Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2024)
>>


träning med valparna

Tjoho!!! Tänka sig vi kom iväg på träning med vårt lilla valp-gäng :-) Det där med valp är ju en tolkningsfråga såklart...hur länge är de valpar...? Träning med Tottis polare blev det iallafall ikväll och det var länge sedan vi lyckades vara med på en av dessa träffar. Roligt, roligt! Alla vovvarna är blivande agilitystjärnor så det är klart att det var just agility som tränades. Liten kombination med raksträcka och böjd tunnel var det som stod på programmet. Å så fick man träna efter den nivå man befinner sig på såklart, beroende på ålder och tidigare erfarenhet...Totti och jag har inte varit så flitiga med träningen (ingen panik ännu så gammal är han inte lille Totti) så vi körde några korta raksträckor med hopp och tunnlar mot godisskål. Å så testade vi böjd tunnel med hopphinder efter. Så duktig så min lilla vovve. Om matte bara kommer ihåg att visa honom skålen och godiset innan vi kör så går det fint...Matte hade vissa problem med den lilla detaljen :-) Extra nöjd är jag med att han jobbar med sin matte trots att det satt ett helt gäng med kompisar bara en liten bit därifrån! Nöjd också med att det går att belöna honom med både godis och kamp och skulle det behövas så duger det att leka med bara matte utan leksak också! Däremot ska här tränas på att komma tillbaka med kastad leksak så vi kan använda det också som belöning :-)

Nu kommer det lite bilder från helgens äventyr:

Hamnen i Loftahammar

Utsikt från promenadstråket :-)

Totti gillade fårhagen, trots att där inte gick några får för tillfället. Men de hade lämnat efter sig ett och annat som tydligen föll herrn i i smaken....

Taurus hade som vanligt mycket att stå i, dofter att undersöka, lämna egna doftmarkeringar...nytt ställe, mycket att undersöka...

Matte och Totti myser

20 Juli 2010  | Länk | agility | 0 kommentar
segling och bad

Årets seglartur blev något kortare än föregående år, men inte mindre trevlig för det. Jag och vovvarna mönstrade på i söndags förmiddag i Västervik och så blev det en liten segeltur till Loftahammar där la till i gästhamnen över natten. Därefter byttes vi av, av morbror med famlij. Kändes lite trångt att klämma in 7 pers och 4 hundar...så vi bytte till bil och for vidare på nya äventyr...

Liten pudel med hemlängtan...?

Totti gjorde som han brukar, uppförde sig som om han inte gjort annat än åka båt i hela sitt liv. Nya flytvästen som han protesterat lite mot när vi provat den hemma, brydde han sig inte det minsta om. Å efter att ha undersökt båten, hälsat på Rio och Rosso, testa hur långt ut över relingen man kan luta sig innan matte håvar in en igen och letat rätt på vattenskålen gick han och la sig.

Taurus och matte är lite oense över hur man ska uppföra sig på en båt. Mattes idé är att man går och lägger sig och tar det lugnt tills vi lagt till nånstans och kan gå i land. Taurus åsikt verkar vara att det går att hoppa/studsa/springa och fara runt lika bra på en båt som på land. Aaahhh!!!! Mattes tålamod testas ofta av den hunden.....Men det finns ingen som kan gosa som Taurus, när han väl lugnat ner sig. Han är också bästa värmedynan när det drar kallt :-)

Seglingen från Västervik till Loftahammar tog inte så där väldigt lång tid så det fanns gott om tid att utforska omgivningarna på land också. Hittade en jättefin promenadväg som vi tog som morgonpromenad också. Först gick den genom samhället men sen drog den ut mot omgivningarna runt omkring, genom ett litet sommarstugeområde, bakom en lantgård och så ut på hagmarkerna innan den vände tillbaka över några spångar i vassen, genom ett skogsparti och sen tillbaka till hamnen.

Efter seglingen körde vi till Gamleby och hälsade på en kompis som blev kvar där uppe sedan gymnasietiden. Blev lunch, fika, liten promenad, mycket prat och så en sväng till sjön. Kompisens hund hade varit här förut och hon älskar att bada så full fart ner mot vattnet. Taurus och Totti gjorde sitt bästa att hänga på. Totti den sötnosen stannar och väntar på sin matte men Taurus hänger på ner mot vattnet, han gillar ju också att bada! MEN när vi kommer ner till vattnet är det bara en hund som badar...å det är inte Taurus. Ingen Taurus nånstans...Matte börjar bli lite rädd för att han gett sig in till kohagen precis bredvid, när vi ser hon irra runt borta vid bilen...Vet inte vad han höll på med men när vi ropa så kom han i full fart över gräsmattan och ut i vattnet...Suck! Denna Taurus, man vet aldrig riktigt var man har honom. På med kopplet för att slippa fler försvunna hundar. Men som tur var går det att simma med koppel också om matte vadar ut en bit. Han gillar verkligen att simma den hunden, fram och tillbaka och runt runt! Så söt :-) Hade inte vi tvåbenta tröttnat hade de nog plaskat runt fortfarande...

Totti som varit lite skeptisk till vatten efter att ha fått erfara att det inte går att gå på just vatten var ute och vadade lite han också. Å rätt som det är kommer det en liten ulltuss simande ut till mig som står en bit ut i vattnet :-) Lycklig matte!!! Två simmande hundar!!!

Nu är vi hemma och laddar batterierna! Vet inte vem som är tröttast, matte eller hundarna? De har ju faktiskt sovit ett par timmar i bilen så jag gissar på matte! Nu ska vi sova, imån blir det promenad med syrran och sen blir det träning med Tottis polare. Måste börja tvätta och packa inför helgen också. Då bär det iväg till Köping för SKK-utställning följt av Mälarpinschern. Roligt, roligt!!

Hoppas kunna lägga ut lite mer bilder imån...vill inte fungera för mig just nu :-(

 

19 Juli 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
dagens träning

Älskar att ha två hundar att köra med! Speciellt när man har en herre som tycker att han bara måste anstränga sig när han själv känner för det. Idag började han med att informera om att han "skulle bara...." innan han kunde komma och leka med sin matte. Så han hivades snabbt upp i famnen (inte skulle han få nöjet att nosa intressanta fläckar ens den korta biten tillbaka till buren) och tillbaka in i bilen. Ut med Totti istället...mycket bättre inställning på den hunden! "Tjoho vad roligt, vad ska vi hitta på nu matte..?"

Jo, det blev svängar runt hinderstöd och lite tunnlar. Han är duktig min vovve, trots att vi inte tränat speciellt mycket. Kommer nog att få jobba lite med farten och intensitet med den hunden så småningom...ibland ser det ut som om han somnar till när han sätter sig och funderar på vad matte menar. Eller upplever jag det bara så eftersom jag är van vid Taurus som aldrig är still och som aldrig tar det lugnt om man inte tvingar honom till det.... Förhoppningsvis kommer det lite fart i och med att han blir säker på vad det är han ska göra...vi har ju som sagt var inte tränat speciellt mycket.

Dags att byta hunden igen...betydligt mer taggad Taurus denna gång :-) Inga problem med kamptrasan och kamptrasan är numera hans inträdesbiljett till hindrena. Först leka, sen hoppa och så lek igen!! Slalomingångar stod på programmet idag. Hopp, fyra pinnar, hopp, fyra pinnar, hopp, fyra pinnar och så en U-tunnel så vi kunde köra tillbaka igen. Första varvet var slalom rakorna helt raka, de nästkommande varven lite snea och sen kanske 45 grader sista varvet. Inga problem nån gång egentligen, förrän på sista varvet. De första två slalomen var vridna så att det bara var att "springa in i" första porten medan den sista var vriden så att han var tvungen att runda första pinnen för att komma in rätt. Det var just sista slalomet som blev problemet...När vi kom förbi första gången rundade han första pinnen jättefint, matte blir jätteglad och skriker BRA Taurus!!! Hihi...att man inte kan hålla tyst! Taurus blev jätteglad han också och tänkte att nu var det dags för belöning å gick därmed inte in i slalomet, bara rundade det. Belönade vovven för den fina rundningen och sen körde vi om...en ny snygg rundning blev resultatet :-) oops! tredje försöket och ett tydligt "slamlom, slalom" från matte så gick det fint! Gutt!!

Det var faktiskt hela dagens träningspass, kort men intensivt...?

 

17 Juli 2010  | Länk | agility | 1 kommentar
tränat!

Efter flera veckor utan att ha kört agility en enda gång så vart det faktiskt träning igår. Tack vare hundungdomarna som vi lovat träffa varannan torsdag så masade matte sig ner till klubben! Härligt! å roligt var det också. Det blev svängar åt alla möjliga håll och så lite slalom. Taurus jobbade på bra trots värmen, matte nöjd! Funderade på det när vi kom hem från två dagars tävlande i Karlskrona: jag åker på tävling i två dagar i gassande solsken och 30 gradig värme men har inte tränat en enda gång under de förutsättningarna. Kanske är det inte så nyttigt att hålla på att kuta runt när det är så varmt men nån gång borde man nog göra det och dessutom belöna vovven ordentligt så att han upplever att det lönar sig att jobba även om det är varmt. Jag har ju en hund som gillar värme men som blir rätt så slö av den och en slö och ofokuserad hund är inte den bästa när man ska springa fort och felfritt! Svårt det där, men nu har vi gjort ett träningspass iallafall i värmen...det måste väl räcka..? hihi...

Till min stora glädje har jag i nästan två veckor tillgång till bil :-) (en vecka har typ redan försvunnit men en vecka kvar!!) Så skönt det är att inte behöva planera precis allting hela tiden. I onsdags kände jag för att åka till mormor i stugan, så det gjorde jag (utan att först ringa och övertala nån med bil om vilken bra idé detta var)! Nybro kan verkligen vara värsta grytan, så varmt, så varmt men kommer man ut till kusten känns det mycket skönare måste jag säga. Satt och fikade hela eftermiddagen, vovvarna sprang runt i trädgården och så gick vi en sväng till vattnet. Taurus badade och matte blötte Totti :-) Gutt!! Så ska det vara på sommaren!!

Anledningen till att jag har bil är att mamma och pappa gav sig ut med båten och har därmed inte så stor nytta av bil...Bättre då att jag använder den :-) Men såklart är man även lite sugen på att hänga med en sväng på havet innan det är dags att dra upp den igen. Så efter att ha förhandlat upp "max-antal-hundar-ombord" från förra årets tre till det nya budet på fyra så har Totti och jag varit och shoppat flytväst. Mest var det jag som shoppade, under protest stod Totti still medan den perfekta västen provades ut, men egentligen var han mest intresserad av alla ben och grisöron och leksaker som fanns i butiken... Till helgen eller början av nästa vecka ska den testas på sjön. Ska bli härligt det!

Trevlig sommar!!!

 

 

 

16 Juli 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
Tvååker int

Eftersom jag äger världens snyggaste hund så är det egentligen ingen mening med att åka på några utsällningar, det är ju självklart hur utgången ska bli iallafall....Hmm...eller hur det nu var...?

Dagens resultat: trea i championklass utan ck. Så var den utställningen klar! Ut ur ringen lika fort som vi kom in... Hann dock springa rätt många varv idag, vilket var bra. Någon galopperade nämligen hela första varvet...men efter det sprang han tre varv till- TRAVANDES! Å stod gjorde han fint så matte är nöjd!

Dagens kritik: Kraftig hane, passande skalle, tillräcklig kraft i nospartiet, ngt högt ansatta öron, fin hals och överlinje, gott förbröst, kraftiga lår, rör sig med god drive, utmärkt päls och färger.

Den nyrakade Totti var också med som sällskap, han hade nog inte passat i nån utställningsring med sin frisyr :-) De där pudlarna ska ju ha rätt så mycket päls...Skötte sig gjorde han dock, som vanligt! Han hänger liksom bara på, där vi andra är där är Totti. Å sitter vi andra och tar det lugnt så tar Totti det lugnt, börjar man röra på sig vaknar han till liv och frågar man om han har lust att leka lite så svarar han "javisst". 

Världens snyggaste hund fick alltså inte ens ck...!? men det hände roliga saker också. Lilla Haze som är en brors dotter till Taurus (eller om det var en systerdotter, hihi...) gjorde utställningsdebut med cert och BIR!!! Fantastiskt roligt!! Så vi har alltså delat både bil och tält med dagens snyggaste hund! Skojigt värre...å vilken ära:-)

Nu ska vi vila upp oss från dagens bravader å om inte termometern visar allt för många grader i mån bitti så traskar vi ner till klubben och träffar Tottis valp-polare! De har träffats varje lördag hela sommaren men vi har varit ute och farit varenda helg den senaste tiden så vi har missat alla träffar. Men imorgon...då kanske!!

 

9 Juli 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
hänt i veckan

Travande

Mycket beröm för att trava har det blivit den senaste tiden. Tre utsällningar är inplanerade, Tvååker imån och så Köping med efterföljande Mälarpinschern om 14 dar. Så nu övar vi lite på travandet och på att stå snyggt. Får se om det hjälper något :-) I Köping händer det fler spännande saker...då ska Taurus nämligen tävla juniorhandling! Om man nu kan säga så..för det är väl egentligen handlern som bedöms i den sporten inte hunden. Men en hund har de iallafall med sig in i ringen å  jätteduktiga Sara ska hänga på till Köping och lånar då Taurus. Ska blli roligt att se! Första träningspasset sprang han runt och pep och spanade efter matte...hmm...inte så bra början! Men när vi träffades i onsdags så skötte han sig så fint så!

Klippning

Tittade på Nyhetsmorgon häromdagen, eller om det kanske var i morse..? Det var ett inslag från Gotland och en kille som skulle åka å tävla VM i får-klippning. Tog kanske en minut för honom att klippa ett helt får! Imponerande!! Tror ni han kan göra samma sak med en pudel? Han behöver ingen snygg frisyr, en jämnlång fårklippning duger åt oss. Tycker jag börjar få kläm på det där med klippandet men jag hade nog fel :-) Nyfriserad är han iallafall, lille Totti. Så nu är det kort igen och tuppkammen rök den med.

Låga staket

Har varit i stugan hos mormor igen. Matte hade lovat hjälpa till å måla vindskivor och hundarna hade inget emot att hänga med. Tottis favoritplats! Han vill inte ens hänga på med ut och gå..."nä, jag stannar hellre kvar här och springer lite till". Så Taurus och jag gick en sväng själva och Totti var kvar med mormor, mamma och syster i stugan. Lycklig!! ...å så söt!

Lite nervös är jag för alla kaniner som skuttar runt där. De verkar inte ha vett att springa till skogs när vi kommer :-) Å då hade vi fyra hundar med oss i onsdags...de är iallafall snälla å skuttar bort från vår trädgård men de ligger å trycker i grannens istället...Suck! Inga rymningar efter kaniner denna gången i allafall. Taurus brukar tröttna på kanin-jakter rätt så fort men med Totti har jag ingen aning, han har liksom inte fått tillfälle att testa på det ännu. Å så får det gärna förbli :-)

 

8 Juli 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
2 dagars i Karlskrona

Härligt att det har blivit sommar på riktigt!! Däremot känns det inte helt sunt att springa agilitylopp i 30 gradig värme :-) Men det har vi gjort, Taurus och jag, i två dar. Lördagen började med ett agilitylopp, där jag inte lyckades väcka hunden ur hans värmekoma...han gjorde typ ingenting! Blää... Matte bröt och bar ut hunden. Vila och mycket vatten, både i och på hunden, innan det var dags för hopploppet. Nu så vaknade även Taurus till liv. Tyvärr blev vi diskade tidigt i loppet men vi öste på ändån och i mål kom vi även om vi hade blivit diskade flera gånger om. Näst sista hindret var slalomet, vår stora favortit! NOT!! Taurus tänkte att han kunde skippa det och springa i mål ändån. Det tycket inte matte, Taurus fick snällt gå slalomet och hoppa sista hindret innan han fick superbelöning- kamp med nya leksaken och korv! Mycket beröm och lek med förhoppning att hunden skulle minnas att det var värt att kämpa sig runt banan dan efter också.

Hmm...vet inte om det funkade så bra men första loppet kom vi faktiskt runt utan att diska oss, 33 fel blev dock resultatet - inte så där väldigt lysande...Men ska man se det positivt så har vi faktiskt gått runt flera lopp denna säsongen tillskillnad från förra då Taurus mestadels sprang utanför banan....Det går åt rätt håll...?

Sista loppet för dagen var han dock tillbaka i sina gamla vanor från förra säsongen...Började lite seg men kom igång och sprang jättefint till nån gång mot slutet då han kom ut ifrån en tunnel och bestämde sig för att nu fick det vara nog, sprang av banan och bort och kissade på nån intressant fläck vid sidan av banan. AAARRRHHHH!!! Varför gör han så...? Han var ju på gång? Sprang jättefint men sen bara skiter han i det å hittar på nåt annat....Taurus blev buren tillbaka till buren och så fick Totti komma ut och leka med belöningen istället! Blää..vilken trist avslutning!

Lilleman har alltså också varit med, han uppför sig som om han inte gjort annat än traska runt på agilitytävlingar. Inga bekymmer med den hunden inte. Händer det inget spännande går han och lägger sig och sover, han har inte ens protesterat när jag lyft ur Taurus när det är dags för honom att köra. "Jag sitter här och gnager lite på leksaken så länge" verkar han tänka. Men tar man ut honom ur komposthagen då är det full rulle...! Men frågar man Totti vad som var det bästa idag så skulle han nog svara att rejsa hos mormor i stugan :-) Hade lånat hennes bil i helgen så när det var färdigtävlat åkte vi för att lämna tillbaka den, å där finns en TRÄDGÅRD! Kan man ha det bättre...? Runt, runt, runt med en gammal fotboll i munnen...Härligt! Även Taurus hittade lite krafter nånstans och for runt med den lille :-) Även kusinernas hund bjöds in till lek men han satt bara och tittade på knasbollarna!

4 Juli 2010  | Länk | agility | 1 kommentar
WDS i Danmark

Iår blev det lite annorlunda midsommarfirande. Två dagar med utställning stod på schemat, varav den ena på Världsvinnarutställningen i Herning, Danmark. Joanna och Carina med Fellow hämtade upp Taurus och mig på midsommaraftons morgon för färd mot Jylland. Större delen av midsommarafton spenderades i bilen, annorlunda om något...! Resan gick hur bra som helst och väl framme på campingen mötte vi upp familjen Svensson med Ghea och Tessa och så Exit med familj för traditionellt midsommarfirande! Sill och potatis och jordgubbstårta :-) MUMS!

Första utställningsdagen var Danska Schnauzer och Pinscherklubbens utställning. Visade sig vara en utomhusutställning, överraskning:-) Hihi...men efter en väldigt kylig morgon så tog sig vädret framåt dagen så det gick fint det också. Taurus ställdes i öppenklassen, tänkte att vi skulle komma hem med ett cert och ett danskt championat...hmm...just det, så  blev det inte. MEN snyggingen Fellow lyckades med just det! Cert och danskt championat till honom, vilket också resulterade i nordisk champion eftersom han redan är svensk och norsk :-) JIPPIE!!! Pappa Taurus är väldigt stolt!! Taurus blev fyra i öppenklassen.

Kvällen spenderades med promenad på stranden, (Taurus simmade å simmade å simmade) grillning och diskning av diskberget som av någon oförklarlig anledning växt upp på bänken....

Utställningsdag 2 var världsvinnarutställningen! Taurus tyckte livet var allmänt trist och visade sig inte från sin bästa sida :-( Så inget cert eller championat idag heller...Vinnare av världsvinnartiteln blev en tysk hane, med de mörkaste tantecken jag sett, och en finsk röd tik. Tvåa bakom den vinnande hanen kom Fellow!! Å eftersom tysken redan var internationell champion så åkte Fellow med matte Carina hem med ett CACIB :-), förutom certet och det danska championatet från lördagen. Vilken helg!!! Därefter väntade lite köande hos veterinären och avmaskningen innan vi for tillbaka mot Sverige. Vilken skojig resa!! Tack för trevligt sällskap allihopa!!

Lille Totti är ännu inte rabiesvaccinerad så han fick snällt stanna kvar i Sverige. Han firade istället midsommar med mamma, pappa, mormor och kusinerna. Misstänker starkt att han blev ordentligt ompysslad. Ringde mormor på lördagkvällen när de andra åkt hem och Totti och mormor var ensamma kvar, då hade han däckat ute på gräsmattan! Det är jobbigt med midsommar :-)

Igår jobbade matte och vovvarna var hos mamma och hade fått följa med till Orranäsasjön för lite bad! Tror kanske att det bara var Taurus som uppskattade själva badandet men springa i skogen gillar även den andra. Idag är det omvända roller. Mamma jobbar och jag är hundvakt. Vi skippar badandet tror jag och åker på agility-uppvisning istället :-)

 

1 Juli 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida