jag skulle tävla i SM men de går in och kör järnet ändån. Hmmm....några syntes det dock på att de var lite nervösa. De som imponerade mest var ändå de som fortsatte köra järnet trotts att de var diskade, de vars hundar inte märkte för en sekund att det hade blivit fel på vägen och som fick springa i mål som vinnare även om matte/husse visste att det var kört. Härligt att se tycker jag!

Lite extra roligt var det att kolla på largeloppen där jag faktiskt hade släkt som sprang. Inte någon nära familjemedlem direkt utan typ pappas kusin eller så...Gick bra för henne iallafall, hon kom tvåa i agilityloppet de körde igår och kom tia totalt. Å det var bara agilityn sen tävlade hon lydnad också, med samma hund! En fjortonde plats i lydnaden också!! Fantastiskt!! Man kan ju hoppas att det sitter i generna och att man kanske har fått en liten släng av det själv också...hoppas kan man ju :-)

Härlig dag var det iallafall!!

15 Juni 2009  | Länk | agility | 0 kommentar
ny förare?

Jo då, har varit nere på klubben i dag också för typ fjärde kvällen den här veckan...Hundungdom var det i kväll  och de fick köra agility, vilket de inte protesterar mot! Taurus fick sitta uppbunden och ha tråkigt....en stund iallafall. Sedan lånades han ut till en styck, i vanliga fall, pudelförare. Fantastiskt duktig och ambitiös tjej som det har gått riktigt bra för på tävlingsbanorna. La in några varningar innan..." Man vet aldrig med Taurus, han kanske inte alls springer med..." och " Du får nog vara på honom lite mer än du är van vid.." Ja, man vet ju faktiskt inte med Taurus så det är lika bra att förvana tyckte jag :-)

Ja, ja, sa hon -kan jag hämta Taurus nu? Ingen tvekan där alltså, trots varningar :-) I starten ställde sig ju matte lite för nära så han var tvungen att kolla in mig först men sen kom de iväg. Gick hur bra som helst!!! Vad roligt det var och se! Så nu funderar jag på att lämna bort min knashund lite. Kanske är bra med lite ombyte? Med lite tur kan man kanske få en pudel i utbyte??

 

11 Juni 2009  | Länk | agility | 0 kommentar
Det är skillnad på träning och tävling

I helgen gjorde vi vår sämsta tävling någonsin å vi gör ju sällan några supertävlingar så det var verkligen illa. Tror att Taurus hoppade totalt tre hinder på fyra "lopp". Trist var det och det var en ledsen matte som åkte hem...hunden ville ingenting. Tävlingar verkar inte vara vår grej och det är tråkigt att inte få visa vad vi kan. Håller på att bli knäpp av allt analyserande av vad det beror på...varför han kan göra superlopp ibland och bara skita i det andra gånger...?

Träna är däremot roligt! Då har jag superhunden med mig som både springer och hoppar och lyssnar på sin matte. Vi var på lite uppvisning i söndags nere på klubben och då sprang han minsann! Och vi har varit nere och kört bana i dag och då var han också med på noterna. Så just nu blir det bara träning och ingen tävling! och så har planeringen för en utökning av flocken börjat. Vore ju roligt med en hund som gillar både att träna och tävla. Dessutom kanske Taurus också kommer igång lite om han får lite konkurans. Passar det inte att träna med matte så kan man få sitta och titta på istället. Hoppas kan man ju :-) Iallafall visade det sig att beslutet att skaffa en hund till var den lätta delen, nu ska det bestämmas vad och när...beslutångesten är stor.

 

10 Juni 2009  | Länk | agility | 3 kommentarer
KM

Nybro brukshundklubbs klubbmästerskap i lydnad och agility har gått av stapeln ikväll. Förrutsättningarna var följande: 27 starter, varav 12 large, man hade två lopp på samma bana och så räknade man med det bästa. Vi hade inte det bästa loppet....men vi gjorde ett grymt bra lopp så nu är matte lycklig!!!! Fick fem fel i slalomet men sen tog han det perfekt. Det bästa med banan var att slalomet var näst sista hindret så det var bara att springa i mål och berömma massor. Perfekt när man vill belöna slalomet så mycket som möjligt. :-)

Sen blev det kort paus innan vi skulle på det igen. Två sekunder så var vi diskade MEN...han tog slalomet klockrent på slutet!!!!! Resultatet för dagen blev en sjätteplats. Ja, tänk att man kan vara så glad över en disk, fem fel och en sjätteplats!!!!

 

3 Juni 2009  | Länk | agility | 3 kommentarer


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida