Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2024)
>>


segling

Har tillbringat helgen hos mamma och pappa på båten och seglat runt lite i Västerviks skärgård. Eller om man ska vara ärlig så är det pappa som har seglat, vi andra har mest njutit av omgivningarna. Vad vackert det är! å härligt väder har det varit också.

Tittar man noga ser man Taurus lilla nos sticka ut och kolla läget.

Bilden är tagen ner i sittbrunnen, så här har det sett ut när vi seglat. En hund, två hundar.....å så en under filten. Gissa vem??

Taurus och matte! Är vi inte söta?

På kvällen la vi till vid en klippa och låg förtöjda där under natten. En egen öde ö att springa på uppskattades av hundarna :-) Ett dopp från klipporna blev det också, trots att det var riktigt kallt i vattnet.

Taurus håller koll på oss och simmar fram och tillbaka.

Skeppskatterna....?!

Å så en spanarbild som avslutning. Taurus i fören.

26 Juli 2009  | Länk | övrigt | 0 kommentar
experiment

Idag kör vi en lite muntrare och gladare blogg. Eftersom hunden mår bra trots att han har en livsfarlig matte så har vi tränat på riktigt flitigt denna vecka. Igår var vi nere och körde lite på en bana som stod där när vi kom och så fortsatte vi med slalomträningen. Har varit riktigt roligt att träna nu ett tag :-)

Sen var det dags för hundungdom och det är här experimentet kommer in i bilden. Resultat av det lilla experimentet har lärt mig att hunden lär sig banor grymt fort. Lånade ut honom till en av mina hundungdomars kompisar som var med för första gången igår. Hon hade aldrig kört agility så det var lite nervöst, men jag körde banan ett varv först med Taurus, belönade med bollen och kastade sedan över bollen till tjejen som ställde sig vid första hindret. Jag fångade in hunden ställde honom en bit ifrån hindret och höll i halsbandet, hetsade honom lite och släppte :-) De enda instruktionerna hon fått innan var att peka där han ska vara och ropa Taurus när han ska svänga. Bästa instruktionerna eller hur? Men det klarade hon bra! Å hunden visste vart han skulle det kan jag tala om. Det var inte världens svåraste bana men det fanns delar där hon skulle haft svårt att handla runt honom om han inte vetat hur banan gick. Det är svårt med tajmingen i agility och har man aldrig kört innan är det typ omöjligt! Lite vida svängar och en tur för att leta efter matte men annars prickfritt :-)

Möjligen är det så att det kommer att straffa sig att jag lånar ut honom lite så där hur som helst men jag tycker att det är rätt kul att stå bredvid och se hur han springer och Taurus har roligt!!!

24 Juli 2009  | Länk | agility | 0 kommentar
värsta, sämsta matten

Eftersom jag nog kan behöva bearbeta kvällens händelser om jag ska kunna sova så kommer här berättelsen om det i särklass klantigaste jag gjort....någonsin.

Var nere på klubben och träna slalom, körde bil dit - såklart den ska ju utnyttjas till max. Hade tränat klart i kvalmigt, varmt, äckligt väder med en jätteduktig hund. Gick tillbaka till bilen kastade in hunden i buren och stänger bagaget- ser precis då att nyckeln till bilen ligger kvar inne i bilen. Alla dörrar låsta, hunden sitter i den varma bilen och solen lyser, inte konstant men då och då. Shit och helvete och säkert en del svordommar till!!! Hur dum får man vara?? Ringer mammma, med lite tur ligger extranyckeln hemma hos dem, men nej...den har pappa i byxfickan som vanligt! Vad nu han ska ha den till guppandes på havet?? Helvete igen!

Det är fruktansvärt frustrerande att stå på utsidan och inte kunna göra något. Hur varmt är det i bilen? På utsidan fläktade det så där var helt ok men det hade varit rätt varmt där inne när jag släpte in hunden och där inne fläkta det inte. Undra om han flåsar för att han varit ute och sprungit i det kvalmiga vädret eller för att det är jättevarmt i bilen? Jaha, är det nu man ska offra en ruta? shit! Visst är hunden ovärderlig men en bilruta lär inte vara billig att ersätta. Finns det ingen annan utväg ryker rutan!!

