Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2024)
>>


ny vandringsled

Tydligen är det skillnad på skog och skog. I Otteskruv där vi la spår i fredags kryllade det av folk, i Ödevata där vi var idag för att testa en ny vandringsled- var det inte en kotte. Nästan tre timmars promenad, inte en människa. Tre timmar låter ju som en rätt rejäl promenad, men tro inte att vi traskade hela tiden, det finns mycket skojigt man kan göra i skogen (fika tillexempel). Första stoppet blev bara femtio meter från bilen. Gruppfotografering vid den knasiga trägubben som stod mitt i skogen. Rosso skällde ut honom efter noter :-)

Taurus tittar på matte, de andra kollar på hon som står med godiset utanför bild:-) Hade med mig världens bästa Taurus idag! (ända till precis på slutet då han blev förbannad på Rosso...) Han sprang lös tillsammans med Sally nästan hela rundan. Höll koll på vad hon höll på med, sprang tillbaka till sin matte och kollade så hon fortfarande hängde med, kom som en pil när matte vissla och var så där allmänt väldans trevlig som bara Taurus kan vara (kanske inte alla dar på året han är sån men man är glad varje gång det händer...) Torsjöleden var det som gällde idag, sju kilometer i den Småländska skogen och väldigt omväxlande terräng. Upp och ner på smala stigar, över stock och sten, förbi små sjöär som tydligen var väldigt badvänliga även om det snart är september och till och med lite bokskog bjöds det på :-) Många badstopp blev det, dock var det bara fyrfotingar som doppade sig.

Vi följde orange markering, å man kan tycka att det är solklart åt vilket håll vi ska gå. Hmm...ändå står vi mitt på en äng och letar efter träd med orange markering :-)

Skitgrisarna Totti och Klara avslutade promenaden med ett gyttjebad! Kul....

Var lite aktiva igår också, promenad ner till klubben och agilityträning med Tottis polare. Igår studshoppade vi :-) Såg riktigt skojigt  ut! Sen blev det raksträcka med säcken på slutet. Tror att det var premiär för säcken, så en hel del hjälp med släpet fick det bli. Hopphinder och vanlig tunnel innan säcken var dock inget problem. Agneta går kurs och hade fått lite nya tips om gungan som gick ut på att hundarna skulle lära sig gilla smällen och att det var hunden själv som skulle "fixa till" pangandet. Så vi placerade oss vid nergången och vippade över gungan så det bara var nån cm kvar till marken. Därefter lockades hunden upp på nerfarten och fick belöning när den slog över den sista lilla biten till marken. Sen var det bara att låta avståndet till marken bli större för en ljudligare smäll.

Efter fikapausen fick Taurus köra lite slalom. Jagade på honom lite för mycket några gånger men de flesta försöken gjorde vi finfint! Visst skulle jag vilja ha lite högre fart på honom, men hellre att han går slalomet korrekt än springer in för fort för då kommer han ju ut lika fort igen. Å så vill jag att han ska suga på slalomet och inte springa åt annat håll så fort han får klart för sig att slalom är nästa hinder...Numera är det sällan han gör det på träning så det borde ju börja funka på tävling med snart tycker jag...

 

30 Augusti 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
spårning

Så här års är det nästan mer folk i skogen än i stan :-) Jag vet, drog nämligen ut i skogen idag för att lägga spår till vovvarna. Bär- och svampplockare överallt! Står bilar och cyklar parkerade på alla möjliga konstiga ställen...

Men det blev spårning iallafall. Långt spår till Taurus i serpentiner över ett kalhygge och ett kort rakt spår med två leksaker till Totti. Gick en sväng med hundarna medan spåren la sig, dumt visade det sig. När vi kom tillbaka traskade det runt två tyska blåbärsplockare i Tottis spår. Typiskt, de kunde väl traskat runt i Tuaurs spår istället, hade inte gjort så mycket, han hade nog fixat det ändån. Ja,ja...tänkte som så, vi testar ändån. Blir det för svårt kan matte leta reda på leksaken och så blir det lek ändån. Matte håller helt enkelt masken och låtsas att det var så det var tänkt :-) Nu tog den duktiga lilla vovven upp sitt spår så fint trots att det traskat andra människor i det och såklart hittade han sin leksak!! Härligt!!

Taurus, han har fått jobba idag. Vet inte om det var jobbigt att spåret låg på ett hygge och att det därmed kunde "flyga" runt lite mer än när det ligger i skogen, eller om det var nått annat som störde honom men oj, vad han har snurrat idag! Han började jättefint men sen tror jag att vi kan ha spårat lite allt möjligt, kanske till och med häst. Låg nämligen gott om hästskit där på ett ställe...Ja vad vet jag, det är inte jag som är utrustad med en fantastisk näsa så jag brukar lita på att Taurus ska ta oss runt spåren. Men idag var jag beredd att ge upp och bryta spåret för första gången någonsin...men vi snurrade vidare och på slutet gick det lika bra som i början. Gutt! Hårt jobb i mitten men han fick tag på sitt grisöra på slutet iallafall!

27 Augusti 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
spårning

27 Augusti 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
träning

Tog med mig båda vovvarna igår kväll och traskade ner till klubben. Visste att det skulle komma ner fler som kunde hjälpa mig att sällskapa Totti när jag tar kör med Taurus. Det är nämligen riktigt svåra grejer det där med att vara lugn när man är uppbunden. Iallafall när man är själv, har man sällskap är det en heeelt annan sak :-) Kommer vi behöva träna mycket på!

Igår var det mest Taurus som fick köra. Först lite bakombyten, och sen såklart(!) slalom. Slalom i hög fart! Å jo då, fina slalom gjorde han! Även om han kom i hög fart in i slalomet så for han inte ur efter två portar(som han kan göra när farten är för hög). Kul!

Körde en hoppbana också. Två varv för vår del. Första varvet gick toppen bra förrutom en u-sväng. Först var det däck och sen var det 180 grader tillbaka mot matte över ett hopphinder. Tydligen svårt! Fick till en skojig slalomingång också. Var helt mattes fel. Slalomet låg sist i en lätt böjd raka av hinder, så man hann få upp ordentligt med fart innan. Farligt, farligt, tänkte matte och la in ett ordentligt "Taurus, slalom" innan. Tajmade det hela lite fel och fick en hund som tvärvände hindret innan slalom och kommer mot sin matte. Men som omväxling är matte snabb i huvudet och skickar vidare mot slalomet...Supersnyggt slalom!!!  Men kanske en lite udda väg dit, vi hoppar hinder ett och två men springer förbi trean...undra vad den stackars hunden trodde? Andra varvet tyckte jag kanske att det var lite onödigt att dra honom förbi hopphindret så jag testade med bara "slalom" denna gången...men si då blev farten för hög och han for ur...AAHHH! hur lätt är det på en skala att få till det där slalomet...????? Är det inte hunden som ballar ur så är de matte som tajmar nån signal fel, eller springer på för mycket eller för lite eller....

Lilleman fick också vara med och leka lite, runda lite hinderstöd och springa böjda tunnlar. Han är duktig men det kommer att bli till att träna fart med den hunden så småningom..han trippar ju fram genom livet! Om det inte kommer en hare, för då blir det fart på de små benen, det har han visat!

 

 

24 Augusti 2010  | Länk | agility | 1 kommentar
favorit i repris

Blev inbjuden att följa med mamma och Linda på en tur runt Långegöl. Trevligt! Vi var där och promenarade ett varv förra året också, så nu kan det väl kallas för en tradition..? I våras rustades leden upp så iår slapp vi bli blöta om fötterna :-) Massor av fina spångar över de blöta sträckorna. Och förbättrad skyltning så vi slapp också gå vilse på slutet :-)

Klara är en glad prick, på premiärtur i Måleråsskogarna.

Rio och Rosso

Totti spanar

Finaste Taurus

Innefrån Rövarkulan =)

Nu ska här badas!!

22 Augusti 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
lite av varje...

...får det bli eftersom jag är så dålig på att uppdatera.

Tottis andra spår och Taurus hundrafemtielfte :-)

Jopp, så är det faktiskt. Matte har släpat ut sina hundar i spårskogen igen. Det var verkligen på tiden! Som vanligt superduktiga vovvar. Totti fick ett kort rakt spår, kanske femton meter långt, sen leksak och så fortsatte det lika långt till med en ny leksak. Tänkte att gick det bra fram till första så kunde jag skicka på honom på fortsättningen direkt och köra en bit till. Sen la jag ett litet reservspår ifall det skulle skita sig på det första! (Vilket jag var glad för i efterhand) Han är så söt den lille, nosen ner direkt när vi korsade spåret. Här var det nåt spännande! lite trixande innan han tar upp det och börjar röra på sig. Det gäller ju att ha undersäkt det ordentligt så man har saker och ting klart för sig innan man börjar jobba :-) Sen rör vi på oss! Sakta, vovven kryper nästan fram i spåret (undra om det är bra eller dåligt...?) men han spårar så fint fram till sin leksak. Lek och stoj! Tänk va kul att råttan låg där i skogen! När matte plockar undan råttan sätter världens sötaste hund ner näsan i backen med en gång och fortsätter spåret! Stolt matte!!!! Två meter kommer vi ungefär, sen får han syn på en jätteläskig rotvälta i ögonvrån. Å allt läskigt måste man skälla på, och sen måste man stå lite på bakbenen så att man ser ordentligt och.....ja, sen hade han glömt vad vi höll på med och vi gick och hälsade på rotvältor i skogen istället! Det är ju kul det också :-) Då var matte glad att hon lagt ett extra spår, på så sätt kunde vi hälsa klart på alla läskiga grejor och så börja om från början och hitta en ny leksak!

Taurus fick ett betydligt längre spår, men han har ju också spårat betydligt mer! Vissa svårigheter la jag in, mer eller mindre frivilligt (som vanligt). Först gick spåret rakt igenom en rådjurslega, sen gick jag ut på en stig och följde den tjugo meter innan jag vek av in i skogen igen, sen bar det iväg en bra bit genom skogen med ett par vinklar och så kommer matte ut på skogsvägen fortfarande med grisörat i handen- grisörat som borde ha legat som slut på spåret i skogen, så då blev det en liten sträcka på väg igen och så in i skogen en liten bit innan grisörat placerades ut. Så, rådjurslega - inga problem, brydde han sig inte alls om. Gå längs stigen var lite svårare, för så har vi aldrig gjort förr. Då har vi korsat stigarna och fortsatt i skogen på andra sidan. Oj, vad han letade spår på andra sidan stigen innan han fattade att matte hade gått längs med den :-) Andra gången vi kom ut på en väg (precis på slutet) då visste han - matte kan vara lurig och gå längs med! Inga problem då inte! Å så blev det kalas på grisöra. Snälla Taurus låter matte också vara med och kalasa, eller åtminstone duger jag som grisörehållare medan han gnager. Å jag vill ju faktiskt inte gnaga på det där äckliga örat så jag nöjjer mig med att hålla i :-)

Valpagility

Ny träff med valparna/unghundarna. Kul!! Extra roligt att Malin och Tilly var med denna gången! Lite raksträckor blev det och svänga runt hinderstöd. Det ska Totti och jag träna mer på!! Vi ska också träna in ett "gör dig beredd/stå stanna kvar" och "kör". Det står på veckans agenda. Ska bara bestämma hur jag vill ha honom i starten. Men det lutar åt ståendes, han kanske somnar om jag sätter honom...? hihi..

Lite gunga och mycket fika hann vi också med! Nu missar vi träffen på lördag, för då är det barndop men om två veckor då kör vi igen!

Världens bästa Taurus var också med och var superduktig trots att han inte fick göra något roligt alls. Bara sitta uppbunden. Han kröp in i sin bur och sov(?), kom ut efter en stund, kollade läget och gick och la sig igen! Matte blir så glad! Å när vi fikade var han med mitt i smeten, då var han nöjd!

Vaccinering

Idag har jag och Taurus varit en sväng till djurkliniken och bättrat på rabiesskyddet. Är inte så där jätteroligt att ha med Taurus till veterinären längre. Attans vad besvärlig han kan vara! Lite klängig på matte redan i väntrummet, men sen blev det bättre när det kom en djursjukvårdare och pratade med honom och visade in oss i undersökningsrummet. Hoppa upp på bordet gick också fint men sen...vad..? ska jag stå still...? Tror inte det! Jag vet att det är något lurt på G...! Ålade och krånglade och ryckte till precis när sjukvårdaren skulle sticka. Vaccinet hamnade på utsidan, de fick gå och hämta ny dos...suck! Men nu är han vaccinerad, ett stick för rabies och ett stick för kennelhostan! Ett år tills det är dags igen!! Gutt!

Han fick stanna till på vågen också! Matte har misstänkt att han gått upp en del, har redan minskat ner på hans mat för han ser faktiskt lite rund ut. Å vågen visade över 18 (!) kg, så mycket har han aldrig vägt! Brukar ligga runt 16 å jag tycker inte att han ser mager ut på 16 så nu blir det bantning av Taurus! Coolt, bengeten har blivit kraftig :-)

Lite agility har vi hunnit med också idag, Taurus och jag. Vad roligt det är att köra med en laddad hund. Först körde vi en banan som stod uppställd där nere. Rätt så klurig, mycket fart och mycket svängar, gällde att vara med hela tiden. Gick och laddade upp mig själv ordentligt under banvandringen. Här skulle det köras! Snabbt och nollat!! ok, snabbt gick det, hunden var ju laddad (å matte med) felfritt blev det inte, matte glömde sig mitt i och det går ju inte för sig! Men hunden skötte sig finfint och förrutom den ligga minnesluckan i mitten, så skötte sig matte också fint. Körde ett varv till innan det blev slalomträning. Tolv pinnar och MASSOR av belöning!!

18 Augusti 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
träning

Ställde klockan, masade mig upp och traskade ner till klubben i morse...attans att man ska vara så morgontrött! Men när man väl tagit sig upp så är det ju värt det :-)

Totti och fyra agilityvalpar till var det som träffades idag. Först körde vi liten rundbana, hopp, hopp, böjd tunnel och så hopp, hopp och böjdtunnel. Snart kan vi nog köra en sån liten runda men idag baklängeskedjade vi så att det tillslut blev ett U. Inga problem inte! Körde mot godisskål och började med ett hopphinder och så la vi till ett hinder i taget. Sen blev det många nyheter, för oss iallafall. Långhopp, har vi aldrig kört, gungan, har vi bara lyssnat på innan, däcket, har vi aldrig kört och så slalom som vi heller aldrig testat. Jisses!

Långhopp: Satte upp två delar med lite mellanrum, mest för att se hur han reagera. Han traskade över dem...precis så man ska göra med långhoppet...inte! Ny taktik, ett försök med liggande delar (inte fullt så gå-vänliga då) - inga problem. Ställde upp dem igen, ställde träningskompis med godisskål en bra bit bort på andra sidan hindret och så jagade vi på honom lite. Då hoppade han så fint så :-)

Gungan: Hittills har vi stått bredvid och smällt med den samtidigt som det regnat godisbitar men idag har vi gått på den! Han var nöjd med att äta godis och brydde sig inte alls om att det började röra sig under fötterna. Såklart stod vi på varsin sida och mildrade farten lite men ändå...duktig vovve!

Däcket: Lite knasigt hinder det där...finns ju så många hål att välja på. Men det ska nog gå att lära honom det också. Påbörjat arbetet idag iallafall. Skönt med en liten hund, räcker med att lära honom hoppa på det låga :-)

Slalom: Trots att det var första gången vi testade på de där pinnarna så tror jag att den lille tänkaren faktiskt fattade lite av svänga grejen. Men det kan likaväl ha varit tur eller inbillning från mattes sida. Iallafall är jag nöjd med träningspasset!

Sen blev det fika och liten promenad innan de gamla hundarna också fick sträcka på benen. Slalomträning för Taurus. Idag körde vi helt slalom med böjd tunnel och hopphinder innan så att han fick upp lite fart innan slalomet. Svårt det där med fart och slalomingångar men vi fick till det tillslut. Då började han gå ur de sista två pinnarna istället...Men det var härlig attityd på hunden idag :-) Å när det väl blev rätt hela vägen var det superbelöning, springa efter trasa, kampa och så godis på slutet :-)

 

7 Augusti 2010  | Länk | agility | 1 kommentar
lugnt och skönt

Inte gör vi många knop här inte...men jag tror att alla, både den tvåbente och de fyrbenta. är rätt så nöjda med livet ändå :-) Denna veckan har hundbeståndet utökats med mammas två, ett par dagar när hon jobbat. Totti har varit nöjd över detta, gott om lekkompisar! Taurus har tyckt att det varit lite jobbigare och varit nöjdast när de åkt hem igen :-)

Igår blev det paddling med några kompisar. Totti fick följa med, premiär för honom i kanot. Skulle blivit å-paddling från början, men det var väldigt ont om vatten så vi drog till havet istället. La i vid Ljungnäs och paddlade ut en bit, nån pekade på en ö å sa "dit paddlar vi". Å så gjorde vi, bra val av ö med en liten strand där vi låg några timmar. Fikade och badade. Sämre kan man ha det!! Paddla tyckte ulltussen var spännande, i en kvart eller så iallafall, sen tröttna han på att spana efter de andra kanoterna och sjöfåglarna och gick la sig och sov en stund med fikakorgen som huvudkudde. Lilla söta hunden :-) Timmarna på ön spenderade han med att vada runt i vattnet (simma ville han inte alls idag) tigga fika och ta tag i ett gammalt intresse som jag trodde vi slutat med...nämligen leta döda fåglar. Blää...Han nöjer sig ju inte med att bara leta reda på dem, det ska provsmakas på allt också...Isch vad äckligt!

Den härliga dagen avslutades hemma hos syrran med grillning. En och annan smakbit hamnade på nåt oförklarligt sätt hos båda vovvarna också. Alla nöjda och glada!

 

Totti mitt på fikabordet :-)

Strandfynd :-) Tack och lov fanns det annat än halvruttna fåglar att leka med. Roligast för dagen (för hunden iallafall) var när alla tvåbenta lämnat fikafilten obevakad och han kunde springa därifrån med en påse bullar i munnen. Lycklig hund!

 

6 Augusti 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
tillbaka...

Matte har spenderat en vecka på scoutläger, därav lite dåligt med uppdateringar i bloggen.

Köping och Mälarpinschern

Helgen innan jag for på läger var det dock hundaktiviteter som gällde, utställning i Köping och så skulle det bli premiär för mig på Mälarpinschern. Taurus har varit med förr men det skulle bli första gången för matte :-)

Åkte dit med Joanna och Haze, samt Sara med lilla pudeln Coco. Väldigt gulligt, en svart pinscher och en svart pudel i ena buren och så en röd pinscher med en brun pudel i den andra. Viktigt att det färgmatchar :-) Campingstuga i Hallstahammar var bokad och på samma camping bodde också Tessa med familj och Exit med familj, så självklart blev det grillning på kvällen!

På lördagen var det internationell utställning i Köping och Taurus placerade sig som 3:e bästa hane. Inget CACIB denna gången heller alltså... Haze gick det (som vanligt :-) bra för, BIM och ytterligare ett cert till den lilla damen.

På kvällen började det regna och vi fick rapporter hemifrån om kraftigt regn på väg mot oss...regnade hela natten och en bit in på söndagen men sen blev det faktiskt uppehåll även om det var kallt och fuktigt. Inget optimalt utställningsväder, men man får väl vara tacksam att det inte är en pälshund man ska ställa. Taurus skötte sig så fint så! Var jätteroligt att ställa honom!! Travade fint och stod stilla :-) Tyvärr blev vi oplacerade i championklassen...men vi fick vara med i uppfödargrupp också tillsammans med sonen Fellow och brorsonen Hilton (som också blev BIM Junior och 2:a bästa hane, Hejja Hilton!!!). De snygga grabbarna blev bästa uppfödargrupp!!! Tjoho! Kul!

Rolig helg var det iallafall och vi ser redan fram emot nästa äventyr, när nu det blir...

Sen blev det hem och vända, byta väska och lämna hundarna hos mamma innan jag åkte till Karlskrona för en vecka i tält :-) Hundarna har enligt uppgift sköt sig riktigt bra. Totti har sysselsatt sig med att springa i grannarnas trädgård i mellanåt - inte uppskattat men annars inte några klagomål. Tränat lite agility hade de också fått göra :-) Nu har vi i utbyte haft mammas hundar här i två dagar när hon har jobbat. Tjänster och gentjänster! Mest har vi slappat men i mån blir det nog lite agility...

2 Augusti 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida