Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2024)
>>


KM och Rallylydnad

Tar och börjar med en snabb rapport från klubbmästerskapet...Två lopp, samma bana och bästa loppet räknades var reglerna. Vi la till två disk till i vår samling! Inga superlopp men inte jättedåliga heller. Är nöjd med vår insats men det hade ju så klart varit roligare att ta sig runt.

Efter hoppandet fortsatte det med grillning och en eftermiddag med " prova på rally-lydnad". Kul var det! Det är ju ingen officiell sport i Sverige ännu men det finns tydligen lite tävlingar här och var ändån. Ska man tävla i lättaste klassen är det 31 stycken lappar att träna in. Kan vara allt från olika svängar till att gå slalom mellan koner, springa, sitt och ligg mm. Å man får prata med sin hund under tiden om man vill! Det var roligt att ha testat, nu ska vår lilla pröva-på-grupp träna flitigt sen ska vi åka på inofficiell tävling till våren.
31 Augusti 2008  | Länk | agility | 2 kommentarer
ordentligt med svängar!

Igår var det banträning. Två banor, en riktigt klurig hoppklassbana och en betydligt enklare agilityklassbana. Large-hundarna började med den kluriga hoppbanan. Man kan säga att banan såg ut så här ungefär: klurig start, slalom, klurigt i mitten och så flöt det rätt så fint sista tredjedelen. Jag körde en egen variant där jag gjorde det lite lättare i starten och i mitten. Visst att man ska träna på det man inte kan men det blir ju också en balansgång med att faktiskt kunna belöna också. Gör man det för svårt så kommer hunden inte att klara det och då kan man ju inte heller belöna. Så en enklare variant fick det bli. Gick jättebra! Så vi testa ett varv till lite senare och då körde vi starten precis som den skulle vara, å det gick riktigt bra det också så det var ett roligt träningspass. Det är alltid roligt när han är laddad och uppmärksam på vart man styr honom!

Så var det dags för agilitybanan... Gick rätt bra fram till säcken men se sen var det stopp. I spöregnet tyckte Taurus tydligen att det fick räcka med att han faktiskt sprungit genom den där blöta, kalla och äckliga saken två gånger, en tredje gång bara vägrade han! Men han fick springa ändån, fast matte höll upp den lite grann.... sen tog det ett tag innan han kom igen, men det var en lång rak målsträcka som han gjorde fint. Det där i mellan var det så där.
Kom på så här i efterhand att jag nog borde belönat säcken mer när han väl gick igenom den. Helst skulle jag ju vilja att han rusa igenom den även om det är blött och kallt ute och det kommer troligen inte att ske om han inte vet att han tjänar något på det. Får hitta någon riktigt regning dag och gå ner och bara träna säck...Borde ju inte vara så svårt att hitta, regnar rätt ofta nu för tiden tycker jag.

Det finns dock fördelar med regn också, det visade sig att man kan bli rätt så kreativ och komma på många bra saker...som att klubben borde bygga ett långt skärmtak längs planen så att publiken kan stå under det på regniga tävlingar. Å som vi självklart kan använda att stå under på regninga tränigar :-) Borde ge skugga på soliga träningar också...
28 Augusti 2008  | Länk | agility | 0 kommentar
Man blir trött av att åka till veterinären...

...vilket Rio får illustrera här till höger. Han fortsätter nämligen att vara trött trots att man tar fram kameran. Det är Taurus alldeles för nyfiken för att klara. Men ni får tro mig när jag säger att han också ligger å sover nu. Han skulle dock aldrig gå å lägga sig direkt på parkettgolvet, han ligger i bia-bädden med ett täcke och två filtar :-) Lite klass får det vara, säger han.

Veterinären låter kanske allvarligt men det var bara en spruta i nacken det gällde. I Rios fall två. Passade på att ge honom sina "vanliga" vaccinationer när vi ändå spruta upp dem mot rabies. Så tanken är att de ska kunna åka utomlands till våren. Rio kanske tar en liten seglats till Danmark med sin matte och husse å Taurus har en galen kennelmamma som vi nog hänger på, på lite utställningar i våra grannländer. I allafall, har man vaccinerat dem så kan man ju åka till Danmark på semester om man vill, eller Tyskland eller..... och slippa lämna hunden hemma - om man inte vill.

I em ska jag rensa ur det sista ur mormor å morfars bil som jag haft några dagar (som tack för att jag körde dem till bussen och hämtar dem ikväll) medan de varit i Stockholm. Det är förvånandsvärt vad fort det går att "bo in sig" i en bil. En dag så hade jag fyllt den med Taurus filt, några vattenflaskor, en jacka, ett par skor, en tom kolaburk, lite godispapper och rätt mycket grus...Dessutom fick den följa med på hajk i helgen så nu luktar det en blandning av rök och lysfotogen (tydligen läkte en av fotogenlyktorna- tur att den stod i en hink....men luktar gör det ändån.) Dammsög den igår så det blir vädring idag, sen kan jag nog lämna tillbaka den utan att skämmas allt för mycket :-)
26 Augusti 2008  | Länk | övrigt | 0 kommentar
skogspromenad

Blev uppringd av mamma i morse när jag åt frukost. Hon bjöd in oss på skogspromenad i solskenet. Trevligt, trevligt tänkte jag och tackade såklart ja. Vi blev upphämtade utanför porten och så bar det iväg ut på Alsterbrovägen. Det är inte ofta vi kör bil för att ta oss till skogen... Men idag skulle vi tydligen vidga våra vyer lite. Vi traskade en bit på Dackeleden, fram och tillbaka, eftersom vi inte hitta där i skogen tyckte vi det var säkrast att följa de markerade lederna!

De första tio minuterna av promenaden var riktigt underhållande...En galen shiba med långlina efter sig stormade runt i skogen! Tur att Taurus klarar att gå lös utan att försvinna, för två linor hade nog varit för mycket att hålla reda på. speciellt när Rio fick glädjefnatt och rusade omkring som en tok bland tallarna....Å mamma hade att göra å hålla reda på den där linan. Han försökte få igång Taurus att leka lite också, men Taurus blängde på honom å sa att han faktiskt hade viktigare saker för sig, typ sniffa på väggrenen eller vad det nu var han höll på med. Förrutom att han inte ville leka så skötte han sig riktigt bra, försvann inte, kom när jag vissla och kom förbi då och då även om jag inte visslat in honom. Nöjd matte :-)

Efter de första tio minuterna lugnande sig också Rio och man behövde inte längre oroa sig för att få linan virad runt fotknölarna :-) När vi vände och skulle gå tillbaka till bilen tyckte han att det räckte med promenad och la sig helt enkelt där han råkade befinna sig och vägrade röra sig mer. Dags att vila lite tyckte han. Å den hunden behöver ingen som håller handen så hade vi inte dragit med honom skulle han mycket väl kunnat vara kvar där ute fortfarande. Det finns en anledning till varför han får ha lina på sig ;-) Sanerligen en mycket underhållande promenad!


25 Augusti 2008  | Länk | övrigt | 0 kommentar
Lilla goa hund

Igår var en riktig toppendag. Jag umgicks med en riktig superhund hela dagen. Sån får han gärna vara jämt!
Vi började dagen med en tur till skogen på förmiddagen. Blåbärsplockning stod på programmet för mig och Taurus fick springa runt och nosa lite som han ville. Hade han absolut inget emot. Nosa lite...klättra på stenar, spana och leka med alla dessa pinnar som ligger och skräpar överallt i skogen. Det bästa av allt (ur min synvinkel) var de grymma accelarationer han gjorde varje gång jag vissla på honom. Vilka inkallningar!! Det är inte varje dag han svänger runt och kutar på det viset!

På kvällen var vi nere på klubben och tränade lite innan jag skulle hålla kurs på hundungdom. Svängar och slalom står ju på programmet denna vecka :-) Hade ställt upp några hopphinder som vi tränade svängar på först och så hade jag ställt slalomet så jag kunde skicka in honom i det från hopphindren. Körde faktiskt bara ett slalom igår. Högerslalom med 12 pinnar. Klockrent tog han det! finns lite fart att jobba upp men det tar vi sen....Tjoohoo vad kul!
Sen var det dags för mig att ta hand om mina hundungdomar och Taurus fick sitta uppbunden och titta på. Å det gjorde han...Inte ett knyst och lugn och fin i nästan 1,5 timme.
Vilken toppenhund!! Matte var så nöjd med sin hund :-)
22 Augusti 2008  | Länk | övrigt | 0 kommentar
här svänger det.

Efter att ha latat oss i typ en vecka så har vi satt igång med agilityträningen igen. Har inte kunnat vara med på de gemensamma träningarna så jag har kört själv både igår och idag, med temat Svängar. Han har varit supertaggad så det har varit grymt roligt att träna.

Just nu känns det som om det mest är matte som behöver träna på att tajma in svängarna rätt, men det är inte helt lätt. Vissa dagar (som de två senaste) har jag en taggad hund som kan tänka sig att göra i princip vad som helst för att få sin leksak medan andra dagar har han huvudet fullt med annat och springer liksom bara med lite på halvfart och lite grann i sin egen värld. Då är det svårt att styra honom överhuvudtaget och när han sedan bestämmer sig för att nu kör vi på riktigt (som idag) då är matte kvar i det gamla där man typ måste hojta på honom 25 meter innan han ska svänga om man ska ha en chans att få runt honom...suck. Det är inte lätt att träna hund, men det är roligt att klura på hur man ska lösa problemen. Så det är väl det jag får göra nu, klura lite...

En rolig sak är iallafall slalomen som åtminstone på träning börjar gå riktigt bra. Dock fuskar han rätt mycket när jag har honom på höger sida. Då kan han gå in rätt, hoppa över två portar, gå jättefin slalom imitten och sen går ut en port innan slutet... Det stod en kombination uppbyggd när vi kom ner idag där man tog slalomet fyra eller fem gånger, med lite olika ingångar och på båda sidor. Den körde vi, fast uppdelad så jag kan belöna lite fler gånger. När det var dags för högerslalom så börjar han fuska...men jag körde på min nya strategi som går ut på att jag följer med honom hela vägen genom slalomet även om han går fel, men han får inte sin belöning utan jag skickar runt honom igen. Detta fallet funkade det bra att skicka in honom i en tunnel och sen ett hopp innan det var slalom igen. Fick köra rätt många varv innan det blev rätt och jag fick nästan stanna upp honom helt innan slalomet för annars gick han in med för hög fart och då springer han förbi istället. Men tillslut går han ett jättefint slalom på höger sida!!! Då blev det leka av ska jag säga! Oj vad kul han har med sin nya (snart helt söndriga) tiger. Det blir en tur förbi djuraffären och inköp av lite nya leksaker snart...
19 Augusti 2008  | Länk | agility | 1 kommentar
exteriörbeskrivning

Igår åkte vi mot strömmen. De flesta lämnar Öland när regnet kommer men vi gör precis tvärtom! I hällregen begav vi oss mot Öland och Saxnäs brukshundklubb. (Vi=jag,Taurus och kennelmamman). Joanna hade fixat en exteriörbeskrivning åt Taurus där. Det visade sig att vi var något tidiga när vi svängde in runt halv tre. Domaren(Nina Karlsdotter) hade en SBK-utställning att dömma först och den var inte klar när vi kom. Tyvärr var också alla de bra platserna under tak på altanen upptagna så det blev till att stå i regnet. Tur att vi var rustade med både regnkläder och paraply! Taurus blev försedd med ett täcke och så väntade vi, och väntade och väntade...När det blev dags för BIS-finalen så blev det iallafall ledigt på altanen och då var vi snabba att fixa oss en plats under tak! Man såg finalerna riktigt bra därifrån åxå, det blev en collie som vann.

Sen var det dags för exteriörbedömningen! Taurus har aldrig blivit så nogrant undersökt och mätt på alla håll och kanter. Men jag hade en jätteduktig hund som stod så fint hela tiden. Var lite orolig innan speciellt med tanke på den puss-attack som han utsatte Joanna för precis innan det var vår tur. Ibland har han lite svårt att stå med alla fyra benen på marken samtidigt. Men det gick strålande det! Han är också exakt 48,5 cm hög! Kan ju vara bra att veta :-)
Så nu har han en godkänd exteriörbeskrivning och det verkar som om vi ska kunna få gå mentaltestet nu i höst. Det ska bli riktigt spännande!
18 Augusti 2008  | Länk | övrigt | 1 kommentar
Nähe nä...

...kom inte runt några lopp den här gången heller. 2 disk blev resultatet ihelgen. Med en något mindre klantig matte så hade nog Taurus chanser att ta sig runt ökat rätt så dramatiskt! I hopp-loppet startar jag innan domaren blåst, riktigt klantigt. Alltså blev vi diskade innan vi ens startat. Man fick iallafall köra klart banan och det gjorde vi, gick så där. Något ofokuserad hund som var påväg ut från banan flera gånger men som stannar och kommer tillbaka när man ropar på honom (alltid något...) I agilityloppet var jag noga med att vänta på signal innan vi startar. Sedan ska jag vara duktig och förbereda honom på en tvär sväng till vänster men tajmar det fel och han gör en 90 graders sväng innan hindret istället för efter hindret. Duktig hund som lyssnar på sin matte! Blir diskade då han springer upp på A:et efter sin 90-graders-sväng. Resten av loppet går super fram till slalomet som han bara springer förbi. Det var jag lite besviken på efteråt då han har dragit mot slalom på träning den sista tiden och så försöker han inte ens att ta det nu. Men det blir väl bara att fortsätta träna... Nu är det nog bara en officiell tävling kvar iår, på hemmaplan den gången och så blir det några inofficiella åxå. Plus vårt klubbmästerskap i slutet av augusti.

Men till en början blir det vila för idag har jag en halt hund. Tror han trampa på något alternativt steg snett (om nu hundar kan göra det) när vi var ute i morse. Han gick och nosa i kanten och rycker plötsligt till och hoppar åt sidan och efter det haltar han på vänster fram. Titta i kanten där han stått om han kanske trampat på en geting eller något men såg inget, så riktigt vad som hänt vet jag inte men nu blir det till att ta det lugnt ett tag.
11 Augusti 2008  | Länk | agility | 2 kommentarer
lite semester

Det var länge sedan det blev något skrivet här. Anledningen är att matte har varit på scoutläger i en vecka och det var en väldig dålig tillgång på datorer och internet där. Men rätt så trevligt ändån och strålande solsken hela veckan!

Taurus gjorde bara ett litet gästspel på lägret annars hade han semster från sin matte och bodde hos mamma och pappa. Tror inte att han har något emot det, de bor ju i villa med egen trädgård så man kan gå ut och in som man vill...trevligt!

Men nu är det slut på semestern! Det kommer bland annat att bli hårdträning på slalom till nästa helg då vi ska till Oskarshamn och tävla. Sen ska vi umgås med den stora reklamskylten utanför Statoil (en sån som byter bild med jämna mellanrum) och hänga lite runt järnvägsövergångarna inne i stan. För tydligen är båda dessa (reklamskylten och ljudsignalen vid övergångarna) superläskiga. Å jag tycker att det verkar väldigt fånigt att gå omkring och vara rädd för en reklamskylt! Det får vi ändra på!!!
3 Augusti 2008  | Länk | övrigt | 2 kommentarer


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida