Lova runt o hålla tunt, inget för mig!
Startsidan Blogg Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
3
5
7
10
12
13
15
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2024)
>>


Dessa såpor!

Ibland undrar jag. När någon kändis haft någon såpa så verkar det som om de övriga i familjen också kan få en egen såpa eller något liknande, bara för att. Då blir man bara så less, är då glad att det finns andra kanaler att titta på och även en avstängningsknapp. Ibland verkar det som om vissa är i inte bara en kanal, utan flera. Antingen gillar man den typen av program eller så gör man det inte, jag gör det inte. Vissa av familjerna florerar alldeles för mycket, så bara jag hör deras namn så stänger jag av. Vilka jag menar, jo t.ex Wahlgren, Osbourne och Kardashian. De måste få bra mycket på konton, för vem skulle annars vilja ställa upp och blotta sig som de gör. Fast i vissa fall är det nog lite redigerat också, bara för att det ska bli ännu värre än vad det är. Sedan har vi såporna man får söka till, en del som ställer upp i dessa och sedan klagar, ja de kanske skulle tänkt efter lite mer vad de gav sig in på. För har de sett en del såpor, ja då måste de förstå vad det innbär. Men en sak måste de flesta ha gemensamt, de har ett stort behov av att få synas. Till råga på allt "måste" andra program, tidningar och sociala medier också göra reklam för ovan, så hur man än gör så fladdrar det förbi något om dessa lite då och då.

Varför heter det dokusåpa kan jag inte heller förstå. För såpa använder man när man städar och vill göra rent och det kan jag inte påstå att en dokusåpa gör, ja rent.
18 April 2024  | Länk | Ömse
Sås till kyckling/fondue mm

2 dl crème fraiche
1 tsk curry
1 msk ketchup
1 mogen mosad banan
Citron, saften
Salt o peppar.

Blanda ihop allt. Smaksätt efter smak med citron, salt och peppar.
17 April 2024  | Länk | Månadens recept
Chefer och chefer!

Jag hade en chef, en utbildad och bra sådan, som steg av chefsposten. De andra var varken utbildade eller lämpade, jo hennes efterträdare, som inte heller blev kvar. De andra var mer fokuserade på sig själva, dvs missat vad uppdraget innebar, erfarenhet var det minsta de gillade. Min chef kunde göra det en chef ska kunna göra, se både det positiva och negativa. Dvs hon kunde ge dig lite kritik ibland, men likväl kunde hon sporra och ge oss positiva tillrop, såg även den lilla människan bakom masken. Tyvärr fick även hon känna på baksidan av en del chefers beteende, så kanske hon förstod hur en del av oss kunde känna ibland. Hon steg av, men var kvar, på lägre nivå. De övriga cheferna trodde nog hon skulle dra på en gång, men tji fick dom, så de hade ingen plan på vad hon skulle göra, den fick hon efterlysa. Hon blev kvar ett tag innan hon hittade och sökte ett annat jobb, som tilltalade henne, där har hon nu varit sedan dess och verkar trivas. En liten lärpeng fick hon med sig, ja för hon fick lite arbetsrelaterade problem med vissa kroppsdelar. Hon insåg och erkände, att sitta framför en dator hela dagarna är mycket mer slitsamt än att som chef sitta i möten mm, där man inte sitter statiskt framför datorn. Hoppas hon tog med sig den erfarenheten till sitt nuvarande chefsjobb.
16 April 2024  | Länk | Ömse
En spontan inbjudan!

Fick ett samtal i morse, någon som frågade om jag hade något speciellt för mig idag. Nej, inget speciellt som inte går att justera tidsmässigt. Fick då frågan om jag ville komma på middag, vilket jag inte tackar nej till. För som vi båda sa, lite tråkigt att äta middag själv, roligare att laga till andra än bara till sig själv och även roligare med sällskap när man äter. Är så lätt hänt att maten blir äten framför TVn, vilken man inte direkt kan ha en trevlig pratstund med heller. Så det där inte så speciella hinns göras det också. Promenaden gjord och även förlängning av mitt 5-veckors Lotto, köpte även en tvätt för bilen. Får se om jag kör tvätten av bilen på vägen hem ikväll, huvudsaken den görs innan jag ska iväg och få sommarsulorna på bilen om några dagar. Ja så nu är det bara till att fixa lite innan jag drar iväg på en middag och en trevlig pratstund.
14 April 2024  | Länk | Ömse
Tur i oturen, men ändå otur!

Häromdagen när jag var ute och gick, på årets första riktiga vårdag, träffade jag på några jag inte träffat på evigheter. Att det var årets första riktiga vårdag märktes väl, för det kändes som om jag hade lite för varma kläder på mig, svetten rann. Så det är till att byta ut vintersäsongen i garderoben, till något vettigare och svalare.

Hur som helst, jag gick genom området Solliden, för att komma över till skidstadion och sedan hemöver. Såg två personer som satt och njöt i solen, ju närmare jag kom så tyckte jag att jag kände igen henne. Så jag frågade om hon var hon och det var det, han kände jag inte igen, men när jag hörde namnet så visste jag vem det var. Hon gick en klass över mig på högstadiet. Har för mig att de varit ett par sedan "typ 1800-talet", dvs i evigheter. Vi surrade lite om dåtiden och olika klasskamrater. Sedan fick jag veta varför hon satt där i rullstolen, vi var på området för regionens Rehabavdelning. Jo, hon hade varit med om en tågolycka, flera brott i båda benen och arm, men det viktigaste hade klarat sig helt - knoppen. Ja, för hur eländet det än är, benbrott kan läka sa hon. Tur hon kan se det positiva i eländet, det är det som gör att man orkar med vägen tillbaka när saker händer. Det är bara att hoppas att allt går bra.
11 April 2024  | Länk | Ömse


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Lilla Trollet                                             Skaffa en gratis hemsida