Började fundera på vilka i min vänskapskrets som skulle kunna ha bilinbrotts-talanger...umgås inte direkt i kriminella gäng men chansade lite och fick faktiskt tillslut hjälp att göra inbrott i min egen bil...Ja, man ska vara med om mycket innan man dör. Skicklig var han också, inte en skråma- vad jag kan se iallafall. Bra vänner är guld värda :-)

Men fy vilken pärs, över en timme satt han i bilen, kanske till och med en och en halv. Som tur var kom det rejält med moln så solen slutade gassa rakt in, så det blev väl forhoppningsvis inte varmare där inne även om det var varmt redan från början. Men han flåsade det gjorde han och så står man på utsidan och vet inte hur det är på insidan. Fy fasen vad hemskt!! Men hunden kom ju ut iallafall och välbehållen. Jag har kylt ner honom ordentligt för säkerhets skull och tvingat i honom vatten men han verkar inte ha några men. Just nu har han kurat in sig under en filt och undrar vad det är för fel på hans matte. Först stänger hon in en i den varma bilen för att sen spola vatten tills man skakar av köld. Stackars hund!

Så dagens visdom: lås alltid upp bilen först, sedan bagaget och framförallt LÄGG BILNYCKELN I FICKAN!!!

22 Juli 2009  | Länk | övrigt | 0 kommentar
Härliga tider

Taurus har ju varit på äventyr i helgen utan sin matte. Två utställningar har han hunnit med, varav den ena var Mälarpinschern. Men det började dock i Köping i lördags där han frångick sin trogna fjärdeplacering, tyvärr åt fel håll, och det blev en femte placering i championklass utan ck. Dessto(???) bättre gick det i går på rasspecialen. I och för sig blev det en femteplacering där också men nu snackar vi om bästa hanhundklass och på en utställning med si så där 30 anmälda hanar. Inte illa! Mattes lilla älskling!

Enligt uppgift skulle han också ha uppfört sig bra både i och utanför ringen. Vilket alltid gör matte glad. Eller ja, rymt ur buren hade han ju gjort några gånger...hmm, kanske dags att ta tag i det problemet? Men det finns så mycket annat betydligt roligare som man kan lägga sin tid på. Härligt att ha honom tillbaka iallafall, trots att jag haft en bra ersättare iform av Ona...saknar henne lite faktiskt...

Mer trevligheter (iallafall från min synvinkel). Mamma och pappa har gått på semester vilket betyder att de ger sig av med båten ut på de sju haven, eller ja, snarare en sväng i Östersjön...men sitter man och guppar i en båt hela dagarna har man ingen användning av en bil på land. Vilket betyder- en bil till Annika!! Härligt, härligt! Den ska jag utnyttja till max :-) Nackdelen med att de sitter och guppar i en båt är att min vanliga hundvakt inte finns tillgänglig. Inte lika kul, men denna veckan har systern och svågern lovat att förbarma sig över honom. Svågern är grymt förtjust i hundar och systern gillar att ut och gå så de var inte alltför svårövertalade och som ersättning ska jag ta han om deras blommor nästa vecka....Helt ok deal :-)

Ikväll har vi hunnit med ett litet agilitypass med betoning på litet eftersom jag dragit på mig ytterligare en förkylning och inte orkar kuta runt så länge. Tränade slalomingångar och det gick riktigt bra så det var ett givande träningspass. Ska se om jag kan ta mig ner där på onsdag också och vinkla upp ingångarna lite till...

Nu är det fotöljen följt av sängen som gäller! 

 

 

20 Juli 2009  | Länk | övrigt | 1 kommentar
trons makt

Har varit en trevlig och delvis mycket underhållande helg. I fredags skickade jag Taurus med Joanna mot Stockholm (eller åtminstone i de trakterna) å i utbyte fick jag låna lilla Ona. Vilken söt liten hund! Å vilken kontrast till Taurus. Mycket coolare och lugnare till sättet. Ona kommer fram till fotöljen när man sitter och tittar på tv och lägger huvudet på sne och liksom frågar om hon också kan få rum? Taurus frågar inte han kommer flygandes och rätt som det är sitter han bara där. Men de är precis lika gosiga och kelsjuka!

Utseendemässigt skiljer de sig rätt mycket åt även om det är samma ras. Men de har samma färg och det verkar vara lite förvirrande för folk.  Vi har en favorit-tant som vi brukar möta på våra promenader och som brukar stanna och prata en stund och berömma Taurus för att han är så fin! - ni förstår kanske varför det är vår favorit? Iallafall har hon två små ulltussar till hundar som brukar skälla ut oss när vi kommer gående, dock blir det bättre och bättre ju oftare vi ser dem. Men i går när jag kom gåendes med Ona så var det dags för en utskällning igen och tanten säger som hon brukar: "Men ni har ju träffat honom massor av gånger ni behöver ju inte skälla på honom varje gång..." Ja, det var ju rätt färg på hunden jag kom med så hon funderade nog inte ens över att den var betydligt mindre och dessutom en tik :-) Min kompis sa direkt "Hej Taurus" när vi möttes å pappa märkte inte ens att det var en annan hund... Hihi, har skrattat en del åt dem!

Nu ska jag passa på och mysa lite till med Ona innan jag måste lämna tillbaka henne!

 

19 Juli 2009  | Länk | övrigt | 0 kommentar
prenumeration

Det finns många saker man kan prenumerera på. Denna helgen valde vi att satsa på fjärdeplatser i championklass (utan ck). Finns väl roligare saker men varför inte?

Platsen var Tvååker och det var såklart utställning det gällde. Något ostadigt väder, iallafall på fredagen men något bättre idag lördag. Däremot trevligt sällskap av halvbrossan Exit med hans nya "lillebror" Biskit (kanske stavas det med något z eller så...) och matte och husse och så kennelmamman såklart. Hur skulle vi klara oss på utställning utan henne? Eller snarare: hur många utställningar skulle vi åka på om det inte var för henne? Hihi...inte många skulle jag tro.

Våra tältkompisar gick det iallafall mycket bättre för, ett cert till Exit och bästa valp för Biskit!! Tjoohoo!! Skojigt! Å Taurus är ju lika glad oavsett hur det går i ringen. Han är nöjd bara han får vara med, helst mitt i smeten. Idag pös han ur sin bur två gånger när han tyckte att han hamnat för långt ifrån händelsernas mitt...Man är ju nervös varje gång det börjar sprakar i högtalarna "Vi har en lösspringande hund borta vid ring 88...." Inte Taurus en en enda gång :-) Nä, han har faktiskt uppfört sig riktigt bra och för första gången någonsin har han inte släpat in sin matte på området i hundra tjugo! Hunden har gått riktigt fint i koppel i två dagar, bland massor av hundar, dofter och smaskiga godsaker. Hur gick det till? Han brukar ju vara totalt hopplös att få någon kontakt med ens om jag sticker korvbitar under näsan på honom. Nu har han gått omkring i slakt koppel och fått några torra frolicar som belöning och varit överlycklig för det....Ja, jag klagar inte. Undra om det är något sorts ålderstecken som jag kan lägga till listan med andra tecken på att Taurus nog faktiskt kommer att bli vuxen någon gång i framtiden. Han vill ju tillexempel inte längre leka med alla hundar vi möter, nu för tiden har han viktigare saker för sig...typ nosa på någon gräsfläck eller så. Han har ju också förvandlats från värsta benranglet som käkade mat en gång sisådär var tredje dag till ett matvrak som häver i sig det mesta som kommer i hans väg. Det händer ju också då och då att han faktiskt har alla fyra benen i backen samtidigt, att han sitter still om jag ber honom och att han frivilligt går och lägger sig någonstans och sover (även på nya platser). Undra om man borde vara orolig?

Blev förresten rättad efter att ha skrivit att detta var årets första utställning, hade glömt My Dog i vintras men det var ju faktiskt nästan förra året... Det blir iallafall inte den enda för året, fyra till (minst) är redan inbokade. Då satsar vi på någon annan placering än fyra!

11 Juli 2009  | Länk | övrigt | 2 kommentarer
bilder

Här kommer lite bilder från gårdagen, först lite bus i trädgården:

Dags för bad:(å solen skiner fortfarande)

Taurus plaskar

Simtur med mamma

apportering

Spring på "stranden"

Rosso den såkallade vattenhunden, var inte alls så glad i vatten som man kunde tro.

Å så en spaningsbild på Taurus som avslutning

8 Juli 2009  | Länk | övrigt | 1 kommentar
bad

Har varit i Orranäsasjön och badat med mamma och hundarna i eftermiddag. Perfekt tajming, i bilen hem kom regnet och strax efter började det mullra.

Taurus simmade som en tok, först fram och tillbaka från stranden och ut till mig i vattnet. Sedan tog mamma, jag och Taurus en riktigt simtur en bit ut i sjön och tillbaka. Vi tvåbenta höll oss till en rätt så rak kurs fram och tillbaka, Taurus låtsades att han var vallhund och simmade emellan oss,rundade mig, simmade till mamma tio meter längre bort, rundade henne och så tillbaka till mig. Var nog den längsta simtur han någonsin tagit. Mysigt!...nästan hela tiden iallafall...har några fina rivsår på ryggen efter Taurus-klor :-)

Mammas två fyrbentingar ville däremot inte följa med ut och simma, fegisarna stod kvar på stranden. Måste säga att jag blev lite besviken på den där vattenhunden...tycker inte riktigt att han lever upp till sitt namn :-)

Hade kameran med, så i morgon blir det lite bilder (hoppas jag)...

Nu tror jag att det är dags att blöta ner Taurus igen, men i duschen denna gång, med schampo och grejor...troligen inte lika uppskattat :-)

7 Juli 2009  | Länk | övrigt | 0 kommentar
läger

Lite slitna är vi Taurus och jag, kom hem i går efter fyra dagar på scoutläger. Det är grymt roligt att åka på läger men oj vad trött man är när man kommer hem. Första dagen höll man på att smälta bort i hettan! (speciellt våra "mattanter" som stekte våfflor över öppen eld i gassande sol) Många dopp i sjön blev det! Andra dagen hade vi världens åskoväder med tillhörande störtregn. Jisses vad det small, å precis över oss var det. Men ungarna var coola och tyckte mest att det var spännande där vi satt och tryckte under en pressening. Taurus tryckte svansen mellan benen när det var precis över oss. Men om det var knallarna eller det mer och mer våta underlaget som han inte gillade vet jag inte. Ofta är det så att han inte bryr sig om att det åska sålänge det inte regnar, men är det både blött och mullrar är det liksom en sak för mycket :-) De resternade dagarna var det lite av varje, lite sol, lite moln och lite regn. Lagom med sol så att vi hann torka allt som blivit blött innan det var dags igen...

Förrutom åskovädret tror jag hunden har haft riktigt roligt! Han har fått springa i skogen, vara med ut och paddla, badat och simmat, pratat med alla ungarna, fått en hel del godsaker från snälla scouter och gosat med alla han kommit åt. Men trött blir man och det första han gjorde när vi kom hem var att hoppa upp i sängen och böka in sig under täcket.

Måste berätta en annan lite skojig historia. Taurus var nämligen inte ensam hund på lägret. Det fanns en liten 4-månaders phaleén (stavas det så tro? -en pappillion med hängande öron) med också. En eftermiddag är det ett gäng som sitter under sol/regnskyddet och pratat. Plötsligt står det en liten, glad hund framför dem. En hund som i vanligafall är vit med lite svart i men som nu är typ röd/brun upp till magen och luktar tacokrydda! Det lilla livet hade tagit en liten simtur i slaskgropen där man precis hält ut resterna från dagens köttfärssås :-) Hihii....roligt när andras hundar gör knäppa saker. Valpens matte var inte riktigt lika glad när hon försökte få den ren igen :-)

6 Juli 2009  | Länk | övrigt | 0 kommentar
ledigheten fortsätter

Det är fortfarande väldigt trevligt att vara ledig. Från Gamleby mellanlandade vi hemma för att sedan åka till mormor i stugan. Fullt av folk var det där, träffade fem av sex kusiner på den sidan släkten. Kul!! Tog årets första dopp- eller typ årets fem första dopp. Å motionerade hunden också lite i vattnet. Misstänker att min hund gillar när det är mycket som händer runt omkring för så länge alla kusinerna med medföljande hund var där uppförde han sig exemplariskt. MEN...sen åkte de hem och Taurus blev själv på torpet. Trist sa han och började spana på kaniner och smet in på granngården och blev utskälld av deras vansinniga hund...Suck!

Igår var det avslutning på slyngelcupen å sista deltävlingen gick här hemma i Nybro. Vi startade det hela med ett åskooväder men sen så blev det riktigt fint! Vi sprang ett hopplopp och ett agilitylopp. Agilityloppet gick nog bäst även om vi diska oss på tredje hindret, men det flöt bra :-) Hopploppet var han ofkuserad men det får väl ändå räknas till ett av de bättre loppen- han skulle ju kunna springa av banan och hittta på något eget, det har ju hänt :-) Han var ute och sväva en sväng i början men sen kom han med iallafall- fast det var inte hundra fokus.

Nu bär det av mot fyra dagars scoutläger, håller tummarna för fint väder. Dyngsura ungar är inget roligt. Sen blir det förhoppningsvis några slappardagar innan det är dags för årets första utställning.

2 Juli 2009  | Länk | övrigt | 2 kommentarer


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida