Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2023)
>>


Hur svårt kan det va....?

2 dagar, 2 agilitylopp, 2 hopplopp och 4 disk! Hur kul låter det? Det är resultatet från helgen iallafall. Är hemskt trött på alla disk. Det vore väldans roligt att lyckas ta sig runt en bana utan att bli diskad. Just nu gör det inget om det är med 15 eller 20 eller till och med 25 fel bara vi kommer runt! Grrrrr...vad tråkigt!

Är iallafall nöjd med 2 av loppen. Agilityloppet på lördagen och hopploppet på söndagen. På lördagen drog jag honom snett över långhoppet och rätt in i en tunnel, i och för sig rätt tunnel men man måste ju tyvärr ta sig över hindret innan korrekt först. Detta var 3 hinder från mål! Surt! Annars var han superladdad och vi hade klarat av de kluriga delarna, plus att vi tagit oss igenom slalom med bara 5 fel. Lördagens hopplopp var också riktigt bra, men där springer hunden under däcket....Snopet! Så kan det vara, de andra två loppen den helgen var riktigt kassa så dem har vi redan förträngt.

Nästa tävling blir 10 aug i Oskarshamn, då ska vi runt!!

24 Juli 2008  | Länk | agility | 1 kommentar
Vi har färdats...

...över hav och land, med båt och tåg och om ni frågar Taurus med alldeles för mycket buss. Mamma och pappa har semester och är ute med båten, så i tisdags tog Taurus och jag tåget in till Kalmar och mönstrade på. Mamma och Rio mötte oss på kajen i gästhamnen och så gick vi och inhandlade lite proviant innan vi kasta loss och segla mot Borgholm. Fint väder och bara lite sjösjuk så det var en trevlig resa. Väl framme blev det hundpromenad längs vattnet, passade Taurus mycket bra. Han tycker det är alldeles för lite action på båten, även om han gör sitt bästa för att ändra på det imellanåt.

Dan efter for vi mot fastlandet igen och Oskarshamn. Kom in samtidigt som Gotlandsfärjan, det är en STOR båt det! I Oskarshamn visade det sig att det skulle vara fest i dagarna fem nere vid hamnen med talangjakt, tivoli, öltält och dans till ett på natten. Inte precis vad vi tänkt oss men man kunde köpa marknadskarameller och vi behövde inte stå för underhållningen själva så man ska inte klaga. Torsdag morgon var det dags för Taurus och mig att hoppa i land. Men tro inte att mor och far skulle få det lugnt och skönt nu...hihi....nix morbror med fru och 3 barn tycker jag nog är en värdig ersättare! Vi sa hej hej på kajen och sedan körde jag och ställde deras bil i Västervik, dit de planerar att ha tagit sig till på fre (alltså idag). Från Västervik började vi vår resa hemåt. Taurus hade tröttnat redan efter 20 minuter. Då åkte svansen ner, öronen bak och så tittade han på mig med de allra sorgsnaste ögon och undrade hur länge vi skulle sitta här? Tja, den första etappen till Vimmerby tog en timme, därifrån var det tänkt att vi skulle åka tåg men det var ersatt med med buss ända ner till Kalmar. Där hann vi äta en hamburgare på Frasses innan vår buss mot Nybro tog oss sista biten hem! Så...en typ 5 timmar, med lite pauser imellan blev svaret på "hur länge..."?Jag hade en jätteduktig hund med mig, dock inte riktigt så glad som man är van att se honom. Buss står inte högst på hans lista över roliga transportmedel!

Hade iallafall en grymt trött hund när vi kom hem efter två dagar på sjön och en hel dag på buss. Idag har vi bara tatt det lugnt och vilat upp oss för imorgon och på sön är det agilitytävling i Karlskrona och då måste man vara utvilad!

Har tyvärr inga kort från vårt äventyr att lägga ut, de sitter i mammas kamera som guppar omkring på Östersjön i ett par dagar till, så istället blir det bild från Tvååker förra helgen som kommit på mailen från Joanna.
18 Juli 2008  | Länk | övrigt | 0 kommentar
Tvååker och kattvakt

Fredag och lördag var det utställning igen :-) fjärde och femte utställningsdag på typ en vecka.... Denna gången var det Tvååker på Sveriges västra sida som gällde. Och för första gången så var inte pinschrarna först ut i ringen! Nu är ju inte jag en superflitig utsällare med decenier i utställningsringarna...men de utsällningar jag varit på hittills har vi ALLTID varit först ut. Tur att det inte var så denna gången! Vi skulle nämligen köra runt Eksjö och hämta Alis också på vägen och vi hade nog fått starta typ vid halv fyra på morgonen om vi skulle ha hunnit det som första ras i ringen.

Förrutom Alis fick jag också träffa Bingo och hans matte , det var roligt. Trevlig vovve! med mjuk päls...Taurus har rätt sträv päls så det är så mysigt att klappa på andra pinshrar som har alldeles mjuk och len päls :-) Vi fick också sova över hos Bingo, oj vad fint han bor! Jättehäftigt hus och en egen liten sjö att leka i! Och eftersom pinshrarna inte var först ut på lördagen heller så fick vi sovmorgon. På lördagen fick jag äran att ställa Cilka. Det var roligt, men hon tyckte nog allt att det var lite konstigt att hon skulle springa med mig när matte och husse stod bredvid och tittade. Nästa gång är det er tur :-) Det kommer att gå toppen!

Två dagar och Taurus och jag åkte hem med en andra placering i championklass på lördagen och ett BIM på fredagen. Det får man vara nöjd med :-) Grön/vita rosetter är fint!

Är katt-sällskap åt min brors katter medan de är utomlands en vecka. Toppen bra deal tycker jag. Har nämligen ingen tillgång till dator för tillfället så nu har jag lite "slagit två flugor i en smäll". Jag lova att gå förbi deras katter några gånger denna veckan (de har en kattvakt till som ger mat och vattnar blommor...) så de slapp vara ensamma precis hela tiden och samtidigt får jag låna deras dator. Toppen tycker jag. Jag sitter vid datorn och Taurus och katterna underhåller varandra... Taurus tycker de är jättespännande, de tyckte att han var rätt äcklig och fräste på honom. Men när han slog sig till ro på golvet så kommer de smygande (den ena kommer smygande, den andra håller sig mest undan) och ska undersöka vad det är för typ som tassar omkring här. Så nu har de nosat lite på varandra, men Taurus får inte röra sig för mycket då blir han "utfräst". Mycket underhållande att kolla på...
13 Juli 2008  | Länk | övrigt | 0 kommentar
SSPK, WDS och MÄLARPINSCHERN

Vad mycket vi varit med om de senaste dagarna! Åkte från Nybro i tisdags, första anhalt var Eksjö och en mycket glad liten pinshertös vid namn Gnista. Kul att träffa henne. Sedan for vi vidare mot Linköping och fick sträcka på benen lite i hundrastgården hos Josefin och Coyak. Roligt sa Taurus! Sen den sista biten mot Stockholm och vårt mål Gålö sälstation. Vilket mysigt ställe! fyra små stugor i en backen ner mot havet. Sämre ställen kan man bo på.

På onsdagen for vi mot Almare Stäket för SSPK-utställning. Hörde att det skulle varit runt 4000 hundar där ute den dagen (inte bara schnauzrar och pinschrar även om det varit roligt!) Lite kö till pakeringen var det men vi var ute i rätt så bra tid så vi hann i tid. Taurus fick ett rosa band och excellent! Men ingen placering. Men pappa Taurus kunde sträcka på sig lite för Lysa och Fellow som placera sig 3:a respektive 2:a i juniorklassen!

Torsdag var det World Dog Show på Älvsjömässan. Rött band och färdigtävlat blev det... Men det var kul att vara där. Beställde ett fint halsband till Taurus med hans namn broderat på, hoppas det kommer hem i brevlådan nu i veckan.
På kvällen var vi ute hos Lilla Enebys och hälsade på en stund. Taurus har ju varit där förrut men inte jag så det var roligt. Massor av folk, och kanske ännu fler pinschrar!

Sista dagen var det Mälarpinshern. Rosa band igen men ingen placering nu heller...Men grymt duktig hund denna dag. Vi borde kanske ha tränat lite mer på att trava fint och ställa upp sig...Onsdag och torsdag studsade han mest runt, stog inte still och SKällde! Men i fredags både travade han och tyckte det var ok att stå stilla en stund. Han har faktiskt stått still medan domaren kollat tänderna alla tre dagarna. Men det har vi faktiskt tränat. Alla fyra tassarna i marken och inget pussande har varit kriterierna!

Det enda som jag kanske saknat har varit lite mer sömn, men det får vi ta igen nu efteråt. För det var så mycket som man ville göra.... Nu blir det vila (med lite agilityträning) i veckan och så bär det av mot Tvååker till nästa helg. Å så ska vi träna på att trava och stå still utan att skälla :-)
6 Juli 2008  | Länk | övrigt | 1 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida