Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2024)
>>


Typ nollad

I går tävlade vi igen, på hemmaplan. Det är inte varje dag man kan promenera till tävlingsplatsen:-) Det blev väldigt blandade resultat igår, men i slutändan är jag ändå väldigt nöjd.

Dagen började med ett agilitylopp. Ett av de bättre vi gjort! Riktigt följsam hund! Tyvärr sabbade jag det loppet genom att dra honom förbi  ett hopphinder som han borde ha hoppat. Det resulterade i en disk eftersom jag valde att fortsätta utan att ta tillbaka honom över hindret. Jag hoppas att jag kännade på det i längden- att inte ta tillbaka honom. Det var ju ändå mitt fel och han var inte medveten om att det blev fel. Bättre att behålla flytet och kunna belöna på slutet än att börja krångla och ta tillbaka honom och riskera att han tapar fokus, vilket han lätt gör när det blir för hackigt. Var iallafall riktigt nöjd och glad efter loppet och såg fram emot hopp-loppet....

...det blev däremot inte alls som jag tänkt mig. Efter en del analyserande så här i efterhand så tog jag troligen fram honom alldeles för tidigt. Vi var nere på framhoppningen först och då var han superladdad men sen fick vi stå och vänta en bra stund innan det var vår tur och då hade han tappat gnistan, så det blev typ bara in och så ut igen. ingen mening med att hoppa med en hund som gör allt annat än hoppar...

Var lite besviken där ett tag, det hade ju flytit så bra på agilitybanan...men det fanns en chans till. Dagen avslutades med en inofficiell hoppklass och efter lite velande ställde vi tillslut upp i den också. Det var en betydligt svårare bana än de andra två, men så är det ju ofta med de inofficiella klasserna. Denna gången blev det ingen framhoppning, utan ut ur buren och så lite lek fram till starten med den nyinköpta leksaken. Superladdad Taurus gjorde ett superfint lopp!! Hur kul som helst! Noll fel när vi kom i mål, men med tidsfel. Men det bryr vi oss inte om, han varken rev, hoppade fel hinder, vägrade eller gick fel i slalomet OCH han lyssnade :-) Nästan ett nollat lopp....

29 September 2008  | Länk | agility | 2 kommentarer
Ja där ser man...

...blod säljs alltid fryst. Hmm...men vore det inte smidigare att kunna köpa det i flytande form och sedan frysa ner det? ska tipsa ica-handlaren om det.

Vi har varit och tävlat igen. Eller egentligen var det nog bara jag som var och tävlade, Taurus var i en helt egen liten värld. Han tog ett stort steg tillbaka i sin utveckling. Var inte alls med och for iväg på egna äventyr lite som han själv kände för. Var en inofficiell tävling och vi körde tre lopp, ett hopp och två agility. Sista agility loppet får möjligen godkänt de andra två kan man inte ens kalla för lopp. Igår var han till salu för en väldigt billig peng. Suck!

I fredags kväll/natt var han däremot dyrare. Då var vi på Älghornsjakt. Det är ett scoutarrangemang som går av stapeln varje höst. Man går i patruller och följer ett snitslat spår i skogen med olika kontroller som man ska besöka på vägen. Då uppförde han sig exemplariskt, gick fint i kopplet (nästan hela tiden) stog still när jag bad honom om det och hälsade fint på alla som ville hälsa (utan att studsa!) Då var han en duktig liten vovve! synd att han inte vill vara det lite oftare...

 

 

22 September 2008  | Länk | övrigt | 0 kommentar
lite av varje...

...får det bli denna gång.

Missad tävling. I helgen var det tävling i Emmaboda, den närmaste tävlingen på hela året. Men den var vi inte med på, för då satt jag i skogen (eller snarare kohagen) på scoutaktiviteter. Det är en återkommande ledarutbildning som jag är med och arrangerar och tyvärr krockade den med Emmaboda-tävlingen. Suck! Ibland är det ett problem att ha många fritidsintressen. Men har man lovat hjälpa till så har man...alltså ingen tävling. Men vi ska ta igen det de närmaste veckorna. Inofficiell på Öland denna helgen, officiell i Nybro nästa helg och inofficiell i Lessebo helgen efter det. Så ser planen ut.

Blod överallt. Nu har vi gett oss in på en ny gren bland alla de hundaktiviteter det finns att välja bland - viltspår. Till det behövs det lite material, tex klövar och blod. Klöv hade vi fått av Taurus snälla kennelmamma så den låg redan i frysen sedan någon månad. Men nu var det dags att fixa blod också. I matvaruaffären jag brukar handla i gick det alldeles utmärkt att köpa blod, dock fruset, i enlitersförpackningar...Hmm. Men, men...det löser sig säkert tänkte jag och köpte de frysta enlitersförpackningarna. Det var verkligen blod överallt när jag skulle försöka dela dessa klumpar i lagom bitar... Å mer blod kommer det bli nästa gång jag ska ut i skogen. För när jag sågat(!) bort så mycket jag behövde för ett spår sket jag i de där j*a blodklumparna och slängde in dem i frysen igen! Jag skjuter det problemet på framtiden...

Anlagsprov. Efter en del svärande över blodet lyckades jag iallafall lägga några spår och i måndags gjorde vi anlagsprovet (eller anlagstestet?) . Det var en spännande upplevelse. Gick hur bra som helst ända fram till 4:e vinkeln där han tydligen stötte på problem, efter lite snurrande (som kändes väldigt länge) hittade han iallafall spåret igen och tog oss fram till spårslutet.

Agilityträning. Två träningar har det blivit hittills denna veckan, troligen hinner vi köra en sväng i kväll åxå innan hundungdom om jag bara masar mig iväg från datorn någon gång.... :-) Roligt är iallafall att det var riktigt länge sedan han drog iväg på egna race. Även om det är andra hundar runt omkring och ibland riktigt nära så håller han sig på banan, eller i kombinationen. Kul!!!

Ja det får nog avsluta det hela denna gången. Har någon tips på vad jag ska göra med de två blodklumparna i frysen får ni gärna höra av er :-)

Ingen viltspårbild men dock en "korvletarbild".

 

 

18 September 2008  | Länk | övrigt | 1 kommentar
höst

Tänkte att det var dags för lite nya bilder nu när jag vet hur man gör :-)

2 roliga saker idag (inget av dem på bild). 1) cyklade med Taurus, han sprang jättefint! Cykelturer brukar annars sluta med en rätt så irreterad matte och en olycklig hund. Men inte idag, kanske var det selen som vi låna av Rio som gjorde det, kanske var det något annat...vem vet. 2) La Taurus andra blodspår (om det nu heter så, är inte så insatt i termologin) Det andra någonsin alltså. Personspår har han fått köra lite av och till sedan han var liten men blod var första gången tidigare i sommar. Spåret var inte jättelångt, kanske 150 meter men han spårar så fint :-) Snurrade bort sig vid en vinkel men hittade det igen. Kul!

När han väl börjat slutar han aldrig :-)

Här bor vi! Visst ser det lite exklusivt ut med sjötomt? Hihhii....är mest en damm om jag ska vara ärlig och det är en stor väg mellan huset och dammen. Men det är en trevlig lite park att gå "kisserundan" i. Med en brokig blandning av gräsänder, a-lagare, fiskare och tanter med små ulltussar :-)

11 September 2008  | Länk | övrigt | 2 kommentarer
Paddling

Igår kväll var vi ute en sväng med kanoterna. Det var toppen trevligt! Visst solen sken inte men det var uppehåll och det blåste knappt alls så det var en trevlig kväll. Testade att ha Taurus längst fram i kanoten, något trängre för honom men man slapp ha honom tassande fram och tillbaka hela tiden(som han gjorde senast vi var ute...)! å det funkade faktiskt riktigt bra, han skulle t.o.m få rum att lägga sig där om han skulle vilja. Men det har han inte riktigt ro till. La i kanoterna i Orranäsasjön och paddlade över till grillplatsen på andra sidan där det blev fika och för Taurus del lite lekande på stranden.

Idag på förmiddagen hade vi bestämt träff med Jossan nere på klubben för att träna lite. Svängar och slalom.... Det är rätt så skönt att gå ner där och träna lite när det inte är en massa andra där. Kan vara lite svårt att träna med Taurus när det är för mycket runt omkring. Fast det har blivit bättre. Nu var det faktiskt länge sedan han sprang sina ärevarv. Han är på väg ibland men det brukar gå att få stopp på honom. Ett steg i rätt riktning kanske? Nu ska vi vila oss ett tag sen går vi nog ner på onsdagsträningen och kör bana med de andra.

å (väldigt tekniska) jag har lyckats klura ut hur jag ska infoga mer än ett kort i samma inlägg.... Jiiipii....hihi, det tog mig ett tag men nu har jag nog fattat det, så här kommer lite kort från paddlingen igår.

3 September 2008  | Länk | övrigt | 1 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida