Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2024)
>>


tupp i hönsgården...

Nöjd och trött vovve ligger nu och sover i fotöljen med täcket över sig :-) Har inte hänt något speciellt idag inte, men det behövs inte så mycket för att hålla min vovve nöjd. Vi började dagen med sovmorgon, vilket han i och för sig var rätt så missnöjd med!!  Morgonpigg, kan man väl säga- synd att matte INTE är det!

När matte jobba var han hemma hos mamma som var ledig idag. Han hade busat med Rosso större delen av eftermiddagen OCH (håll i er nu..) Rio var också med och lekte. Så, alla tre hundarna lekte -tillsammans!! Det händer ju inte varje dag...Kul!

Avslutade dagen med promenad med hela sex stycken mycket söta tikar! Gissa om han trivdes. Först var det Agneta och hennes prinsessor som är rörande eniga om att Taurus inte är något att ha. Håll dig på avstånd är deras budskap! Men trots att vi är ute och går med dem rätt så ofta så försöker han ändå varje gång, de kan ju ha ändrat sig :-) Man ska aldrig ge upp hoppet! Som tur var fanns det fler flickor med idag, tre collies och en liten sheltie och de var betydligt mer lättflörtade. Trevlig promenad!

Vårt störrsta mål just nu är att få upp Taurus lite till i vikt, vilket inte är det lättaste...Det är snart dags för utställning och han är fortfarande lite smal sedan det senaste friarstråtet. Så jag har köpt hem ny gegg-mat eftersom torrfoder inte är tillräckligt intressant. Nu får han först torrfoder och när det är uppätet blir det gegg! Mycket mat blir det... Idag blev det även lite äpplekaka med grädde till efterrätt! MUMS!

 

29 September 2009  | Länk | övrigt | 2 kommentarer
Nybro agility

Japp, då var säsongens tredje och sista tävling avklarad. Ett litet lyft från de två föregående men kanske inte så där strålande :-)

Tre lopp, två officiella och så en öppen hoppklass på slutet. Började med agilityloppet, vilket var en rätt så knepig bana för att vara klass 1. Men vad vet jag..? Hunden ville inte vara med så vi kunde liksom inte riktigt testa om den verkligen var så svår. Taurus spanade in en söt pinschertös precis när vi skulle in på banan och sen var det kört! Han hade ingen aning om vad vi gjorde...Tydligen vet han hur en pinscher ser ut för han har aldrig träffat dem (vi har varit på samma tävlingar men hundarna har inte hälsat) så det var inte så att han fick syn på en gammal bekant som bara var tvungen att hälsa på!! Men han var helt galen!! Skulle bara dit och visst gillar den hunden de allra flesta han träffar men denna var tydligen extra söt :-) Så var det loppet kört iallafall.

Sen var det hopp1 och säsongens bästa lopp. Med lite utplacerade klubbkompisar som kunde köra tillbaka honom på banan om han skulle smita gick vi in på banan. En av dem fick jobba när han försökte smita med en gång efter att jag sagt "nu kör vi". Kanske borde vi träna på betydelsen av KÖR! vi verkar inte ha riktigt samma uppfattning nämligen...Tillbaka på banan kör han riktigt fint! Matte blir så glad! Efter en raksträcka i starten kom det en makaroni-tunnel och så en kort tunnel innan man skulle svänga 180 grader höger. Rakt fram låg det ytterligare en tunnel som tyvärr hunden drog på så disk igen. Men det är hunden lyckligt ovetande om och vi fortsätter runt banan. Kan lätt ta en disk bara hunden jobbar med mig och det gjorde han faktiskt nu så det var riktigt roligt!!

Avslutade med den öppna hoppen, som började riktigt bra, drog in i en tunnel här också så disk! Men han var med mig ända bort till ett staket som låg jäms med bankanten där det kom ytterligare en söt tjej gående (inte pinscher denna gång) utanför bangränsen men tillräckligt nära för att störa den lättstörde...Fick stopp på honom men då hade han redan glömt vad vi höll på med och började leta annat roligt att göra. Fångade hunden och bar ut honom. Slut på tävlingssäsongen :-)

 

27 September 2009  | Länk | agility | 0 kommentar
kabelproblem

Började kvällen med möte inför helgens agilitytävling. Tror att vi har koll på det viktigaste, men det är alltid lite nervöst iallafall fram till dess att det drar igång på lördag. När tävlingarna väl startat brukar det kännas bättre, säkert i år också. Efter att i flera år varit lite bakåtsträvande så ska datorerna iår flytta ut i tälten så att resultaten kan klickas in direkt. Ja, jag vet så har det varit länge på många andra klubbar men nu är det vår tur att ta steget!! Hihhii! Så idag skulle det kopplas och klickas och fixas för att få allt att funka. Fattde inte mycket men slutsattsen på allt trixande blev att vi hade för långa kablar....? Som tur är finns det tekniskt begåvande människor i klubben som visste hur problemet skulle lösas, så det ska nog lösa sig till lördag.

Medan de satt och pillade med datorerna passade jag på att träna lite kontaktfält med Taurus. Riktigt nöjd med det träningspasset. Sen rejsade vi lite också och dödade råttan!! Det är roligt det!!

Hinner nog inte befästa kontaktfältsbeteendet ordentligt till på söndag så vi får väl se hur jag ska göra när det är dags att tävla igen. Hoppas på att jag hinner med att springa vid sidan och dra ner honom kanske...? Får fundera på det. Hoppas på att hinna ner och träna ett par gånger till den här veckan. Måste belöna slalom riktigt mycket annars finns det en rätt så stor risk att han skiter i att ens försöka ta det hindret. Så mycket belöningar efter slalom den här veckan och så hålla tummarna för det bästa!! Ska bli roligt att tävla igen, men lite nervöst också måste jag säga. Våra senaste försök har ju inte gått så där strålande...

Idag avslutar vi med bilder på mitt senaste "konstprojekt". Hade varit smart att ta kort innan jag ramade in den men jag orkade inte göra om när det väl var gjort så det blir lite blänk...

 

21 September 2009  | Länk | agility | 3 kommentarer
Lååång kvällspromenad

Denna helgen var det dags för årets upplaga av Älghornsjakten, scoutarrangemang för scouter i vår del av landet :-) Så fredags kvällen och natten spenderades i skogarna runt Lindsdal. Vi tillhörde patrull Älgen som bestod av sju glada ledare från Nybro och så var vi förstärkta med gladiatorn Taurus!

För Taurus del betydde det en hel del traskande, ibland fram och tillbaka när vi tappat bort snitslarna som visade vägen men för det mesta höll vi en rak kurs. Vi tvåbenta fick lägga en del energi på att lösa klurigheter på vägen runt banan medan Taurus mest sysselsatte sig med att spåra dem som gått på stigarna innan oss. En del nytta gjorde han faktiskt också, hände ju som sagt att vi tappade bort snitslingen men Taurus hade stenkoll på vart vi skulle :-) Bra med en spårhund i laget!

Skönt att han är rätt så cool min Taurus annars hade han nog fått stanna hemma. Skogen kryllade ju av spöken, kanske riktiga spöken också, men mest virrande scouter som försökte hitta rätt väg eller hade slagit sig ner för en fika i mörkret. Å i mellanåt tjoades det en hel del också, som i den timslånga kön till kontroll två där det var allsång i skogen :-) Men då hade Taurus fullt upp med att kolla upp vad folk hade för matsäck med sig. Hans matte hade faktiskt packat ner lite kvällsmat till honom också, men det dög inte när det packades upp mackor och bullar ur ryggsäckarna...Väldigt trevligt arrangemang som man inte gärna missar!! Här följer några bilder på Taurus och matte tagna lite på måfå i mörkret....

Idag tog vi sovmorgon eftersom vi inte kom hem förrän tre i natt, sedan stod det städning på programmet vilket det blev lite si och så med. Blev tipsad av Malin att AgIf sände live från agility VM så jag hamnde rätt mycket framför datorn...! Vilka duktiga hundar och förare det finns. De får de svåraste banor att flyta hur fint som helst! Fanns några med några orginella lösningar också, det är alltid roligt att se dem tycker jag!! Efter large-loppen fick vi besök så då fick det bli en liten paus i tittandet. Kladdkaka och långpromenad belv det istället, inte fel det heller. Var dock tillbaka i tid för att se dramatiken när small-lagen gjorde upp. Silver till Sverige blev det!!

Här kommer ett bonuskort på Taurus glittriga benvärmare som tillverkades till pappas 50-årsfest och som troligen inte kommer att användas mer men som nu är förevigade på kort.

Som ni ser så kasar de ner rätt så fort, speciellt på bakbenen och hunden är inte överlycklig över att bära dem, även om han blir söt:-) så de ligger nu, till Taurus lycka, undanstoppade i en låda.

19 September 2009  | Länk | övrigt | 2 kommentarer
Mur

Idag har det tränats agility igen. Eftersom det är onsdag är det hela banor som gäller. En agility och en hoppklass byggde vi upp. Började med agilityklass, och vår vana trogen styckade vi sönder den totalt eftersom jag undviker att köra kontaktfält. Och agilityklass-banor har ju en del kontaktfält... Gick rätt bra, slalomet krånglade- inget "go" alls i hunden, okoncentrerad och sölig. Så det blev lite belöningsträning på slalomet när det blev en stund över. Fick upp farten ordentligt när det kom belöningar direkt efter slalomet. Ingångarna är dock inte något bra och det räcker med minsta lilla störning i omgivningen för att han ska tappa fokus och gå fel.... Lättstörda lilla hund!

Sen var det hoppklass, vet inte vem som hittar alla roliga banor men detta var ytterligare en skjojig. Fick köra mycket bakombyten, de funkade bra. Slalomingången var än svårare än på agility-banan men den tog han ändå mycket bättre! Det är inte alltid man förstår hur saker och ting hör ihop...

Roligast idag var ändå muren! Vi har fått en mur till vår klubb!! Vi har en duktig medlem som snickrat ihop den på semestern. Detta var iallafall premiären för vår nya fina mur. Direkt efter slalomet var den placerad och jag skickar Taurus däråt så fort han är klar med slalomet. Hunden som tycker att slalom är ett jobbigt hinder accelererar glatt när han äntligen var klar med pinnarna och springer iväg mot muren, men sen kände han nog inte riktigt igen sig så det blev tvärnit. Men det var inga problem att få över honom sedan och andra varvet på banan hoppade han som om inget hänt. Kul! Nu är muren invigd!

 

16 September 2009  | Länk | agility | 1 kommentar
tillbaka

Jiippii!! Jag tror att min dator nu är friskförklarad!! Så nu ska det bloggas igen, synd bara att det inte hänt så väldans mycket spännande...

Vi tränade i onsdags, körde två väldigt roliga banor. Först en hoppbana som bestod av väldigt få hinder så varje hinder skulle tas flera gånger. Det klurigaste var att komma ihåg banan, är jag här för tredje eller fjärde gången...? Men den var rolig och det gick riktigt bra förrutom slalomet som det var en påtok för svår ingång till för oss. Vi behöver mer träning på det. Jag valde att belöna hindret innan och så typ "börja om" vid slalomet och sen in i mål. Duktig hund! Agilitybanan var riktigt klurig på sina ställen och riktigt flytig därimellan. Vårt försök på banan blev rätt så hackigt eftersom jag för tillfället inte kör några kontaktfälthinder tillsammans med andra hinder...Ja, blir ju inte mycket till bana på det sättet, men det går ju att träna på andra saker också...

I torsdags var jag nere och träna kontaktfält innan hundungdomarna kom. Gick super, jag tror att han fattat att det ska trampas på locket, varje gång! Ska bli roligt att se hur det utvecklas. Jag har, hör och häpna, anmält oss till tävling och nu har vi två veckor på oss att finslipa! När vi träna våra kontaktfält så kom två av tjejerna som är med i hundungdom gåendes, utan hundar, över planen. Högst upp på balansen får Taurus syn på dem och ser till en början ut som om han tänker hoppa rakt ner till dem men han går faktiskt ner och trampar på sitt lock! Jiippii!! Så hans matte tänker att nu ska han få lov att springa å hälsa på dem som belöning. "Spring och hälsa" säger jag och Taurus skuttar glatt iväg...men inte fram till de två tjejerna. Han har fått syn på e favorit-pudel-flickan som kommer på grusvägen ner till klubben med sin matte - på andra sidan planen. Så Taurus springer super-duper-fort över hela planen och hälsar på sin polare! Sniff, sniff.. sen vänder han glatt och springer lika super-duper-fort tillbaka till sin matte - tvärs över planen. Ja, vad säger man...? Får väl ta på mig den och har lärt mig läxan att inte säga "varsågod spring och hälsa" om jag inte först har scanat av ett större område än just där vi står :-)

Ifredags lämnades Taurus hos svågern som lovat vara hundvakt när matte drog till skogs för en helg med scout-ledar-utbildning. Enligt ryktet ska de ha besökt kompisar och glott på STCC. Förrutom det vet jag inte vad de sysslat med men jag fick hem en trött vovve så något vettigt har de nog också gjort!

 

14 September 2009  | Länk | övrigt | 2 kommentarer
utställning på Böda

Eftersom min dator numera lever ett eget liv och jag inte har lyckats få iväg den till någon datorkunnig som kan fixa den åt mig så kommer helgens uppdatering nu från lånad dator, tre dagar senare. Men bättre sent än aldrig eller hur det nu va...?

I helgen for vi iallafall till Böda och SMÖKK:s årliga utställning där, min favorit utställning så Taurus var anmäld trots att det är en nationell utsällning och vi inte längre tävlar om några cert. Favorit utställning inte bara för att där är väldigt mysigt utan såklart också för att det var där Taurus tog sitt sista cert och blev champion. Samma år som Eisa tog sitt sista cert och belv champion och där även lilla Rio tog sista certet och blev champion. Nästan lite tjatigt :-), men vi åkte hem med 2 BIR-hundar en BIM-hund och tre nybakade champion! Det var en bra dag! Det blev en trevlig tillställning även detta år(inte riktigt lika bra som för två år sedan, men den dan är rätt svår att toppa). Joanna visade Taurus (tack Joanna!!) som blev bästa hane och fick BIM, vann BIR:et gjorde Tempest som sen bjöd oss på en spännande grupp-final! En andra placering i gruppen efter en new foundland! Superroligt!

Nästa år blir det tydligen ingen Bödautställning då får man åka till Jönköping för tredagars istället. Kan aldrig vara lika mysigt som Böda! Men gissar att vi tar oss dit iallafall :-)

 

9 September 2009  | Länk | övrigt | 1 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida