Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2022)
>>


Simrishamn 26 juni 2011

Detta blir världens kortaste analys av en agility-tävling:

Taurus försökte inte ens....han hade lagt ner verksamheten! Skithund! Kanske ska ta med den där hunden till nån psykolog som kanske kan förklara hur han tänker....

Totti jobbar så fint så fint men hans matte har ju inte förberett honom tillräckligt! I morgon kommer ni att finna oss bland slalompinnar och bågar på klubben! och studsande fram och tillbaka på gungan :-)

Bättre lycka nästa gång....som för Taurus del blir nästa helg. Känner mig superladdad....INTE! men det är ju en hel vecka till dess, så det kanske går över...

 

26 Juni 2011  | Länk | agility | 1 kommentar
sommar

Matte håller på att vänja sig av med jobbet, bara två dagar den här veckan å så tre nästa sen är det sommar på riktigt! Härligt med lite extra tid att lägga på sånt man tycker är roligt! Som agility :-)

Har blivit en del träning den senaste veckan. Härligt! Ju mer man tränar, ju mer saker kommer man på att man vill träna vidare på...så det är bara att fortsätta. Med träning kommer också framstegen och framsteg har verkligen Totti gjort. Han har fått betydligt mer hindersug, vilket är skönt så matte slipper springa och hålla handen hela tiden. Det betyder också att vi kan ta tag i bakombytesträningen på allvar. Vilket vi verkligen behöver...men det har varit lite svårt att träna när han har haft noll hindersug. Jag har också i samråd med experterna (hihi...) bestämt att den där Totti inte alls är speciellt rädd för gungan. Så nu kör vi fullt ös på den. Hetsa honom lite innan och så massor av beröm och godisregn när han står på nerfarten. Verkar funka bra...! Tror att gungproblemet är löst eller åtminstone påväg att lösas.

Slalom blir nästa projektområde! Vi kommer att få springa som tokar för att klara idealtiden med det supersöliga slalomet :-) Och som en av experterna sa idag "mer fokus framåt och mindre uppåt" är det som gäller :-) Det hinner vi nog inte fixa till på söndag då det är tävlingsdags igen, så där får väl planen istället bli att springa just som tokar innan och efter slalomet istället!

Jaha...sen har vi den där Taurus. Hoppas, hoppas, hoppas att han nån gång kan köra lika fint på tävling som på träning. På träning är han nästan alltid supertaggad och kör järnet....på tävling kan det väl vara lite si och så med den saken. Och visst har det skett en stor förändring från förra året även på tävling. Jag är inte längre orolig för att han ska försvinna ut från banan, jag kan få stopp på honom om han skulle vara på väg, han jobbar allt som oftast med sin matte även om han inte är 100 fokuserad och han springer inte åt andra hållet när han ser ett slalom :-) MEN...han kan ju ännu bättre!!

På söndag är det dags att plocka fram det Taurus!!! Då drar vi till Simrishamn. Båda pojkarna ska få köra, det ska bli riktigt kul!! Å det räcker liksom inte med det...det händer skojiga saker nästan hela tiden. Tävling nu till helgen, tävling nästa helg och sen drar Tarre och jag till Paris med bästaste kennelmamman och snyggFellow med matte samt Tessa med familj:-) Ska bli grymt roligt! Tänkte väl komma hem med en värlsdvinnare och fransk champion...typ...vi får se  :-) blir ett äventyr iallafall oavsett hur det går i ringen!

22 Juni 2011  | Länk | agility | 0 kommentar
Klubbmästerskap

Jag borde veta det...man får aldrig slapna av när man kör agility! Men si det räcker inte att veta det om man inte sen kör med den inställningen.

Klubbmästerskap idag på Nybro BK och efter att ha kört en rätt så knixig bana med Taurus är det raksträcka, däck-balans-hopp in i mål. Puh...det svåra är avklarat och nu ska vi bara i mål tänker nog matte för efter däcket tror Taurus att det är slut och springer bredvid balansen. Hallå matte!!! Ett litet "balansen" å vi hade varit nollade! Klant!! Inte hade vi blivit klubbmästare, vi har nämligen några riktigt grymma largehundar på klubben men vi hade blivit NOLLADE! grämer mig....

Lillplutt fick också köra. Jag hade bestämt mig att diska oss och hjälpa honom med gungan som ännu inte är en favorit hos Totti. MEN...det var ingen gunga med! å ingen säck...Hihii...Så det var ju bara och köra! Guldklimpen till hund gör två nollade lopp (lite tidsfel i det första...) Hur roligt som helst!!! Vann gjorde vi ju inte...så snabba är vi inte än :-) Men vinnare i mediumklassen blev Malin och racerpinschern Izzie tätt följt av syrran Aisha! Jätteroligt! Men se upp...nästa år har vi tränat upp farten så då får ni se upp :-)

Så nöjd med mina hundar, men det grämer mig lite att jag klantade till det för Taurus! Är det inte hunden som flippar ur så är det matte.....

13 Juni 2011  | Länk | agility | 0 kommentar
Jag vågade

Ja, inte för jag egentligen vet varför jag varit så nervös men nu är Tottis debut på agilitybanan avklarad! Å han är ju en liten guldklimp den där hunden. Det vore väl synd att kalla honom övertränad men han fixar ju klass ett banor ändån. Ett å annat finns det dock att träna på (såklart)...slalom och gungan behöver mer övning å så är det väldigt mycket hålla-handen-handling som vi vill bli av med. Inmätt som medium blev han också!

Hoppklassen började med hopp, slalom. Skönt att ha slalomen i början! Ett litet tag tänkte jag "hjälp nu blir det pudelfnatt" när han skulle in i slalomen, men han kom tillbaka och gick sitt slalom i sin egen lilla takt :-) Söt hunden! Tyvärr glömde matte sig på ett ställe och sprang i väg för långt från hunden...å han behöver ju nån som håller handen! Så det resulterade i att Totti springer förbi ett hinder. Jag tänker att vi springer på, å resten går finfint, men en disk! Är dock jättenöjd med vår debut!! Agilityklassen gick också bra sisådär 3/4 av banan, där dök gungan upp följt av säcken. Gungan fixade han jättefint!! Men det är ju ingen favorit hos den lille ulltussen å sen kom säcken som han var inne å vände i å vägrade sen att springa igenom den. Hmm....säcken har ju inte varit något problem tidigare, dessutom sprang han fint genom den i hopp-loppet. Kan det vara gungan som utlöste säcken-bekymret?  Efter säcken så krånglade jag inte mer med honom utan sprang några hopphinder å så ut till belöningen!

Är superduper nöjd med min lilla ulltuss! Nu blir det fler tävlingar för hans del! Tyvärr var anmälningen till Karlskrona stängd, men Simrishamn hann vi få med honom till :-)

Jaha, sen var det Taurus tur också. Agilitybanan var betydligt bökigare än hoppbanan och jag kände mig helt förvirrad när jag körde med stackars Taurus på agilitybanan. Jag tappade bort mig och gjorde byten som jag inte alls hade tänkt på banvandringen...stackars hund! Men förrutom att jag VET att han kan göra mycket bättre slalom än han gjorde idag så gjorde hunden ett bra jobb. Matte var rätt mycket sämre...20 fel och säkert tidsfel (eftersom vi tog om slalom 3 gånger.) Hoppklassen kändes bättre men han gick ur slalom (sista porten) å så sprang han förbi ett hinder och jag valde att diska oss, tog om två hinder och körde klart banan hur fint som helst!! 

Idag var första gången jag tävlade mer än en hund och för att riktigt vänja mig vid det så körde jag tre. Iallafall i agilityklassen! Malin lånade ut sin Tilly (eftersom hon jobbat natt och inte hann i tid för banvandring). När det var Tillys tur hade jag redan kört Taurus på samma bana. Det något förvirrade loppet...men tyckte nog att jag skärpte till mig till nästa lopp på samma bana. Men det är helt klart skillnad på hund och hund :-) "hejja, hejja Taurus" behöver man inte använda på Tilly, hej å hå vad det går! Det var verkligen jätteroligt att få köra den lilla damen, men tyvärr blev det disk. Hon fick dock revancsh med matte senare. Vinst och pinne i hoppklassen!!!

Härlig dag i Växjö! Lite låång kanske? men härligt väder och trevligt sällskap då blir det bra ändå! å Totti har debuterat!!! Tjoho vad roligt!

6 Juni 2011  | Länk | agility | 0 kommentar
härliga sommar

Jo, det känns faktiskt som om det är sommar nu. Härligt väder och ljumna kvällar och ljust! Härligt! Känns som om dagarna är dubbelt så långa nu för tiden :-) Å så är det långhelg till på köpet...

Torsdag...

...å träningstävling på klubben. En agilitybana och en hoppbana stod på programmet. Båda hundarna var med och sprang och dessutom fick jag äran att springa med Tilly! Tjoho, där går det undan kan jag säga. Men grymt roligt var det :-)

Taurus smet ur slalomet i agilityklassen och så hade han en halvförvirrad matte som försökte ta honom runt banan. Vovven skötte sig bra men matte borde ta och skärpa sig och bestämma hur hon ska göra INNAN vi går ut på plan. Totti fick köra en liten förkortad version. Hinder nummer två var nämligen slalom, vilket vi inte är superduper säkra på ännu så jag tänkte att vi testar att köra en hel bana utan att krångla med slalom. Han är så duktig den lilla vovven. Blev tyvärr fel tunnelingång på ett ställe, men han jobbar fint. Å inga pudelryck runt, runt planen :-)

I hoppklassen hade matte bestämt sig hur hon skulle springa innan vi startade och då gick det också mycket bättre! Nollat lopp för Taurus!! ...å en fel tunnelingång igen för Totti! Men denna gången fick han köra hela banan inlklusive slalom. Gick riktigt bra det också så nu har jag nog bestämt mig för att han får starta i Växjö på måndag. Fy...blir lite nervös när jag tänker på det men det vore sååå roligt att testa vad vi kan. Är lite osäker på den där gungan så vi får se om det bara blir ett hopplopp eller kanske ett agilitylopp där matte hjälper till med gungan...vi får se. Nu ska här laddas så jag inte fegar ur och stryker honom igen...!!!

Fredag...

Idag fortsatte vi njuta av sommarvädret. Åkte till mormor i stugan tillsammans med syskon och syskonbarn. Superduktiga hundar höll sig i trädgården trots de fjantigt låga staketen och den halvt raserade stenmuren. Å så kom de som spjut när matte visslade! De har sprungit som tokar och jagat varandra, blivit bjudna på picknick av systerdottern och tagit premiärdoppet i havet. Sämre kan man ha det! Avslutade dagen med grillning hos syrran. Härligt!!

Tre dagar kvar på långhelgen...i morgon blir det sovmorgon för första gången på jäääätelänge och så...ja, jag vet inte. Härligt det också! att inte ha nån plan alls :-) Kanske träna gungan med Totti och lite slalom..? Vi ska ju tävla på måndag!!

Världens bästa hundar på promenad runt gölen.

3 Juni 2011  | Länk | agility | 0 kommentar
Fullt upp...

...dock tyvärr inte med hundar eller hundträning. Å något bloggande har det inte heller hunnits med! Puh...men nu ska vi ta igen det. För det har ju faktiskt hänt ett å annant :-)

Taurus har tillexempel tagit sin första PINNE. Hur häftigt är inte det?? Dessutom en andra plats i klassen!! Jippie!!! Känns gutt för mattes självförtroende att det går att gå nollad! Har kännt riktigt bra hittills den här säsongen. Hunden har hållt sig på banan, han har gjort flera fina lopp och vi har betydligt fler lopp där vi faktiskt tagit oss runt än vi har diskat oss i. Ioch för sig med antingen hinderfel (typ i slalom...) eller med tidsfel när det blivit stora svängar eller Taurus har glömt bort att springa. Slalomet är inte längre ett jätteproblem även om vi absolut har mer att träna på där så kan han faktiskt göra toppenbra slalom även på tävling. Ja och nu har vi ju visat att det går så det är bara att fortsätta jobba och jaga fler pinnar!! Härnäst blir det Växjö på nationaldagen.

Det verkar som om sommaren är här på riktigt, perfekt tajmad till fem dagars ledighet! Underbart!! Då ska vi nog hinna med lite hundträning... Imorgon blir det träningstävling nere på klubben och så har vi planerat in träningsträff med Malin och flickorna på söndag innan det blir tävlingsdags igen! Längtar redan :-)

 

 

1 Juni 2011  | Länk | agility | 1 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida