Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2022)
>>


Världsvinnare 2011

Vilket äventyr vi varit på Taurus och jag! Det började tidigt på tisdag morgon då Joanna svängde in på parekringen här utanför. Sen har det följt fem väldigt händelserika dagar. Vi har kört genom Danmark, Tyskland, Frankrike, Belgien och Holland. Jag har fått gasa på autobahn, vi har sett fantastiska platser, träffat trevliga människor och sett massor av fina hundar! Ätit mumsig mat och inte fullt så mumsig mat, tränat på tyskan och engelskan och svurit lite över franskan.

Första stoppet blev Pukavik där vi mötte upp Tessa med matte Eva-Carin och husse Leif, sen blev det Skåne och Danmark på förmiddagen innan vi kom till Tyskland och de snabba vägarna :-) Via de snabba vägarna kom vi till dagens slutstation, hotellet utanför Kassel. Vilket ställe!! Hotellet var beläget längs floden som jag glömt namnet på med utsikt över en liten by på andra flodkanten. Där fanns en gångväg längs med floden, perfekt för kvälls och morgonpromenader!! Å en meter från flodkanten låg uteserveringen där vi åt schnitzel till kvällsmat innan vi kröp till sängs. Ägaren hade frågat när Joanna chekade in om vi ville ha det finaste och störrsta rummet...? Ja, tack sa hon! Oj, oj....det var inget rum, det var en hel lägenhet- betydligt större än den jag har hemma :-) Vi bodde som prinsar och prinsessor på det där stället! Svårslaget!!

Onsdag morgon, frukost och morgonpromenad sen ut på vägarna igen. Gjorde ett studiebesök på en tysk newfounland kennel. Kanske inte riktigt som hemma :-) och så var det egentligen inte nallebjörnarna vi var där för att hälsa på. Det var deras pinscherkompis Eyk! Det var en väldans trevlig kille och snygg!Kaffe, kaka och en massa hundgos innan vi for vidare mot....PARIS! Kom fram precis i tid för att hinna äta lite innan restaurangen stängde. Kvällens stora grej blev ändå att få träffa Haze igen. Lilla Haze bor numera hos sin matte och husse i England men hade också tagit sig till Paris för världsvinnarutställningen. Rum var bokat på samma hotell som vi, så vi skulle hinna träffas så mycket som möjligt!

Efter två resdagar var det på torsdagen sen dags att ställa lite hund! Mot värdsvinnarutställningen!! Åh så roligt det var att faktiskt vara på plats :-) ...och roligare skulle det bli! Taurus var på sitt bästa humör och tyckte att det var det roligaste som hänt på länge att få springa lite i ringen (...å med tanke på hur länge han åkt bil så var det kanske inte så konstigt att det var roligt att det äntligen hände nått). Han vann öppenklassen, vann certet och lyckades även knipa CACIB:et!!! Helt fantastiskt!! De något tröga svenskarna förtsod inte så där med en gång att det också innebar att han fick världsvinnar-titeln. Det tog oss ett bra tag att klura ut :-) Hahaa... så kan det vara. Tänk, vårt första CACIB tar vi i Frankrike!! Coolt! å Taurus är numera Världsvinnare 2011!!!!

Det fantastiska utställningsresultatet firades med guidad tur i centrala Paris. Leif visade oss triumfbågen, Eiffeltornet och Notredam och så fixade han in oss och hundarna på en jättegullig lite restaurang mitt i Paris. Här åt vi resans absolut godaste måltid medan hundarna sov under bordet! Mmm...det var sååå gott!!

Fredagen blev dag två i utsällningsringen, nu var det "fransk vinnare" som gällde. Själv åkte man ju dit med en värdsvinnare, känndes ju lite svårt att toppa det :-) Men förrutsättningarna såg ut som så att tog man cert båda dagarna så fick man det franska championatet också! Å Taurus hade ju lyckats ta certet dagen innan så vi hade chansen! Hund på toppenhumör även denna dagen, något tröttare ska väl tilläggas :-) Men det spelade ingen roll att han var lite tröttare, han stod fint i ringen och han travade hur fint som helst! Resultatet blev klassvinnare och cert för andra dagen i rad. Dessutom Taurus första BIR någonsin! Tjoho!!! SÅ...sammanfattningsvis...åkte vi hem med en värdsvinnare OCH fransk champion!!! Hur häftigt är inte det..? helt osannolikt men fantastiskt roligt!! Bättre kunde det liksom inte gå :-)

Efter avslutad utställning var det köande till veterinären som gällde för att få avmaskning och signatur i passet å så sa vi hejdå till Haze med husse och matte som skulle tillbaka till England å Tessa med matte och husse som skulle fortsätta turista lite i Frankrike. Joanna, jag och Taurus drog däremot iväg hemmåt, via Belgien och Holland tillbaka till Tyskland. Hotell bokat i Kleve, en liten by i Tyskland nära den Holländska gränsen :-) Lite friterad mat på en bar runt hörnet från hotellet innan vi somnade. Lite sovmorgon på lördagsmorgonen innan vi åkte och hälsade på en pinscherkille till, som bodde just i Kleve. Trevlig och snygg kille det också!

Körde från Kleve runt tolv och var sedan tillbaka i Nybro 13 timmar senare. Fem mycket intensiva men fantastiskt roliga dagar var slut! Stort tack till världens bästa resesällskap, Leif, EvaCarin och Joanna. Men det allra störrsta tacket till Taurus som går med på alla knasigheter hans matte drar med honom på! Som tycker att det är helt ok att åka 180 mil till en utställning och som visar sig från sin bästa sida när vi väl kommer fram. Som trippar runt i centrala Paris som om han inte gjort annat och som går med på att sova middag på en uteservering med mängder av människor, bilar och hundar runt om så matte kan få äta lite. Som glatt hoppar ur buren på alla rastplatser för att undersöka omgivningarna men som hoppar in i bilen igen när det är dags att åka igen! Stort TACK till världsvinnaren och den franska championen alias världens bästa Taurus!!

10 Juli 2011  | Länk | övrigt | 3 kommentarer


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida