Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2024)
>>


Nybro 24 sept 2011

Idag var det nästan-säsong-avslutning för oss. Sista officiella tävlingen för året, nästa helg blir det en tripp till Lessebo för de sista varven på tävlingsbanan men inga fler officiella!

Hemmaplan var det också, det brukar Taurus gilla :-)

Agililty 1

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om det där loppet...Det kändes rätt bra men blev rätt kaotiskt. Hunden sprang betydligt snabbare än matte, det var nog det störrsta problemet...matte var inte riktigt med på Taurus tempo, sen glömde hon bort att förbereda en sväng så hunden for ut i ingenstans och undrade nog lite vart han skulle. Han blev liksom stående där en stund och funderade på det...eller så funderade han kanske på att sticka och snacka med nån trevlig hinderfixare eller så...vem vet? Stopp blev det iallafall. Tillslut bestämde han sig för att springa iallafall, fullfart långhopp och så in i slalom, smack! rakt in i en slalompinne :-) oops...tillbaka tills det blev rätt och så vidare, gick rätt bra där ett tag! Sen flyyyyger hunden över gungan, springer förbi ett hinder, hoppar det sista och letar reda på sin belöning! " Nu är vi klara matte!!" Puh! Det var skoj med en laddad och snabb hund, synd att matte inte var med på noterna.....

Hopp 1

Kändes bra redan på banvandringen! Rolig bana! Man vet ju vad man har att satsa på också när första hund rusar runt banan på 23 sekunder- nollad, och andra hunden springer nollad den också. Hmmm... Men man kan ju bara göra sitt bästa. Totalt sju nollor blev det i klassen, dock inte så många starter så alla fick inte pinnar...trist. Men bästa Taurus hade faktiskt tredje bästa tid, så pinne till oss!!!

Årets resultat blev då alltså 2 pinnar i hopp och 2 i agility. Vi ser redan fram emot nästa säsong :-)

25 September 2011  | Länk | agility | 1 kommentar
Hösten är här

oops...vad lite aktivitet det var här!

Men vi kör allt-i-ett-rapport istället :-) Fantastiska saker har nämligen hänt den här sommaren!!! 

Först lite om hunden som matte bestämde att hon skulle träna och tävla agility med för en si så där sex år sedan. Vilket också är hunden som har spenderat betydligt mer tid med nosande, kissande och hälsande på både hundar och människor än vad han lagt på att köra agility med matte! Puh...om jag bara hade bestämt mig för att träna agility lite som en trevlig sysselsättning så hade nog det mesta varit frid och fröjd. Men ibland kan jag vara väldigt envis och jag ville verkligen tävla också. Det ville inte Taurus! Vilka katastrof-lopp vi har gjort...är till och med lite osäker på om det kan kallas för lopp om hunden hoppar två hinder (ibland inte ens det...) innan han försvinner från banan. Men envist tränande och tävlande ger resultat!! och denna säsongen har det hänt något...Vi har betydligt fler lopp som vi kommit i mål i än lopp där vi diskat oss. Vår allra första pinne kom i Vadstena i maj, efter det har han knipit två till. Tre pinnar på en säsong!!!! Fantastiskt!!!

Utställningskarriären går också bra för den där pinschern :-) Världsvinnare, fransk champion och CACIB i Paris har han följt upp med ett CACIB till i Ronneby och så ett BIR i Sofiero!

Taurus och matte i Ronneby, foto av Oskar Svensson:

Ulltussen vill inte vara sämre han! Tycker att det är lite skojigt att jämföra lille Totti med hur Taurus var i samma ålder....det fanns inte en chans i världen att jag skulle släppt lös Taurus på en agilitytävling som 1,5 åring! Det hade varit livat på riktigt :-) Men med Totti är det inga bekymmer, "säg vad jag ska göra så fixar jag det" säger han :-) 6 augusti tog han sin första pinne!! ...å förra helgen skickade matte iväg honom på egna äventyr till Öland och Oskarshamn. Malin och mamma delade på loppen med honom. Malin och han tog en tredjeplats i agilityklassen (inga nollor i det loppet men enbart Nybro-ekipage på prispallen!! Hejja Nybro!!!) och med mamma sprang han hem pinne nr 2!!! Min lilla ulltuss!!

Båda mina stjärnor med sina rosetter från Jönköping, en pinne till Taurus och en till Totti:

Totti och jag har också gett oss på rallylydnad och gått kurs i höst (har två gånger kvar). Skojigt att testa något nytt och nån gång kanske vi ger oss på att tävla det också. Finns vissa detaljer som vi måste träna lite på först bara....som att hunden inte har en aning om vad "ligg" betyder :-) Någon som däremot ska få testa på att tävla så fort det dyker upp någon tävling någorlunda nära är Taurus. Han fick göra ett litet gästspel på senaste kurstillfället, det klarade han galant!! 

 Nu blir det säsongavslutning på hemmaplan nästa helg för agilitytävlandet och en tripp till Danmark i november som sista utställning för året. Sen ser vi fram emot nästa säsong! Känns inte längre helt omöjligt att få en klass 2 hund till nästa år!!

16 September 2011  | Länk | övrigt | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida