Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2022)
>>


kontaktfält

Ja, nu ska det läras in kontaktfält på riktigt! Var så noga i början av vår träning men sen vet jag inte vad som hänt...Matte har iallafall börjat tumma lite på reglerna mest hela tiden och då blir ju resultatet också därefter.

Var nere på klubben i lugn och ro idag och tränade för oss själva. Härligt! Å en duktig vovve hade jag också. Trampade så fint på sitt lock. Försöker också komma ihåg att variera vart jag befinner mig, både vid sidan, framför och bakom. Ska det börjas om från början kan man lika gärna göra det ordentligt denna gången :-) Massor av repetitioner bara på halva nerfarten och så två skick på hela balansen innan jag avsluta med några "halva nerfarten". Även när han fick springa hela stannade han vid sitt lock. Kul! Men jag vågar inte köra för många gånger än på hela balansen (det ska ju bli rätt den här gången...)

Sen blev det slalom resten av träningspasset. Långa slalom, fast med snälla ingångar och massor av belöning när man går hela utan att fuska! Han kan om han vill. Jobbade duktigt fast det var riktigt varmt idag och kvalmigt. Nu har vi traskat hem också i kvalmet och tackar för att lägenheten vetter åt "fel" håll, här är nästan alltid svalt och skönt.

Här kommer ett kort från 50-årskalaset i helgen, världens duktigaste vovvar i deras lilla komposthage. Det enda kortet taget på hundarna, så inga kort på Taurus i sina snygga benvärmare ;-) (Vet inte om jag skrev det, men i inbjudan till festen stod att klädslen skulle vara från valfritt årtionde som födelsedagbarnet levt. Jag, mina syskon och Taurus körde på 80-tal) Ska uppdatera er med ett kort nån dag, riktigt söt var han!

 

28 Augusti 2009  | Länk | övrigt | 0 kommentar
vacinering

Dagen har innehållt en promenad till djurkliniken för påfyllnad av vaccin. Å så var det på tiden att hämta ut passet som jag hade kunnat hämta för hur länge sedan som helst...men inte gjort. Får se hur länge jag är välkommen till den där djurkliniken...Förra besöket hade jag ingen bil att sätta hunden med noskvalster i medan jag betalde, vilket ställde till det lite och idag sätter jag dem på att leta reda på halårsgamla blodprovssvar...Nä, de är faktiskt väldigt trevliga på det där stället även om jag känner mig lite besvärlig ibland :-) Tydligen tycker inte Taurus att veterinären är ett så roligt ställe längre, var rätt så låg och pipig. Dessutom tog det lite extra tid med ifyllandet av passet så vi spenderade en stund i deras väntrum. Nyvägd är han också, 16,5 kg väger hunden.

Ikväll blev det lite träning efter hundungdom. Började med att jaga efter hunden som tyckte att han skulle springa på en liten kisserunda. Så i motsatts till vad jag blivit imatad- man ska aldrig springa efter hunden- så jaga jag efter. Här ska det minsann inte kissas!! Jag vet att jag inte är lika snabb som min hund men tillräckligt för att störa honom i kisseriet och när han testa att springa lite längre bort för att lyfta på benet där istället så sprang jag efter. Lite besvärligt ska det vara att hålla på med dumheter tänkte jag...Tillslut blev han rätt så besvärad och visste inte riktigt vad han skulle ta sig till. Då stannade jag och kallade in honom och så gick vi tillbaka till hindrena. Efter det springer han så fint så...KNÄPPHUND! Spring fint från början!!! Gjorde iallafall några riktigt fina slalom med långhopp innan så han hade gott om fart in men gick rätt ändån. Skoj!

27 Augusti 2009  | Länk | övrigt | 0 kommentar
Knashundar

Bjöd in mig själv på lunch hos mamma igår, de har ju kylen full med rester från helgens kalas så jag tyckte jag kunde göra en insatts! Gott var det! Spenderade ett par timmar där innan jag gick ner på agility-träningen. Vi byggde två kombinationer, en med långhopp ut i ingenting och så en högersväng efter det. Tanken var att vi skulle träna på svängar efter långhoppet och det klarade vi riktigt bra. Den svåraste delen av den kombinationen blev istället säcken som tydligen såg väldigt inbjudande ut...Den drog han gärna på även när han inte skulle. Det fick vi klura lite på innan det blev bra! Sen blev det "fel" tunnelingångar i nästa kombination, den gick mycket bättre, förrutom att det blev lite hackigt vid den ena ingången, tappade lite fart. Men, men...jag är nöjd och glad bara vovven vill vara med och träna.

Nu kommer vi till knashundar episod 1. Hade glömt grejor hemma hos mamma tidigare på dagen så jag gick runt dem på vägen hem. Taurus och Rio som spenderat hela eftermiddagen tillsammans tål nu inte att se varandra..!? Står med ragg över hela ryggen och morrar så det ekar...Två gånger fick vi flytta dem åt varsitt håll...Suck! Om man ändå kunde förstå hur de tänker, vad hade ändrats på de timmar vi varit därifrån?

Idag bjöd mamma in sig på fika hos mig istället och båda hundarna hade hon med sig. Inte ett ljud från någon av dem! Polare igen. Ja inget gruff idag alltså istället drog Taurus och Rosso igång och lekte. Efter en del brottande och dragande i diverse leksaker hittade de en tom toarulle som de drog upp i sängen och sedan delade broderligt på. Ja, tydligen skulle toarullen ätas upp! Vem vet varför...? Vore återigen roligt att förstå hur de tänker.

Toarulle-ätandet straffade sig senare nu ikväll då den och andra valda delar av maginnehållet kom upp. Skönt att vi var utomhus, jag hatar att torka kräkhögar!

Idag har matte hållit agilitykurs och Taurus fick följa med och göra ingenting. Eller först fick han träna kontaktfält, som jag nu ska ta tag i på riktigt, och slalom. Så lite trött var han allt innan det var dags att göra ingenting. Men duktig var han och gick in och la sig i buren där han faktiskt låg kvar större delen av tiden. Stolt matte :-)

25 Augusti 2009  | Länk | övrigt | 2 kommentarer
50-års kalas

Igår fyllde min pappa 50 och det skulle firas. Han som typ aldrig firar några födelsedagar har planerat den här festen i typ ett år :-) Så ni förstår vilka förväntningar vi hade...

Festligheterna hölls i Ruskemåla skola, för er som vet vart det är, som ligger en bit utanför stan. Taurus skulle med och planen var att han skulle dela komposthage med Rio och Rosso och så var det bara att hålla tummarna för att det skulle vara bra väder. Var lite orolig för detta, man vet ju aldrig med Taurus. Bestämmer han sig för att det är grymt synd om honom som inte får vara med inne på festen så är det inte alltid så lät att bryta pipandet och skällandet. Tänkte att jag skulle kanske hittat någon att lämna bort honom till istälet...

Men det gick finfint, såklart, det brukar ju göra det. Matte måste bara oroa sig lite... Det var fint väder hela dagen och han hade ju som sagt sällskap av Rio och Rosso. Hundarna charmade både stora och små festdeltagare, kanske mest de små som gärna stod och pratade med dem en stund och klappade dem lite. Taurus njöt, han älskar ju att vara i centrum :-) De fick bara ett par korta promenader men verkade nöjda ändån och när det inte var folk i närheten så låg de och sov, tillochmed Taurus. En rejäl cykelrunda fick han iallafall, vi cykla både dit och hem och i ett rejält tempo dessutom så lite motion har han ju fått. Så trots att större delen av dagen spenderades i en komposthage så verkade han faktiskt rätt nöjd med livet. Goa lilla hund!

 

23 Augusti 2009  | Länk | övrigt | 2 kommentarer
skogstokig

Igår kväll visade Taurus ännu en av sina mindre roliga sidor. "Jag-stänger-av-öronen-och-springer-som-en-tok-syndromet" . Vi var hemma hos min bror med sambo och käkade kebab. Brorsan skulle ut och hämta något i bilen och Taurus smiter ut samtidigt. Tänkte att det är väl lungt, han kommer säkert med in igen. Varför skulle han inte göra det? Det var mörkt och rätt kyligt ute och dessutom så var ju alla andra inomhus. Ja, varför skulle han följa med in igen? Fanns tydligen inte en enda bra anledning till varför han skulle göra det. Han pös helt sonika iväg på egna äventyr i grannskapet. Å inte kom han när man ropa, dessutom hur ska man ha en chans att se en svart hund där i skumet? Aarrgghh!!!! Vansinig matte! Sen kom han iallafall farande som en kanon ur mörkret, helt uppjagad, bara för att försvinna lika fort igen. Tillslut stod han iallafall och glodde på mig 15 meter längre bort på vägen. Tänkte att nu kan jag nog få in honom och han var faktiskt påväg om än sakta. Men sen allierade han sig med sin nya polare, brosans katt! Suck! Den hade också bestämt sig för att gå ut genom den öppna dörren och först kom den och hälsa på mig men bestämde sig sedan för att hundeländet var roligare och gick och hälsa på honom istället...Pust! Hur konkurerar man med en katt?

Hunden fångades in tillslut iallafall. Men han var inte värd många kronor....

Idag har vi spenderat eftermiddagen hos mamma och pappa. Eller Taurus spenderade faktiskt större av dagen där men matte jobbade på förmiddagen... Blev en rätt så intensiv dag. Lille Rosso, som vuxit till sig och faktiskt är aningen högre än Taurus, vet precis hur han ska göra för att få igång fabror Taurus :-) Bus, bus och mer bus. Sen kom brosan åxå över och hade med sig killen de är stödfamilj åt. Sen blev det ännu mer bus. Lite rädd var killen allt för hundarna men oj vad roligt det var att leka med dem. Kastade en hel massa bollar som de gärna sprang efter. Lite skojigt var det, bollarna flög åt lite alla möjliga håll. Även rakt upp i mellanåt :-) Sen blev det grillat och därefter cykla vi hem. Har en riktigt trött och nöjd hund! Inte varje dag man får så mycket bus! Nu ligger han och snarkar (på riktigt)...hihi.

19 Augusti 2009  | Länk | övrigt | 1 kommentar
besök

Det bor en massa olika personligheter i min lilla hund. När det kommer folk på besök då plockar han fram den hyperaktiva, superglada hunden som springer runt och visar upp sina leksaker, klättrar upp i knät, hoppar ner igen, leker en stund, hoppar upp i knät igen, springer, tigger och studsar och far. Trevligt att han är glad men att han vägrar vara still är inte lika kul.

När besöket går hem, tar han fram soffpotatis-personligheten istället. Jäspar lite och går och lägger sig i favoritfotöljen, sover lite, går och dricker lite och sover en stund till, tuggar kanske en stund på någon leksak och så vilar han en stund igen.

Så har vi haft det idag. En kompis kom över en stund, Taurus stirrar som en tok och hans matte håller på och bli tokig på honom. Så fort kompisen gått ut genom dörren hoppar hunden upp i fotöljen och lägger sig och sover. Ja, säkert är det något man borde träna på. Träning ska ju vara lösningen på alla problem har jag hört. Man ska bara ta tag i det och sätta igång å T R Ä N A. Blää, vad tråkigt. Kan inte hunden bara behålla soffpotatis-attityden även när det kommer besök...?

18 Augusti 2009  | Länk | övrigt | 1 kommentar
bra eller dåligt?

Nu verkar det som om folk är tillbaka från semestern, var länge sedan vi var så många på en träning som vi var ikväll. Körde en agilitybana, rätt så klurig och mycket svängande och fällor. Har inte riktigt bestämt mig om det var en bra eller dålig träning.

Hade med en ny leksak idag som tydligen gick hem. Ny leksak gav hyperladdad hund som slog knop på sig själv för att få sin leksak och som sprang som en tok. Måste ju räknas till det positiva, så långt en bra träning. Men matte hade inte en chans att hänga på och i sina försök att klura ut vad han skulle göra för att få sin leksak sprang han på allt som kom i hans väg. Oj, vilka vida svängar och oj, vad många hinder han hoppa som vi inte alls skulle hoppa. Vet inte riktigt vad vi ska med all den farten till om jag ändå inte kan styra honom. Pust! Var helt slut när vi kom i mål.

Ja, så jag vet inte riktigt...fanns väl både bra och dåliga delar men lite okontrollerat känndes det allt. Hoppas banan står kvar imån kväll så att jag kan få köra, iallafall starten, en gång till...eller två :-) å kanske med någon av våra gamla vanliga leksaker....

12 Augusti 2009  | Länk | agility | 1 kommentar
till skogs

Måste börja med att nämna gårdagens agilityträning. Hunden gjorde nämligen grymma slalom :-) och sådant måste ju alltid uppmärksammas tycker jag. Var en kombination där man skulle ta 12-pinnars slalomet inte mindre än fem gånger med olika ingångar. Gick som på räls! Han gick in fel en gång så jag fick ta tillbaka honom men de ingångarna var klockrena. Dessutom gick han snabbt! Matte när nöjd!

Idag har det slappats på hög nivå, så jag tänkte att det kunde vara en bra idé att göra något vettigt på kvällen. Ringde mamma och kolla om hon skulle ut med sökgänget vilket hon skulle och om man kunde få följa med till skogs. "Jag hämtar dig om 10 minuter" blev svaret. Snabba ryck alltså, men jag hann bre smörgås, packa ner lina och sele och skära korv till Taurus. Värmde tevatten och hällde på termos också men glömde tepåsarna hemma, varmt vatten, mums till smörgåsen...eller inte.

La iallafall spår till hunden- personspår fick det bli idag eftersom framförhållningen inte var den bästa. Tina blod tar ju sin lilla tid... Men Taurus tycker det är lika roligt med personspår så det har ingen betydelse. Har som vanliigt ingen aning om hur långt det blev. Tog ca 15 minuter att lägga ut och på den tiden hinner man ju inte så där väldans långt, speciellt inte när man klampar omkring i blåbärsriset...Tre vinklar var det iallafall- det är jag säker på och det avslutades med en riktigt lång raksträcka och såklart ett litet grisöra på slutet :-)

Duktiga vovven tog upp spåret perfekt men sen gasade han på lite väl mycket och missade helt den första vinkeln. Så där blev det en del letande innan han hittade tillbaka, därefter spårade han toppenfint och tog de resterande vinklarna finfint. Hans matte hade också klampat rakt över grusvägen på ett ställe men det löste han bra och så var det bara upploppet kvar :-) Taurus verkar på något vis alltid tycka att spåren är för korta, ska vi inte fortsätta tycks han säga så fort han glufsat i sig sin belöning. Men, men...det är ju bra att han tycker det är roligt!

Matte var också duktig idag. Stannade upp och väntade ut hunden när han började vädra i luften och följde inte med efter förrän han bestämt vart han skulle fortsätta. Jag har en tendens att bara klampa efter där i skogen och när han tappat spåret av någon anledning blir det så knöligt att ta sig tillbaka om jag bara har följt efter när han gått fel. Så idag har jag stannat såfort han verkat osäker och inte släppt efter förrän han hittat det igen. Så en guldstjärna till Taurus och en till matte! Idag har vi varit duktiga.

11 Augusti 2009  | Länk | övrigt | 1 kommentar
pinscherhelg

Kennelträff och utsällning stod på programmet i helgen. Det började med träff med de andra pinschrarna från Hickson och deras mattar och hussar. Oj, vad roligt det var! Först var det tävlingsdags, 6 grenar och sedan utsågs en totalvinnare. Det började med tipspromenad och sen följde 5 grenar som involverade både förare och hund. Tror nog att vår favoritgren var skottkärre-race, som gick ut på att hunden skulle sitta i skottkärran och matte/husse skulle köra kärran en viss sträcka på så kort tid som möjligt. Nu lades det en fäll i skottkärran för hundarna att sitta på, jag menar det är ju pinschrar vi talar om :-) Den luktade tydligen väldigt gott så jag tror inte Taurus ens märkte att det rullade under fötterna på honom...han hade fullt upp och nosa.

Agilitybanan, en raksträcka, kunde man ju tro att han skulle klara galant. Men nej, det var alldeles för mycket intressant runt omkring. Pust...ibland är han inte rolig att ha å göra med. Slutade med att han fick hoppa banan i koppel...! Men iallafall när alla grenar var avklarade och totalvinnaren skulle utses så hade, hör och häpna, Taurus faktiskt samlat ihop flest poäng! Tjoho, såklart väldigt roligt att vinna denna ärofyllda titel. Men jösses, hur gick det till???

Hunden var ju halvt hysterisk mestadelen av tiden och fortsatte isamma stil på söndagen. Hoppade, studsade och gick med nosen i marken. Men han var lugn när han satt i sin lilla komposthage, man får väl vara glad för det! Förrutom den hysteriska hunden var det en jättetrevlig dag som avslutades med grillning. Mums!

Sen var det hem och sova en stund innan vi for til Ronneby och utsällning. Två hanar i championklass, båda fick ck men Taurus kom tvåa så ingen chans på cacib...Däremot vann lillebror Exit öppenklassen och fick tävla mot oss i bästa hane. Exit vann den kampen och vann även hela klassen, med Taurus på tredje plats. Å när han, Exit alltså, ändå höll på så vann han BIR också!!! Hejja lillebror!! Cert, CACIB, championat, BIR och springande i finalringen där han tyvärr inte blev placerad. Men roligt var det!

Här kommer Taurus med ett av sina pris, den gula krabban:

 

10 Augusti 2009  | Länk | övrigt | 1 kommentar
stugan

Måste varit i onsdags vi tog oss en tur till stugan och hälsa på mormor. Åkte med mamma dit och hon hade kameran med sig så det blev en del kort som jag var och tankade över igår. Så här kommer lite sommarbilder.

Ja, så här ser det ut. Det kan inte vara från mormor jag ärvt min förmåga att ha ihjäl allt som växer :-)

Kusinernas vovve var inkvaterad iväntan på att hans familj skulle komma hem från äventyr i Norrland.

Kan det vara något gott på gång mån tro.....?

Gruppbild :-)

Igår var det också strålande väder, härligt med lite sommar! Taurus och jag traskade hem till mamma och pappa en sväng på kvällen och det var en svettig promenad! Skulle samla ihop alla kompostgaller de hade hemma och köra ner till klubben, tror att de kan komma till användning på lördag när det blir pinscherbus där nere :-) Å sen tränade vi på att sitta uppbundna...hihi. Taurus tränade, matte gjorde annat. Men han hade en bra dag så det gick lysande, nästan två timmar uppbunden vid en stolpe, man kan ha roligare :-) Duktig vovve!!

7 Augusti 2009  | Länk | övrigt | 1 kommentar
En bra träning...

...får inte innehålla för många andra hundar(och människor) och bara hundar vi redan träffat 1000 gånger. Den måste såklart ske på hemmaplan där vi varit 1000 gånger och på en bana där det svänger så fokus bibehålls. Det underlättar också om matte håller en halv korv i handen. En sån träning hade vi igår, härligt roligt!

Idag har vi varit i skogen och plockat blåbär. Taurus blev snabbt uttråkad och började spejja på spökena i skogen och jaga flugor, vilket är en aktivitet som han börjar bli riktigt bra på. Tror faktiskt att en och annan fluga får sätta livet till emellanåt... Ja, händer det inget roligt får man sysselsätta sig på egen tass :-)

Egentligen borde man vara ute idag, strålande solsken! Men nej, det har vi inte varit, inte efter blåbärs-promenaden iallafall. Matte har bakat bullar och Taurus har slappat. Nu ska vi provsmaka några bullar och sen ska vi ner till brukshundklubben ikväll också och leka lite med hundungdomarna :-)

6 Augusti 2009  | Länk | agility | 2 kommentarer
Långegöl

Det finns gott om smultronställen på nära håll som man kan förgylla dagen med. Idag har vovven och jag varit med mamma och Linda med deras fyrbenta vid Långegöl utanför Målerås. Har varit där en gång tidigare för rätt så många år sen men hade aldrig hittat dit på egen hand...

Iallafall går det en mycket mysig vandringsled där runt sjön och en sväng i skogen runt omkring. Cirka sju kilometer var det runt hela. Trevlig förmiddag i skogen :-) Lite blött var det på sina ställen, man korsade en mosse flera gånger och där var det hoppa på stenar och små spångar som gällde. Åtminstone för oss tvåbenta, de fyrbenta verkade inte bry sig så mycket över att bli blöta. Vissa brydde sig inte heller om att de var svarta av lera upp till magen :-) Inte Taurus såklart...han gör inte sånna dumheter som att bada i gyttjepölar. Hmm....det gör han faktiskt inte men han gör ju en massa annat knasigt så det jämnar väl ut sig.

Ett besök i rövarkulan är ett måste om man ger sig ut på leden, så självklart dök vi ner där också. Rövarkulan är som en liten grotta under några stora stenar och enligt sägnen skulle det varit ett gömställe för mindre roliga personer. Taurus kravlade glatt ner med sin matte och Sally medan de andra två var mer tveksamma. Rosso krävde mycket övertalning innan han gick ner.

Ett litet bad i Långegöl hann vi också med, vissa behövde det mer än andra efter lerbadet :-) Nu ska vi slappa resten av dagen å så blir det nog stugan imån.

 

4 Augusti 2009  | Länk | övrigt | 1 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida