Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2024)
>>


Inofficiell utställning

Hej alla vänner!!

Den 10/9 Var det dax för den inofficiella hundutställningen i Kristinehamn och Luna skulle ställas ut :)Meningen var att Myy skulle ställa ut Ottilia oxå (Farmor Carinas ena King charles) Men eftersom hon varit sjuk hela veckan och legat på sjukhus så hade dom inte hunnit träna ngt och Myy mådde fortfarande inte bra så då blev det bara jag och Luna som åkte dit.Jo Dilmon fick förståss hänga med och insupa atmosfären..Han älskar hundutställningar och att få visa upp sig ;-)

Klockan 09:00 bar det iväg ,Solen sken men det var ändå svalt ute,känns att hösten knackar på dörren.Väl på plats med hundbur,trimbord och två upphetsade hundar sjönk jag ner på stolen med en mugg kaffe i handen och kunde lugnt konstatera att det minst 2timmar kvar innan Luna skulle visas upp :-P

Dessa 2 timmar passerade sakta men säkert och snart var det våran tur,Luna var kammad och borstad och fått sin gångträning,så jag var inte ett dugg nervös(För första gången...) Vi visade upp på bordet och domaren var en lugn kvinna som bara hade klämt på en enda king charles i hela sitt liv men läst på mkt om rasen enligt henne själv (var ju naturligt vis tvungen att fråga...Fast man inte ska ha ha..) Sen trippade Luna så fint runt i ringen och ställde upp sig så fint,är så himla stolt över henne <3 hon vet precis vad jag vill att hon ska göra min skruttis Luna fick HP,och BIR. Sen skulle hon ställas mot de andra hundarna som vunnit i grupp 9..Nu blev det pirrigt..Domaren tackade En efter en sen var vi bara två kvar och när hon sa att på 1:a plats vill jag se denna härliga kingcharles tik ja dååå höll jag på att ramla omkull så glad blev jag =D Och Luna blev tipp topp glad hon hoppade och studsade lika mkt som matte =D..

Efter det skulle vi ställa i Best in Show,där åkte vi ut :( Men det var nog nära att vi skulle kommit bland de fyra bästa för hon kollade lääänge på Luna sen på en Affgan sen synade hon Luna igen men det blev Affganen som gick vidare,Men vi var så glada ändå..BIR 1 är inte dåligt!! Även om det var en inoff hundutst,de brukar sällan dömma fram en Kingcharles..De kan för lite om rasen tyvärr :(

Väl hemma så fick vi dela glädjen med min Dotter Myy som legat hemma och väntat på resultatet.. Nu får det bli uppehåll i utställnings ringarna....tror jag he he... kanske ngn träningutställning innan stora Stckholm i dec..Det är ju SÅ KUL med utställningar... Ha de så gott alla mina vänner jag skriver snart igen ;-) Och bilder kommer på utställningen om några dagar..kramar /Prnilla och Luna <3

 

16 September 2011  | Länk | Utställningar | 0 kommentar
Eskilstuna

Halloj :-)

Igår var vi på hundutställning i Eskilstuna. Det var en regnig och ruggig dag.Men vi hade hund tältet med oss som vi kunde krypa in i. Hundarna fick vi torka gånger flera då de blev blöta bara av att ställas på backen :( Vi ville ju ha dom torra och fina i pälsen innan det var dax att visa upp dom inför domaren.

Så var det dax,Cinnamon och Carina gick först.Cinnamon fick Exc med ck och gick vidare. Sen Dilmon och Mys tur...Han chowade som vanligt och gick kanon fint,De fick exc och gick vidare :) Sen den andra champion hanen Iron Maiden som oxå gick vidare. Dilmon blev sen 2:a i han klassen med ck och reserv cacib.Cinnamon tog sitt första cert!!

Nu var det dax för Luna,hon Gick jätte fint och ställde upp sig fort och rätt på en gång,jag hann inte ner på knä för att ställa henne fint ;) Det fixade hon själv <3 Det gick även bra på bordet,domaren var lugn och försiktig (Det gillas..)

Ring sekreteraren ropade,excellent med Ck och.....CERT!!!! Va va??? Sa hon cert frågade jag Myy...JAA sa hon du ska in igen och tävla om Biret...

Sen skedde allt som i en "Dimma" Jag hann aldrig fatta att vi fått ett cert,Men vi ställde upp oss och gick runt ett varv. Hon blev BIM mot champion hanen!! Men vilken lycka =)) OJ vad vi var glada..Domar kritiken var kanon fin på Luna och han sa att hon kommer att bli "A verry verry Beautiful girl when she grovs upp" =D Många domare som sagt det!!

Nu blir det utställnings vila fram till december..Blir bara träningar ett tag.. Man får alltid goda råd och tips på ringträningarna,även om Luna och jag fått kläm på hur vi ska ställa och visa oss..Man får ju inte bli hemma blind ;) Och själv säker!!

Skriver snart igen =D

Kramar Pernilla & Luna <3

21 Augusti 2011  | Länk | Utställningar | 0 kommentar
Ransäter

Hej :-)

Vi har haft en underbar helg i Ransäter,i fredags fick Dilmon sitt 2:a CERT och sitt 1:a CACIB sen blev han BIM Domaren var Sara Nordin! Gissa om vi var glada på hemvägen ;)Luna ställdes inte denna dag.

Lördagen kom och det var Lunas tur,Domaren var Marjja Kurritu Hon blev 2:a bästa tik i juniorklassen och fick sitt första CK =) Sen blev hon 5:a i konkurrens klassen :( Men hon fick en så fin kritik att det inte gjorde så mkt.

Söndagen var den bästa dagen!! Domaren var Tiina Taulo,Dilmon Fick CK,CACIB,CERT blev svensk CHAMPION och blev BIR =D =D Vilken lycka!!!! Luna fick Excellent och blev 2:a bästa tik i sin klass =) Hon gick kanon fint och ställde upp sig fint,hon är duktig min tjejj ;) Jag är stolt och glad,hon fick även denna dag en toppen kritik av domaren!!  

En lyckad helg med andra ord =) Kramar till er alla <3

 

1 Augusti 2011  | Länk | Utställningar | 2 kommentarer
Träning och hundbad

Hej!!

Idag har jag och Myy tränat ringträning med Luna och Dilmon:) Gick bra! Luna har fått sig ett bad idag med ett nytt champo,pälsen blev mjuk blank och fin,men hon tappade mkt päls :( har inte velat bada henne sedan utställningen i Tvååker,hon hade dåligt med päls då pågrund av att hon badat i det salta havet under semestern.Hoppas den tar sig fort:-p ska på hundutställning i Ransäter i helgen.Och det ska bli kul att få träffa alla dessa goa charlisar igen <3

Det är även kul att få nya bekantskaper inom hundvärlden! Man får lite nya tips och ideer ;)

Ha det så gott alla ni som läser min blogg=D

Kramar/Pernilla och Luna <3

25 Juli 2011  | Länk | Utställningar | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Pernilla Bergström                                             Skaffa en gratis hemsida