Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2024)
>>


skällande

Efter en underbar lördag med lydnadstävling och pinscherbus hängde vovvarna och jag med mormor till stugan. Underbart att ha en trädgård! Taurus njöt av att få gå ut och in som han ville och matte satt på en filt i solen större delen av dagen. För Tottis del är det kanske tur att vi inte har någon trädgård i vanliga fall. Han hade fullt upp med att hålla koll på allt som hände. Skällde på grannar och på spöken i skogen. Mycket skällande blev det. Puh...Men han gillade friheten iallafall och förrutom en liten sväng inne hos en av grannarna så höll han sig snällt på rätt sida staket och stenmurar.

På agility-fronten har det blivit slalom och kontaktfältsträning. Överraskning..? njae, ingen överraskning men det tar så låååång tid att få till det som man vill. När det gäller slalom tror jag att det är ingångar vi ska fokuserar på, går han ur så är det i de första portarna eller så springer han förbi första. Och så ska det vara fart mot hindret, det är då det blir svårt. Har inte varit så flitig med träningen den senaste tiden så kontaktfält känndes som jättelänge sedan vi körde. Fram med pringleslocket igen :-) Nöjd med det träningspasset, jag lyckades hålla det rätt så kort och Taurus gjorde fina stannande på sitt lock.

Förra veckan var vi nere och körde bana med de andra agilityekipagen. Det var en gammal, något modifierad, VM-bana som var uppbyggd när jag kom ner (något sen.....) Jaha, tänkte jag, här får jag kanske förenkla lite. Men när man gått den några varv kändes den inte alls omöjlig så vi testa. Då dök problemet upp...Väldigt länge har vårt största problem varit att lyckas hålla uppe Taurus fokus under de 50 sekunder eller hur lång tid det nu tar att köra en bana. Hans matte har fått jobba som en tok för att få med sig hunden runt. MEN nuför tiden så sköter han sig allt som oftast riktigt bra på träning. Full fokus även om andra tränar runt om, även om det kommer okända hundar ner och tittar eller tränar längre bort. SÅ...numera är istället problemet att matte inte kan styra sin laddade hund. När Taurus är på G, ligger jag hela tiden efter och hinner inte styra honom dit jag vill :-( På den inte alls omöjliga banan visade det sig i att vi hade blivit diskade säkert tio gånger. Hunden for åt höger och vänster, kontaktfälten hoppades och slalomet hade han för hög fart in i. Tror att vi får ta och skicka matte på kurs!! Lite vettig handling skulle ju inte skada :-)

Förrutom agility har vi också kört lite utställningsträning. För som omväxling mot hur jag brukar göra så tänkte jag att när man ska på världsvinnarutställning så kanske man ska träna lite. Så slipper vi stå där och känna oss som nybörjare :-) Så nu blir det massor av belöningar för att trava och massor av belöningar för att stå still och låta matte flytta runt lite på benen. Häromdagen körde vi även störningsträning i form av en styck liten pudel som sprang runt och hoppade på den fint travande Taurus. Så om det mot förmodan skulle komma inspringandes en svart ulltuss i utställningsringen så är vi väl förberedda :-)

 

22 Juni 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
lydnadssupporter

Idag gick bilen mot Torsås BK där det arrangerades lydnadstävling med inte mindre än tre anmälda pinschrar! Så idag har det hejjats, så mycket man nu vågar hejja på en lydnadstävling :-) Men roligt var det. Först ut var Malin och Aisha i Lydnadsklass II, därefter Johan & Ghea, och Malin & Izzy i ettan. Izzys debuttävling som hon såg till att vinna med ett första pris!! Tjoho! Vilken debut! Mest imponerade var vi kanske dock av Gheas inkallning :-) Sen bar det av hem till familjen Svensson för pinscherbus. Sju pinschrar och så Totti och Tilly som fick vara med de också! Vad roligt de har haft mina små vovvar. Sprungit och sprungit och sprungit...å så lite svalka i en av dammarna och så fullt ös igen :-) Man blir glad av att se de rusa runt med de andra vovvarna!

Ja, fem av nio hundar på samma kort var väl inte så illa...? Kortet taget efter de värsta lekrejsen var avklarade, så här stilla stod de inte till en början :-)

Taurus hade mycket att göra, många att hålla reda på och många dofter att undersöka. Inte mycket vila där inte...bör väl tillägga att han sover som en stock nu :-) Både den tvåbente och de fyrbenta är nöjda med dagen.

Upptäckte precis att det inte blir några live-sändningar från SM iår...Snyft! så ett kronprinsses-bröllop får väl duga som eftermiddagsunderhållning. Sen åker vi till mormor i stugan nån dag, får se om vi kanske kan få Totti att simma lite...

 

19 Juni 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
liten tripp...

....till Avesta, av alla ställen, stod på helgens program. Där arrangerades det internationell utställning med en hägrande Svensk vinnare- titel. Så dit skulle vi såklart åka :-) Enkel resa ca 50 mil...hihi...verkar väl vettigt att åka dit över dagen och sen hem igen..? Väckte Taurus klockan 01.00 (!) och vi blev upphämtade av Joanna och EvaCarin vid halv två, sen väntade många timmar i bilen innan vi kom fram. Avesta visade sig från sin bästa sida, ösregn :-) Då nångång började man kanske fundera på vad vi höll på med, stiga upp mitt i natten, åka 50 mil i bil och sen springa runt i ringen i ösregn. Hiih.. men regnet upphörde faktiskt tills det var dags att starta och det är ju alltid roligt med utställning. Bland hanarna var det en öppenklasshund anmäld och sen maaassor av championhundar. Å näe, det blev ingen fin Svensk vinnare-titel till Taurus, vi blev oplacerade i championklass... :-( Gick inte så bra för våra andra två favoritvovvar, Exit och Tessa, heller. Så det blev en kort visit i Avesta. Tessa gick det dock bäst för, hon åkte hem med ett Hp :-)

Totti fick inte följa med denna gången, han fick bo hos mina kusiner istället. Tror att alla inblandade var nöjda med detta :-) De hade gjort så mycket roligt! å ville gärna låna honom igen! Bra det, midsommat drar Taurus och jag till Danmark och lilleman är inte rabiesvacinerad så han måste vara hemma...kanske dags för kusinerna att rycka ut igen då...?

Inte nog med att vi hunnit med en tripp till Avesta,Taurus och jag hann med lite håll-igång-i-skogen med instruktörerna på brukshundklubben också innan vi for. Det var väldans så trevligt! En massa lekar med hundarna och så god mat. Nu har vi blandannat testat på att spela tunnelboll med hund, haft potatis på sked-stafett och letat chokladbitar i skogen. Å så grillat och ätit gott innan det var dags att bege sig hemåt, duscha av sig myggmedlet och sova en stund.

13 Juni 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
Växjö

Någonstans mellan Lessebo och Växjö började jag ångra mitt klädval och att jag lagt en massa tid på att noggrant smörja in alla delar som kunde tänkas hamna i solen. Det skulle ju vara sol..? När vi anlände till tävlingsplatsen var det molningt och 11 grader. Shorts och sandaler kändes inte så smart i det läget :-) Men det blev snabbt varmare så inga förfrysningsskador, hihi...När vi åkte därifrån var det 24 grader och sol istället!

Först ut var agilityklass 1 och den gick hur bra som helst! ...ända fram till slalom iallafall. Slalom låg som sjunde hinder från slutet och därifrån var det bara en liten sväng och sen raksträcka i mål. Det braiga var dock att han gick in rätt i slalomet, men han kom med för mycket fart. Matte skulle såklart ha växlat ner honom lite till... Så han missa en port och det blev till att ta om, sen gick han ur sista porten också så vi tappade mycket tid på slalomet, men ingen disk. En rivning på sista hindret när han vänder lite på huvudet och kollar vart matte är, tillsammans med slalomkrånglet och lite tidsfel gav oss totalt 15, 27 fel och en 22:a plats av 47 starter. Hur nöjd som helst :-)

Sen en liten paus och så var det dags för hopp 1. Sent startnummer i agilityklassen och tidigt startnummer i hoppklassen gjorde att det inte var speciellt långt mellan loppen. Något segare hund denna gången som dessutom blev rädd för något precis innan start. Ingen anning vad det var han reagerade på men svansen åkte långt ner mellan benen å matte hann tänka att det är ju ingen idé att starta med den här hunden. Men jag lyckades få upp svansen igen och vi tog oss faktikst runt ett lopp till! För typ första gången på tävling lämnade jag Taurus i starten. Vi pratar om tre meter, så inga långa sträckor men han satt kvar och han startade i fint tempo när han fick starttecken. Gutt!! Mer slalomkrångel och så en vägran på ett hopphinder när matte hade lite bråttom till nästa hinder plus en maaaassa tidsfel pga av slalomkrånglet gav 31 komma något fel men vi kom runt!! Å inte bara en gång utan två gånger på samma dag!! Har aldrig hänt förrut så jag är så nöjd med min lilla vovve :-)

Lilleman har också skött sig fint. Suttit i komposthagen med Taurus och bara tagit det lugnt. Blev lite orolig när jag var på väg till första banvandringen och de annonserade i högtalarna att de hittat en pudel på vift...men det var fel pudel. Min lilla skatt satt kvar i tältet :-) Puh...Försökte också lura ut honom en sväng i sjön, men säg näe det ville han då rakt inte. Ett litet, litet steg ut i vattnet var allt han kunde tänka sig. Trots att både Taurus och jag stod ute i vattnet. Men vi har en hel sommar på oss att lura med honom så han ska nog ha badat han också innan hösten :-)

6 Juni 2010  | Länk | agility | 0 kommentar
valpagility

I strålande solsken började vi dagen med en promenad ner till klubben. Taurus hittade ett löptik-spår(eller vad det nu var för något spännande som gått där...) och höll på att göra sin matte galen, så trevligare promenad har vi haft. Pust, helt slut redan när vi kom ner. Bra uppladdning det där :-) Men vätskepaus och så var vi fit for fight igen.

Agneta och Lena har varit iväg med sina valpar hos Anja på Öland och lärt sig en massa roligt som man kan köra med sina små vovvar. Idag har vi fått visat för oss också alla roliga övningar. Så idag var det mycket jobb för Totti och väldigt lite jobb för Taurus, men han ska jobba imån istället!

Vi har kampat med trasa och bytt mot godis, vi har kampat med trasa även om matte höll godis i andra handen, sprungit mot godisskålar, sprungit bort från godisskålar, sprungit i tunnlar (både raka och böjda), testat säcken, skickat runt hinderstöd, sprungit raksträckor med liggande bommar, åkt skateboard, trampat på target, tränat bakdelskontroll och hoppat genom rockringar :-) Hej å hå, vad vi har haft mycket att göra, men roligt var det! Å så duktiga de var allihopa. Fikat har vi såklart också gjort och vovvarna har busat lite. Det var varmt så det blev en kort lekstund idag. Nu är det en heeeel vecka tills vi ses igen. Det lovades att det fanns gott om övningar kvar som vi inte testat ännu :-)

Nu är vi hemma och vilar oss inför i morgon då vi drar till Växjö å agilitytävling. Då ska Taurus jobba och Totti ta det lugnt. Undra när jag ska ta det lugnt...? Kollade startlistorna och tror att jag räknade till 13 Nybroekipage :-) Vad roligt vi ska ha det!

 

5 Juni 2010  | Länk | agility | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida