Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2023)
>>


Nybro

 Hemmatävling och årets sista tävling! Började med agilityklassen och en disk. Men vi kämpade länge för vår disk! Oj,oj...vad fel vi samlade på oss, Taurus flög från kontaktfälten, han gick ur slalom, han sprang runt hinder och matte var nog aldrig riktigt där hon skulle...typ 4 hinder från slutet kom gungan, Taurus går sakta upp på den för att sedan stanna på mitten innan han hoppar av...hur han tänkte där vet jag inte, därefter går han in i säcken och vänder. Disk. Men, men.. vi kämpade länge.

Näst ut hoppklassen. En trött (?!) Taurus var totalt omotiverad innan start å jag som bestämt att hunden inte får starta om han inte leker med sin matte innan start. "Ja, lek du med den där fåniga ekorren om du vill, jag står här och tittar istället...eller möjligen nosar lite i gräset" Matte jobbade hårt för att få igång lek men se, det hjälpte inte det minsta. Så då åkte blodpuddingen fram istället å då blev det fart på hunden iallafall! Så vi kom till start utan lek innan. Det är jag glad att vi gjorde, för idag fick vi vår allra första rosett!!!! Jippi! Loppet började jättefint, tyvärr samlade vi på oss lite fel på vägen. På plussidan finns iallafall en jättefin slalomingång, sen gick han ur sista porten istället, första 5-felaren. Sen var matte lite otydlig och hunden springer förbi ett hinder, vägran, så det blir ett extra varv runt det hindret innan vi spurtar i mål. Blev några tidsfel också, så totalt 14,33 fel...MEN det räkte till en fjärdeplats på en bana där 75% av alla ekipage diskade sig och där förstapristagaren hade 10 fel. En riktigt glad matte!!!

Så nu var säsongen slut, tråkigt, nu är jag ju superladdad för att ut och tävla mer! Men så är det iallafall...inga superresultat för den här säsongen heller MEN det finns ljusglimtar. Inte en enda gång den här säsongen har Taurus varit utanför banan och sprungit, inte hälsat på hos publiken och inte sprungit till skogs eller nåt annat knasigt som han hållt på med tidigare. Med något undantag så har hunden och matte jobbat tillsammans på banan, vi har tagit oss i mål i iallafall hälften av loppen även om vi samlat på oss en massa fel på vägen. Och även om det blivit fel nånstans på vägen så har vi kunnat ta om och fortsätta utan att Taurus lägger ner verksamheten. Känns trots allt riktigt bra att det går åt rätt håll även om det går saaakta!

Efter avslutad agilitytävling och prisutdelning(!) for vi till familjen Svensson i Påbonäs för kennelträff. Skoj, skoj! Missade tipspromenaden men fick vara med och kämpa om att bli Hickson-mästare. Vi var ju regerande mästare, så vi hade lite att leva upp till. I på tok för stora stövlar transporterade vi våra hundar i skottkärra, sprang runt med skedar och ägg i munnen och försökte få de fyrfota att äta gurka och physalis. Hmmm...gick väl så där. Vi fick lämna över mästartiteln till Johan och Ghea. Grattis till er!! å kanske ett ännu större grattis till KORAD-titeln!! Jätteroligt att träffa alla pinschrar och deras mattar och hussar. Roligast var nog att få träffa lille Ilias med familj! Så skojigt att få träffa en av Taurus-bebisarna, de bor ju så långt bort allihopa!

 

26 September 2010  | Länk | agility | 1 kommentar
liten har blivit större...

 

Jag har faktiskt väntat på att min lilla lugna valp ska förvandlas till unghund. Inte så att jag längtat, hade gärna behållt den lilla lugna valpen men nu har han minsann vuxit till sig och blivit en väldans så företagsam hund. Idag när jag kom ut i köket var frysdörren öppen på vid gavel och Totti stod med en påse riven ost i munnen. oj,oj,oj...jag hade precis varit i frysen och tagit upp ny hundmat så min teori är att jag inte stängt dörren ordentligt efter mig. Åtminstone hoppas jag att det är så det förhåller sig, tror inte jag vill ha en hund som kan öppna frysdörren själv.

Jag har sedan tidigare organiserat om i min hall så att jackorna numera får rum att hängas in i gaderoben och hatthyllan med krokar och galgar gapar tom. Någon sysselsätter sig nämligen med att dra ner jackor och undersöka fickornas innehåll. Å hittar man inte ingången till fickan så skapar man sig en egen...Även skorna har fått flytta in i gaderoben för att förhindra att de ligger gömda under sängen när man står där i hallen och ska ta på sig dem. Hitttills inte så mycket tuggande på skorna mest bärande, och det tackar vi för!

Matte har också lärt sig att det inte är en bra idé att ställa saker och ting alltför nära kanten på bord och bänkar. Då kommer de förr eller senare att ligga på golvet. Eller ligga i Tottis mage...

Igår tog vi morgonpromenaden ner till Svartbäcksmåla och la spår för att sen traska hem igen. Kanske det inte längre är en morgonpromenad om man kommer hem på eftermiddagen? Men iallafall väldigt trevligt med lite spårning. Och vovvarna skötte sig fint som vanligt. Vilken skillnad det är att gå spår med mina hundar. Ska man ut med Taurus i skogen är det lika bra att ta av sig en jacka och vara beredd på att hålla ett högt tempo. Svettigt värre :-) Att spåra med Totti, det tar tid...sniff,sniff...två små steg..sniff,sniff...nu hörde jag nåt, vad var det?....sniff,sniff...Men spåra det gör han och han hittar sina leksaker och ser så glad ut varje gång. "Titta, råttan låg i skogen!!" Härligt väder var det också igår, en riktig toppendag :-)

23 September 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
Emmaboda

Var längesedan vi var på tävling Taurus och jag men idag var det dags! Å det där med att vila sig i form...funkar inget vidare :-) Det där med slalomträning verkar inte heller funka speciellt bra...

I första loppet, agility, diskade vi oss vid just slalomet. Taurus for iväg och stack in huvudet i säcken istället. Varför då...? Vem vet, men diskade blev vi. Taurus fick gå sitt slalom iallafall och sen sprang vi ut till belöningen! Hopploppet kändes mycket bättre! Fast det blev en disk ändån...Lite "hej å hå" är det allt när vi kör, vida svängar och flaxigt värre. Men hunden stannar ju iallafall på banan!!! Det är faktiskt en förrutsättning för att ta sig runt nån gång- att herr Taurus behagar stanna kvar och jobba HELA banan. Denna gången kom vi förbi slalomet med en femfelare, sen sprang Taurus förbi ett hinder och matte fortsatte mot nästa hinder...DISK! Men denna gången fortsätter vi i mål, helt ok lopp för att vara vi! Typiskt med två disk....men nya tag nästa helg på hemmaplan.

Efter avslutad tävling for vi till klubben med Malin och Josefin för lite träning med de blivande agility-stjärnorna. Trevligt, trevligt! Josefin med vovvar kom redan igår kväll. Från två till fem hundar här hemma. Kan ju tänkas att det skulle bli livat, iallafall på den relativt begränsade yta som min lägenhet utgör. Men nä, märktes knappt att de var så många :-) Totti tyckte det var roligt att busa med Era, men de somnade rätt snabbt de med. Duktiga vovvar!

Eftersom den nuvarande taktiken inte fungerade får det nu bli hårdträning till nästa helg!!

19 September 2010  | Länk | agility | 0 kommentar
snabbuppdatering

Oj, vad flitig jag är med skrivandet :-)

Men vad har hänt sedan sist då? nja, troligen inte så mycket då hade det säkerligen kommit nån liten uppdatering...men liten rapport följer:

Tottis första tävling! Jojomen, visst har den lille redan visat framfötterna och det var inte tillsammans med matte, hon var nämligen utbytt mot en betydligt yngre ersättare. Hundungdoms prestigefyllda femkamp var det han ställde upp i. Matte agerade tävlingsledare så henne hade han ingen nytta av, därav förarbytet :-) Första gren var fem upp och ner vända hinkar med en falukorvsbit gömd under en av dem. Hundarna fick nosa och förarna fick bestämma under vilken hink de trodde skatten var gömd. Beslutet baserat på hundens reaktioner! Svår gren visade det sig. Men full pott!

Nästa gren, skottkärre-rejs. Hunden i skottkärran och föraren vid handtagen, sen blev det avdrag i poängen varje gång hunden hoppade ur. Det var valfritt om man ville köra fullt-ös-medvetslös eller satsa på myrstegen. Lite fördel hade man av att ha liten hund i den grenen, stora hundar tycker inte det är så vansinigt högt att hoppa ur en skottkärra, små hundar tänker en extra gång innan de hoppar. Full pott igen!

Sen blev det kompostgaller-buren. Hunden på utsidan och föraren i buren. Hade gjort en lite för lätt labyrint in till föraren så denna grenen klarade alla hundar galant!!!

Dags för apportering . Detta borde ju vara Tottis paradgren, han som plockar upp precis allt han hittar på promenaderna. Tydligen är inte leksaker lika roliga att plocka upp som skräp på gatan. En leksak transporterade han iallafall över från ena sidan till den andra!

Sista grenen, slalombana med hägrande smarriga falukorvbitar som icke fick ätas upp! Svårt :-)

Totalsegrare blev en cavalier men Totti med extramatte snodde andraplatsen!!! Hejja!!

Taurus har inte visat sig på några tävlingsbanor på lääänge nu, men till helgen blir det dags igen! Agility i Emmaboda på söndag, ska bli riktigt roligt det! Å vi laddar upp genom att.......träna slalom såklart :-) Förrutom slalom vilar vi oss i form! Funkar inte den taktiken så har vi en vecka på oss att hårdträna inför nästa tävling- på hemmaplan nästa helg!

16 September 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
promenad och uppvisning

Härom morgonen vaknade jag av att mobilen plinga till. Ett nytt SMS "Jag är klar till 10, ska jag hämta nån på vägen..?" Vaa..??? Något yrvaken fattade jag inte mycket men det klarnade snart. Hade bestämt träff med mamma och Linda för stadspromenad och fika på Sandbergs men skriver jag inte ner saker och ting så är de som bortblåsta sen...Blev som vanligt en trevlig promenad men fikat fick snarare bli frukost pga den fina planeringen på morgonen :-)

Dan efter blev det agilityträning för båda vovvarna. Slalomträning för Taurus och runda hinderstöd för Totti, därefter fikade vi med hundungdomarna innan vi gick hem.  Nästa vecka kör vi igång på riktigt igen med hundungdomarna, då har jag lovat femkamp och tårta. Oj,oj,j...men det ska bli kul att starata upp igen. De är så goa de där ungarna och deras hundar :-)

Igår var det lördag och lördagar har ju blivit synonymt med valpagility, så också igår. Skillnad var att det igår blev en heldag nere på klubben. Nybro Brukshundklubb firade nämligen 40-års jubileum igår! Men först lite träning. Körde en första övning på väg till blindbyten, gick ut på att lära hunden att komma upp på rätt sida. Funkade hur bra som helst bara matte bestämde sig innan vilken sida vi skulle köra på. Sen blev det lite mer avancerat, en längra kombination byggdes upp och där svårigheten var ett framförbyte innan tunneln. Totti drar alldeles för dåligt på hindrena än för att vi skulle fixa hela. Tog lite hjälp så han fick nått att sikta på, då är det inte längre några problem. Då hoppar han jättefint och snabb är han också :-) Hihii..Vi körde bara raksträckorna i kombinationen och hoppade över bytet. Roligast för dagen var dock däcket. Har bara kört detta en gång innan men idag tror jag att en liten polett trillade ner. Inte så att det är färdigtränat på nått vis men han hoppade det flera gånger (genom rätt hål) både när jag kallade in honom och på egen hand med matte kvar på samma sida :-)

Därefter blev det lunch i solskenet, innan det skulle bjudas på diverse uppvisingar. Ett glatt gäng agilityekipage var också på plats. Johanna körde banan med Taurus då jag hade lovat att prata lite i högtalarna om agility och presentera ekipagen. Hon är så duktig den tjejen och Taurus skötte sig också fint. Självklart var han tvungen att ta ett varv och kolla vart han hade sin matte men han var snabbt tillbaka! Så duktiga så!!

Efter avslutade uppvisningar traska vi till Bielkegatan där vi bjudit in oss själva på pyjamasparty. ja, eller hur man nu ska se det :-) Mamma och pappa var bjudna på kräftfiske med tillhörande uppätning av fångsten och jag hade lovat att ta hand om Rio och Rosso. Å hellre än att ha alla fyra vovvarna i lägenheten så bjöd vi in oss hos dem. Så, lämna in mina hundar, som var riiiktigt trötta efter  heldagen på klubben, och hämta ut de andra två för långpromenad! Sen fick de fyrbenta roa sig själva några timmar när 40-års firande fortsatte med trerätters middag och underhållning. Mycket trevligt!

Har hunnit ner en stund på klubben idag också, och tittat på lydnadshundarna som tävlat. Bad Totti titta extra noga- kanske blir det en lydnadskarriär också för hans del...får väl se.

 

5 September 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida