Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2024)
>>


...

Fick ett så gulligt meddelande från Helena Karlsson som jag bara måste dela med mig av

"Sofie ni har en så underbart gullig pojke, varje gång jag hämtar eller lämnar Oskar på dagis så får vi en kram av Axel......"

Mammas hjärta...
26 Mars 2010  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 0 kommentar
Bilder

Lite "nya" bilder i mapp med dagens datum
9 Februari 2010  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 0 kommentar
Dagis pojken

Liten pojke har börjat på dagis och en ny verklighet har infunnit sig på Melonvägen
25 Januari 2010  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 0 kommentar
Liten blir stor

Axel har den senaste tiden lärt sig dressera sin omgivning... Vet inte riktigt när han började men han visade mig första gången vid matbordet.
Han fick mat och han vispade ner nån grej från bordet, mamman plockar lydigt upp. Gång nr 3 så säger mamman "nä, nu får den ligga där". Liten pojke tittar på sin mamma och sträcker sig efter hennes hand, man blir ju lite rörd, sen tar han mammans hand och för den över bordskanten och ner mot grejen som farit ner och tittar på mamman med en blick som tydligt säger "PLOCKA UPP!" och mamman plockar upp :-D Man kan ju inte låta bli!
Nu har han utökat repertoaren med att gå och hämta oss och stadigt leda oss till sina problem, om det är ngt han inte når eller får upp.

Han har även lärt sig att vara snäll. Vi har mest använt det när han nypt Frasse och man har sagt "Ajaj, inte! Var snäll" och visat honom att man ska stryka på hunden i stället. Det fattade han väldigt snabbt och stryker Frasse på pälsen, så gullig och Frasse nöjd han med! Igår så var han däremot lite "nypig" på sin mamma i soffan, jag ställde ner honom på golvet och förklarade att man inte får nypas och är gör man det så får man inte vara i mitt knä. Han började backa och se lite ledsen ut så jag sträckte ut armarna och sa "Kom och var snäll" han sken upp och klättrade snabbt upp i soffan och strök mig över håret. Mammas stora skrutt!!! Man blir allt lite stolt över den lilla pojken och oss som föräldrar.
24 November 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 4 kommentarer
...

.
6 November 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 6 kommentarer
Fiske mm

Årets löjfiske gick bra! Vi har rom i frysen så vi klarar oss ;-) och en del att ge bort till nära och kära oxå. Jättekul att fiska tillsammans med farbror Erling, bror och Malin och suveränt skönt att ha mamma och pappa där som var med Axel och servade oss med mat, fika, fika, mat och disk. Men ändå var man helt slut på kvällarna... I år har det varit kallare än vanligt men oj vilket väder! Nån minusgrad på morgonen och sen kom solen fram och värmde oss, kan inte bli så mycke bättre. Vi har dessutom haft turen att missa sälen, eller sälen har inte hittat oss ;-)

Frasse fick en släng av magsjuka under fisket, men ett par dagars svält och vätske ersättning rättade till det och han kom snabbt tillbaka till sin forna form.
Han mätte för ngn vecka sen 63cm och 28kg och han fortsätter växa! Han springer numera oxå ifrån Max vilket är en bedrift, men med de långa benen så....

Axel "surrar" mer och mer, mama, papa, titta! vov, härmar de skällande hundarna på våningen under oss, han härmar oxå ljud när man läser, favoritboken är med brandbilar :-) Böcker är bra, han kryper gärna upp i famnen med en bok eller går omkring och bär/biter på dem.
Här om dan så sov han middag och vi passade på att se film, vi sitter i soffan och hör att han börjar röra på sig.... Efter en liten stund så hör vi små fötter komma tassandes, lilla pojken har blivit så stor! Kom en liten tår för mamman...

Nu har vi fått nycklarna till huset!!!! Vi var där igår och tände en brasa och bjöd föräldrarna på fika. I veckan så packar och tvättar vi och på lördag blir det flytt, ja senast lördag ;-)

Ska uppdatera med bilder från fisket och bilder från hust när jag får tid!
2 November 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 0 kommentar
Liten pojke blir stor

Igår efter jag farit på jobbet så hade Axel vaknat vid 7, han kravlade ner från sängen och knatade genom vardagsrummet och in i köket och mamamamamaade på vägen dit. Hmm ingen mamma i köket.... Då vände han och knatade tillbaka till sovrummet möxade sig upp i sängen och la sig ner och somnade om. En pappa något full i skratt somnade nog oxå om en stund.
22 September 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 2 kommentarer
Älgjakt mm

Christer har hunnit vara iväg och jaga älg! De lyckades inte skjuta fullt men vi är glada ändå, främst för att han kom hem :-)
Under jakt veckan så hann Jessika och Ville vara här och jag var med båda små pojkarna på söndagen då Jessika dömde på tävling. Pojkarna hade kul ihop, men oj så mycke mer 2 pojkar kan stöka till jämfört med 1!!! Efter helgen åkte vi till mina föräldrar och bodde där resten av veckan, mycke skönt!!! Framförallt så var det bra att föräldrarna fick var med Axel lite mer, utan oss, så de fick se humöret som vi pratar om, de har liksom inte trott på det...

Axel är nu nästan helt napp "fri" och det känns skönt, han somnar bra på kvällarna och sover nästan alltid hela natten. Igår så hade han somnat sittandes i soffan medans Christer satt bredvid och pratade i telefon, trött kille :-)

Hundarna lever och mår, träna med Max går bra, däremot går det sämre på tävling, men det är matten som är problemet inte hunden, som vanligt alltså... Frasse växer så det knakar och känns mer och mer vuxen i huvudet oxå.
Vi har hunnit köra lite rapport med hundarna och det är ju bara för kul!! Springglädje har de båda två :-) Igår så körde vi men hade inte extra koppel med så hundarna fick springa fram och tillbaka var för sig. Frasse kan bli lite feg och stanna upp mit emellan oss och skälla men väljer till slut rätt håll och hittar fram trots förlängningar. Hans fördel är nu att han blir lite feg och inte springer så fort och hittar då spåret bättre. Jämfört med Max som man knappt hinner se och som hinner långt innan han inser att han är fel, men han hittar alltid rätt så det är inga problem.
15 September 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 0 kommentar
...

Nu har vi varit på 1års kontroll, fast han är ju nästan 13månader. Kontrollen gick bra som vanligt, Axel stampade omkring i undersökningsrummet och var allmänt obekymrad, stoppade saker i sopkorgen och tog upp det igan. Läkaren var lite läskig speciellt när de blev "ensamma" och det skulle lyssnas och klämmas och kännas, men så fick han hålla i mammas hand å då gick det bra. Liten pojke mätte nu 78cm och vägde 10.435kg, lite tveksam till mätningen dock.

I övrigt så är han glad mest hela tiden, är humöret dåligt så är han trött, hungrig eller får inte som han vill. När han inte får som han vill så har han börjat stampa med fötterna i backen och är så söt så man kan bara skratta åt honom, utbrotten går som tur var över ganska fort och han blir glad igen :-) Tycker även om att dansa och surrar betydligt mer än han gjort tidigare. Han är dessutom riktigt duktig på att roa sig själv även om det innebär att det ser ut som att en tornado dragit fram hemma... Om nätterna så sover han bra även om det blir lite sent, men det innebär ju bara att han sover längre på mornarna så det gör inte så mycke ;-)
Imorgon åker Christer mot Härjedalen för älgjakt och jag, Axel och hundarna kommer nog bo hos mina föräldrar då de ska vara med Axel på dagarna när jag jobbar.

Tyvärr har vi lagt kameran på nåt bra ställe så det blir inga nya bilder idag!

Max sökträning går så jäkla bra, full fart och rakt ut i skogen. Vi var till ruinen i tisdags för att göra nåt annat, oj så kul! Han jobbade och jobbade och jobbade. En fig låg väldigt djupt ner och det var väldigt besvärligt att ta sig dit, han var tvungen att gå ur vittringsfältet ordentligt för att ta sig in till figgen, men inga skall och inga försök att ta rullen, han skulle bara närmare, så jäkla kul!!!
Frasse fick knata omkring i ruinen och det gick jättebra, han är en stabil liten kille som har förvånansvärt bra koll på sin kropp, kanske en fördel att växa upp med kelpie? Christer har även tagit tag i lydnadsträningen och det ser riktigt fint ut även om koncentrationen inte är den bästa, men utan träning blir den inte bättre :-)
3 September 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 1 kommentar
...

Våra tankar går till Anna och Rickard som idag sagt god natt till Looki. En fantastisk liten hund som uppfostrat många fina valpar, Maximus speciellt, stulit mycke mat och varit en fantastisk träningskamrat och vän.

Sov gott Looks....
28 Augusti 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 0 kommentar
Äter ni godis???

Axel är nu tillbaka i sitt vanliga esse, han surrar, knatar omkring, äter som en häst och är allmän solstråle. Han är väldigt sugen på att klättra upp på saker och hamnade igår högst upp på IKEA pallen, inte så kul när man väl kom upp men kul att klättra i alla fall. I lördags var vi på klubben och klippte gräs, jag flyttade agility hinder, Christer klippte och Axel kollade in grejerna. Slutade med att han kröp igenom en lång tunnel. Vi började med tittut lek från var sitt håll sen kom han igenom den med en väldig fart, KUL var det. Vi har återigen fått rensa ut kläder och han mätte 75cm mot en vägg. Vi tränar på att äta själv och det är roligt, men inte om han är för hungrig då blir han bara arg, går för sakta :-)

I lördags var det sökträning och spår på kalendern. Max fick gå ca 250m med träff på varje, blev lite strul på mitten men han gick dit jag ville i bra och högt tempo från början till slut. Ska försöka få tid att åka till "ruinen" i Luleå tror han skulle tycka det var skitskoj att verkligen få söka, bröta och klura med lite mindre lydnad i skicken.
Igår körde vi ett rapportpass med hundarna, korta sträckor men med förlängningar och en vinkel åt Max på slutet. Max gick kanonfint inga problem med förlängningar eller vinkel och tempot är högt. Kanske lite väl högt om det skulle varit längre sträckor men med lite mer träning så lär han sig förhoppningsvis hushålla med farten. Däremot så skäller när han startar, inte bra, det var sista passet han fick göra det på...
Frasse satt fint uppbunden tills Max skulle sticka, då blev det jättejobbigt!!! Han sprang fint första skicket, husse syntes, och även de resterande även om han stannat upp på vägen nåt skick men fortsatte sedan åt rätt håll. Inte så lätt när man aldrig gjort det tidigare. Nästa gång ska vi göra det enklare för Frasse men han ska få springa utan draghjälp från Max. Men han är orädd att vara själv med väldig springglädje och målmedveten. Efter Max fått vinkeln till mig så släppte Christer Frasse och trots att han mötte Max som var på väg tillbaka så fortsatte han mot mig, kattmat är GOTT!!! Vi får se till att få upp Max i klasserna fort för Frasse kommer bli farlig tidsmässigt. Hundarna sov gott resten av dagen :-)

Igår så mätte vi Frasse, han är 58cm över manken, ngt högre bak och väger 24kg. Det hade varit väldigt kul att ha Nisses tillväxtkurva nu för att jämföra med, Nisse slutade ju på 72cm och 40kg, tror inte Frasse blir lika hög men inte långt ifrån. Där fick jag för att jag saknade en stor hund :-)
24 Augusti 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 1 kommentar
Frasse 5månader!

I söndags blev Frassemannen 5 månader! Han firade med att gömma/gräva ner minst 3 ben på tomten i Gusön. Vissa hittade vi igen andra inte. Har aldrig varit med om detta tidigare, men söt är han och noga!! Han har hunnit växa om Max ordentligt och börjar närma sig mindre schäfer i storlek, ngt högre bak än fram dock, skulle tippa på närmare 23kg fast han är mager. Öronen har rest sig helt och alla hemska valptänder är borta.
Han kan numera hoppa in i bilen, sitta kvar tills man säger varsågod, förstår att vid stanna så ska man stå still, ett tag i alla fall, och en massa annat. Det han inte förstår är att man inte får ligga nära Axel när han sover, små hundar har en tendens att nästan lägga sig på alternativt tvätta en del varvid liten pojke vaknar. I övrigt så är mat gott, det är roligt att kampa och mysigt att ligga nära :-) Tycker själv att han är rätt lik sin mamma, något rödare till färgen bara.

Axel har nu blivit helt återställd efter magsjukan. Han fick ett återfall på fredagen och hade lite feber under lördagen oxå men sen blev han fort bättre. Pga detta så blev det ingen tävling i Gällivare utan en lugn helg i stugan, vilket var rätt så skönt :-) men ett jätte TACK! till Sara som utan tvekan lånade ut bilen till oss, även om vi bytte tillbaka fort.
Axel har så smått börjat äta själv, ja i allafall föra en gaffel med mat till munnen, väldigt duktig! Under magsjukan så somnade han ofta utan napp så det kör vi vidare på nu och han somnar utan den på kvällarna, men den är skön att när han vaknar alldeles för tidigt...

Max är gasad som aldrig förr och träningen går jättebra! Tränar en del med Sara och det är otroligt givande även om det blir alldeles för sällan....

Uppdaterar med bilder i mapp med dagens datum
18 Augusti 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 3 kommentarer
Helgen som varit Uppdaterat i fotomapp "090812 Axel och Ville"

I fredags åkte jag, Axel och hundarna mot Piteå och Paltprovet och Christer mot Kiruna och Fjällräven Classic. Christer och Micke genomförde 11mil i fjällterräng på 20.14h, MYCKE bra jobbat!!!!

Jag och de andra pojkarna har camperat hos Jessica och Ville, pojkarna har "lekt" fint och är supersnälla båda 2. Axel är något avis på Villes lådor med klossar, OJ så kul det är att hälla ut!!! Vi har haft jättetrevligt!

Jag och Max tävlade elitspår på lördagen men bröt efter lydnaden på morgonen. Skällde sig igenom fria följet och kunde inte en hel del annat. Tränade på kvällen och löste problemen :-) Uppletandet gick bra däremot, vi var ett av 3 ekipage av 23 tävlande som hade alla föremål, slarviga avlämnanden men annars fint. På söndagen var det dags för elitsök, vi drog startnr 1. Var redo att bryta efter 4 skick men körde på, för träningens skull om inte annat. Hittade alla figgar och hade tid kvar, ngt oavsökt vissa delar och 8,75 i betyg. Tyckte ändå att han gick SKIT dåligt.... När alla 6 hundarna kört var det bara jag och Lena L kvar och hon hade 1 fig borta. Hmmm kanske han inte gick såååå dåligt ändå? Lydnaden gick rätt så bra men nollade krypet igen, riktigt fina betyg på sina ställen faktiskt. Uppletandet gick däremot sämre. Visst han sprang jättefint och bra men letade människor istället för föremål, markerade ett föremål tydligt men tog inte upp det.... När han väl tog föremål så var det lite sent och vi hann bara få in 2. Tyvärr så räckte inte poängen till cert, 507p blev det bara och vi hade behövt 520 minst. Men å andra sidan så var det inte värt cert heller, vann dock en försäkring :-) Det som var bra var däremot helhetsintrycket, Max jobbade jättefint hela dagen och kändes faktiskt inte så trött när vi var klara, kan tilläggas att när vi rullade mot Boden ca 18 så var det 29 grader varmt i skuggan....

Värmen ar dessvärre satt sina spår hos Axel, på söndag em ville han inte äta som han brukar och ratade till och med kvällsgröten, efter ett bad med ngn kallsup så blev det för mycke och han kräktes, ordentligt, över sin mamma... Fortsatte hela natten och en bit in på måndag em. Sen lugnade det sig och han fick behålla vätskeersättningen han fick. Han har varit jättetrött och febrig, sov större delen av dagen.
På em så åkte jag och hundarna och körde sök, Frasse vallade rutan som vanligt, kom jättefint på inkallning trots att det var annan hund i rutan att leka med. Han är så jäkla fin Frasse, tyvärr glömmer vi bort oss ibland båda två och tänker att han är vuxen och kan allt trots att han inte ens är 5månader. Vi ska bättra oss!!!
Söket då? Gick så jäkla bra!!!! Max sprang som en liten kanonkula rakt och fint, ögonen blev bara svartare och svartare för varje tomskick, så jäkla kul!!! Hade nåt skick när han vek av för tidigt men tog min korrigering bra och gjorde rätt nästa gång. 2 fig på 250m, man kunde då inte trott att han tävlat dan innan. Funderar på att byta till elitsök på söndag i Malmen istället för spåret...
11 Augusti 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 1 kommentar
För ett år sedan…

Har haft semester i 2dagar, har hunnit göra bort alla måsten, fasen vad tråkigt att ha semester när Christer jobbar, redan less! Nisse har varit dålig sen midsommar men nu ska vi börja röra oss lite mer :-) tänker gå på en långprommis med hundarna men har fan blivit inkontinent, jävla skit!!! Klockan är ca14:45.
Städar lägenheten istället och går ut på en kortare sväng.
15:45 Sitter i telefon och hjälper en jobb kompis, måste gå på toa!!!! Pratar med Mona som undrar om det händer nåt –Nä ingenting, lite knepig i magen men det går nog över.
Efter ett tag börjar jag inse att det nog inte kommer gå över, kommer ihåg vad AT-läkaren vid ultraljudet sa –När du ringer BB så kommer de säga att du ska ta 2 panodil och ställa dej i duschen. Gör det, utan att ringa BB.
16:15 sms från Christer ”Är hos frisören nu” svarar ”Du kan väl komma hem direkt sen?” Inser att värkarna kommer med 3-5min mellan rum.
16:35 ut ur duschen, ringer Anna och ber henne komma och hämta Max, packar lite grejer och går omkring som en äggsjuk höna i hallen. Anna kommer men stannar tills Christer kommer hem. Han ser frågande på mig, Anna och Max och undrar vad väskan är för –Det är nog dags att åka nu. Man kan riktigt se ? ovanför hans huvud -Vart då, jag ska ju på möte? –BB, svarar jag. Frågetecknet byts ut mot två tefat till ögon :-) Ber honom packa det han vill ha med, det blir en collagetröja. Han undrar om han hinner raka sig? -Visst, säger jag. Vi kommer ju ändå få åka hem igen, tiden har ju inte ens gått! Ringer mamma och säger att vi är på väg för att lämna Nisse och Ivra till henne. Lämnar hundarna och hinner bli förbannad på mamma som försöker hjälpa mig under en värk, lätt smärt aggressiv…
18:10 Framme på BB, barnmorskan undrar om vattnet gått –Näää det tror jag inte. Hon konstaterar att hon känner hår så det borde ha gått, sköööönt då har jag inte blivit inkontinent :-) Fortarande helt övertygad om att vi kommer få åka hem igen. Får ligga och ta en CTG kurva, topparna på kurvan ser fjantiga ut trots att jag tycker att det gör rätt ont. Får ligga i varmt bad, skönt, Christer är så duktig och säger ingenting utan sitter bara med mig.
20:25 kan inte hålla emot, börjar inse att vi inte kommer få åka hem igen. Bråkar lite med sköterskorna som tycker jag ska lägga mig på sängen, tyvärr är de tjurigare än mig så jag måste ge mig. Får lustgas, känner ingen effekt av det förutom att handtaget är rätt skönt att hålla i.
20:54 en liten krabat ligger på mitt bröst, frågar Christer vad det blev –En pojke, säger en stolt pappa, en Axel.

Underbara lilla pojke du ska veta att du är efterlängtad och älskad.
Grattis på födelsedagen!
6 Augusti 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 3 kommentarer
....

Axel kan nu resa sig upp alldelens själv utan hjälp från väggar, stolar mm. Verkar väldigt nöjd. Han vaknar tidigare än han brukar, dvs han sover nu endast till 8 :-) Han har dessutom fått mer rutiner vad gäller mat och sova på dagarna, lunch ska intas strax efter 11 och sen sover vi gärna en stund, allihopa. Ja Axel, jag och hundarna i alla fall. I och med detta så har även Frasse fått vissa rutiner, leka järnet tills lunch sen sova, mycke skönt, speciellt nu när det är så fint väder så vi kan vara ute mest hela dagarna.

I helgen är det U-SM för hund här i Boden, Max tävlar agility med Linnea Björkman på söndag och då ska hela familjen Hallqvist ha kiosk tjänst. I kväll åker vi ut till Glon för att imorgon genomföra Glonsdag tillsammans med mamma och pappa. Ska blir jäkligt skönt att komma ut i stugan igen, det har varit dåligt med det den sista tiden då det varit mycke hundträningar, vi ska ju ut och tävla de kommande 2 helgern, brrrr....
31 Juli 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 0 kommentar
små pojkar blir stora så fort!!!

Axel har nu 5 !!!! tänder. Alla är inte framme helt men de har brutit igenom . Han går nu från gästrummet ända till köket utan problem eller trösklarna blir han lite förbannad över. Idag har vi haft en träningsdag jag, Axel och hundarna, vi hann med uppletande, spår, bad och fika i skogen och avslutade med lydnad på klubben. Axel sov sig gock igenom skogsarbetet. På klubben så passade Malin honom medans jag tränade, tror Axel är kär :-) Malin knäppte bilder och när vi får msn kontakt igen så lägger jag in dom. Nu har vi ätit kvällsgröten och limpa och hunnit med att duscha så snart blir det sängen!

Max slarvar fortfarande med spåret och jag måste ta mig en ordentlig funderare innan nästa gång. Uppletandet idag gick bra, det var upplagt för att hjälpa till i söket och jag tror det funkade! Lydnaden går bra för tillfället och innan söndagens skyddspass så gick han KANON.

Frissåfrass då? Har numera bara en hemsk hörntand kvar, en massa nya fina tänder och en HEMSK andedräkt. Vi är ju rätt impade av vår lilla skrutt, lättlärd, superfin med Axel, fin att hantera, nästintill rumsren, godkänd av de mest inbitna malle motståndarna ;-) lätt att dra igång och lätt att bryta, slappnar av fint hemma osv osv osv. Vi har tyckt att fan vad fin han är och han är ju bara drygt 5½ månad! sen insåg vi att han precis blivit 4månader! Då var vi tvungna att krama honom lite extra. Det enda egentliga felet är väl att han är så förbaskat morronpigg eller snarare hungrig, påminner väldigt mycke om Nisse i detta fall. Men får han bara mat så kan han sova ett tag till, gärna i sängen :-) Han har nu vuxit om Max ordentligt.....

Uppdaterar med bilder senare!
27 Juli 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 2 kommentarer
Semestern slut

Men det var härliga två veckor medans de varade. Vi hann efter Östersunds svängen åkte vi nästan raka vägen ut till stugan och var där i nästan en vecka, vi hann med att måla framsidan, klippa gräs och rensa trallen på ogräs och blommor som spridit sej allt för långt, fint blev det! Nästa projekt är att bygga ny verande över den gamla och att gräva avlopp.

Axel knatar nu på ordentligt, gärna med något i handen eller munnen så han inte behöver koncentreera sig på att gå så mycke :-) Humör har han så det räcker och blir över och en inte så ljuv stämma med hög volym.Det är mycke roligt att göra ljud av alla de slag. En annan favorit är vatten, att sitta i och plaska eller bara hälla ut spelar ingen större roll. Och liten pojke kan numera dricka med sugrör, alternativt suga in och spotta ut, och ska smaka på allt som bjuds på kring matbordet, så man får tänka till lite hur man placerar saker, om han bör se dom eller inte. Igår åt vi middag hos Mona och Robert med barn och han fick för första gången äta glasspinne, inte så mycke glass i munnen men mycke på pojken, mycke roligt tyckte vi allihopa!

Frasse börjar bli en stor kille! Han ser väldigt valpig ut fortfarande men är lika stor som Max och väger lika mycke, 20kg, det är 4 kg mer än kullsyskon och mamma Dilda i samma ålder, var ska detta sluta..... Men han är väldigt go och mysig och rätt så lätt lärd. Går bakom i trapporna, börjar fatta att man inte ska skälla på folk/hundar/cyklister man möter utan gå vid sidan, för där får man karra. Allt i positiv anda, det är roligt att göra rätt helt enkelt! Husse la ett spår idag efter de hjälpt till att valla sökruta och det gick bara fint. tog korven och spårade vidare till nästa korvbit och till nästa igen, det blev inget långt spår men han spårade fint så långt det räckte! Söket väntar vi med tills spåret är mer befäst.

Max då? Hmmm, ja, tränings mässigt så har vi en riktig svacka inget går riktigt bra, i söket är han svår lurad, vet mycke väl när det inte är figgar ute så det blir en del tjafs. I spåret så är han ofokuserad och tappar men tar pinnarna han går över oavsett typ. Sista spåret var klantigt lagt så när han sprang förbi i vinkeln så han hann få vind av spåret längre fram och kunde ta upp det igen,. Visserligen bra att han hittar det men när han tappar det för att han slarvar så hade det varit bättre om han inte gjorde det. Lydnaden är väl det som går hyggligt, tränade med Sara och fick hjälpen att ta beslutet att köpa att han går lite långt fram i fria följet, han håller denna positionen bättre och jag blir mer konsekvent i belöningarna. Inte värt jobbet att ändra pos och det ger inga betygs neddrag. Men vi tränar på och funderar så hoppas vi att det ger sig! Men det är kul att tröäna med folk som är engegerade och funderar på de andras hundar oxå och inte bara sin egen, det är vi mycke tacksamma för!
18 Juli 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 0 kommentar
Det rör sig!

Axel tog sina första egna steg i söndags, nu blir det ett par stycken varje dag och ikväll blev det riktigt många mellan mig och farmor!
Idag har vi varit med Alsings till Forsa och grillat och myst i sommar värmen, trevligt som vanligt med fam Alsing :-)

Hundarna har jättetråkigt så de längtar tills vi åker till Kallrör imorgon. Ska förtydliga att när Frasse blir bättre och bättre så menar jag på att inte pinka inne :-) Han är kanske världens finaste mallinutt, mja kanske inte när han tjuvade i sig nästan ett helt kilo köttbullar, men det var ju mitt fel....

Nu väntar vi på att mina föräldrar kommer ner till Östersund på fredag em och spenderar helgen med oss och Christers föräldrar i Kallrör.

Kramar i massor till er alla!
2 Juli 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 1 kommentar
Långt mellan inläggen nu

Men det hinns liksom inte med. Tidigare kunde man blogga medans Axel sov, men nu är det ju en annan liten hulligan som man måste hålla reda på oxå, sen sover Axel mindre nu med...
Men i alla fall så mår vi alla bra! Axel visar mer och mer humör när han inte får om han vill och han vill en hel del, här om dan var vi tvugna att avbryta frukosten för han var bara sååå ledsen och skrek, mamman lyfte upp honom ur stolen men den lilla pojken signalerade tydligt att han ville ner, tog tag i mammans händer och knatade fram till mikron och där skulle han upp, sträckte på armarna och försökte klättra med benen. Mamman lyfte upp och vips hade han ett päron i näven, det skulle han ha!! Tillbaka till matbordet och vi åt päron i bitar, tills Axel fick för sig att han skulle hålla päronet själv, då satte mamman ner foten, päronet var av det porösare och blöta slaget, då skreeeek den lilla pojken och tårarna spruuuuutade. Det brydde sig mamman inte om. punkt. Men han är fortfarande värdens finaste och glad mest hela tiden, skrattar och busar med de flesta och lever rövare i vagnen, varför sitta när man kan stå?

Frasse och Max då? Jo de mår bra, Max har faktiskt fräst ifrån till Frasse när det blir för mycke, sen leker de väldigt fint ihop. Max har fått nya leksaker, mjukisdjur som grymtar i formen av Pumba från Lejonkungen, MYCKE populär! Axel gillar dem oxå :-) Frasse, kuddödaren får INTE låna. Frasse blir bara bättre och bättre, bra på att slappna av och väldigt fin mot Axel, de ska oftast ha samma saker :-) Lite "trög" vad gäller godis, får man den inte direkt i munnen så har den nog gått upp i rök, fast näsan är det inget fel på, låter konstigt, jag vet! Lättlärd på gott och ont, tar gärna efter en del dumheter som Max har för sig, men lär sig en del bra grejer på det sättet oxå. Längtar tills han blir stor så man kan köra igång ordetnligt! Fast det är ju Christers hund....
25 Juni 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 0 kommentar
uj, uj, uj

Vi är lite för duktiga på att gå omkring med Axel... Han kommer snart att gå själv!!! Ibland glömmer han av sig och går omkring och håller i bara en hand och rätt vad det är så står han rakt upp och ner och håller i typ papper med båda händerna, man ser på kroppen hur han parerar och håller balansen, riktigt duktig är han, han är snabb på att gå längs med saker för att komma åt det han vill så snart är lugnet över. Men oj så rolgt det ska bli :-)

Sökträning med Max i tisdags gick bra, vi hade lite diskussioner om vem som skulle bestämma åt vilket håll han skulle springa, jag vann. Jag hade en bra inställning och var glad hela tiden så vi var väldigt nöjda efteråt, näst sista skicket hade han verkligen bestämt sig åt vilket håll han skulle, så klart var det tomt där, men när han väl gick dit jag ville så fick han en springare på andra sidan. Trots helgens träningar och en ruta som suger i benen så ville han fortsätta, jäkligt kul att se.

Kollade på bilder och insåg att jag inte lagt ut några på Christers klätterutmaning så de kommer nu, album med dagens datum. Tävlingen blev för övrigt oavgjord.
11 Juni 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 0 kommentar
Elitspårs Maximus

Helgens tävlingar gick sådär, men vi fick uppflytt till elitspår och godkänt elitsök och en ordentlig genomkörare. Tror till och med att Max var mer taggad efter 2 dagarstävling än innan :-) Helgen började inte så bra då jag glömde både spårlina och sele hemma, lånade föräldrarnas bil, men det löste sig med ett samtal till Sara och ett till till Monika från Umeå som skramlade ihop grejer. JÄTTE TACK för hjälpen och trevligt sällskap!

Att bo i husvagn var riktigt mysigt, Axel tyckte det var en höjdare att stå i sängen och titta ut genom fönstret (läs - slicka på). Lite tråkigt att inte kunna krypa omkring som han brukar men han har varit glad och nöjd ändå. Han avslutade helgen med att gunga och pussa på Tuva 3år (?) och såklart klättra högst upp på prispallen!

Frasse sköter sig bättre och bättre (läs bits mindre och mindre :-) ) Inte en olycka på hela helgen och jag tycker att han börjar bli tydligare med att signalera att det är dags att gå ut. Vi passar på att träna lite på mornarna medans Axel sover och det går riktigt bra även om det är lite ivrigt ibland och han liknar mer krokodil än hundvalp. Frasse fick avsluta Umeå helgen med att busa med en schäfervalp, mycke roligt, och de lekte så fint tillsammans. Tror att det var bra för Frasse för under måndagen rejsade han och Max runt och brottades på ett sätt som de inte gjort tidigare.
9 Juni 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 2 kommentarer
Träning

I går var det sökträning, jag la ut figgarna i hörnen och körde sedan "norskt" för att höja motivationen. Max gick skitbra! Gick rakt och djupt och hade till och med startskall på väg in från figgarna. Skönt med ett pass när vi båda är glada och nöjda efteråt :-)
Frasse fick träffa Bröderna Raskenstams Ufo efter träningen, han är en kaxig liten typ! Skällde på Ufo och hoppade och nafsade i luften inte blyg för femöre.

Axel är nu nästan helt frisk, lite snorig bara. Men han äter som han ska, sover bra och humöret är på topp! Det är lite lustgt hur man tycker att han är så snäll och glad när han är sjuk och ändå märker man så stor skillnad när han börjar bli frisk igen! Han är helt otrolig vår lilla pojk, mammas lille skrutt.

Ikväll bär det av mot Umeå för att tävla både lördag och söndag, känner mig inte jättemotiverad men men, så idag blir det mest att försöka packa och förbereda å vi kan åka så fort som möjligt ikväll, det blir min första övernattning i husvagn, ever!!!
5 Juni 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 3 kommentarer
Uppdatering!

Axel: Har varit sjuk och har fortfarande hosta och är snorig, men ingen feber numera och sover bättre på nätterna. Lite bortskämd har han allt blivit medans han varit dålig och han har fått den dåliga vanan att börja gråta hejdlöst när han inte får som han vill, oftast så är det att man inte orkar gå med honom nå längre, men får han som han vill så är han glad och surrar medans han knatar omkring. Det dröjr nog inte länge förrän han går omkirng själv och vi vet inte om vi ska längta eller bäva! Tanden har snart kommit fram helt och vi börjar nästan vänja oss vid att han har tänder...

Max: Elitsöket gick inge bra. Det var väldigt varmt, ca 26grader 09.00 ,och med nästan all underull kvar så blev det hett, men det var inte värmen som slog ut oss. Rutan var fin, SM rutan från -07 fast baklänges, stenig och uppför åt ena hållet och skog och nerför åt andra. Max ville inte gå ut på skogsidan pga motvind, för han tog figgen, då gick han djupt och fint. På steniga sidan såg man dåligt men han sprang ut fint så långt man såg iaf :-) På slutet var han trött och jag misstolkade honom på sista skicket och trodde att han inte orkade markera så jag klev över slutlinjen istället för att skicka åt andra hållet. Tydligen hade han gått lite för grunt och hade han gått 10m till så hade han fått sista figgen på näst sista skicket. Så få upp springglädjen med budföringar och mer motivation så går det nog bättre nästa gång.

Frasse: Är en fin liten kille! Go och mysig men väldigt "stickig" och galen oxå. Vill gärna ligga bredvid och mysa, helst vid Axel, men när han får sina ryck så, ja då är han rätt billig, de inträffar oftast efter nattpinkningen när man vill sova själv, kan vara därför man tycker att han är så pestig, dagtid känns det inte lika jobbigt :-) Max är fortfarande för snäll och har svårt att säga ifrån ordentligt så på promenaderna så hjälper vi till och säger ifrån när Frasse blir för gasad. I övrigt så är han väldigt trygg i terrängen, vi gjorde en skogstur upp på berget och kollade gamla fort och "skyttegraver", mörker och öländig terräng är inga problem, jättekul att se. Han kommer fint på inkallningar och är inte snål med grejer även om han inte kommer med dom, följsam utan att vara feg, även om han skällde ut porslinsfågeln i vattenbadet.....
2 Juni 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 1 kommentar
...

I helgen har syster yster varit hemma och hälsat på, alltid lika kul att träffas och lördagkvällen spenderades hemma hos oss.
I onsdag åkte vi ut till stugan och bara mööööös, kratta och rensa rabatter hann vi oxå med, Frasse var väldigt duktig och skulle hjälpa till med allt!

Axels första tand har nu tittat fram och vi har ikväll borstat tänderna för första gången, han gapade snällt och tyckte nog det var rätt intressant, det går ju rätt fort när det bara är en tand dessutom :-)

Igår fyllde Max och resterande I-barn från Grejaskogen hela 5år, tiden går fort när man har roligt! Max har för övrigt blivit väldigt vuxen, och lite döv :-), sen Frasse kom. Till helgen är det dags för årets första tävling och helgen efter det blir det nog en sväng till Umeå för att tävla, kanske att vi ska försöka efteranmäla till rapporten om vi inte kommit med på spåret...
24 Maj 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 2 kommentarer
...Oj vad tiden går fort...

Sen sist så har det hänt en del!
Jag och Max har varit på Rapportkurs för instruktörer. Mycke kul! Det blev en del frispår, förlängningsträning och en del svårigheter. Behöver jag säga att Max har fixat ALLT kanonbra :-) Så nöjd med min lilla bruna. Det var kul att se hundar med olika utbildningsnivå och se hur man ska träna dom och hur man sedan ska stegra träningen. tror vi alla var näjda med helgen och att det framöver kommer bli fler rapportekipage på tävlingsbanorna.
Kan även säga att trots, eller kanskse tack vare!, rapportkursen så gick Max som en liten kanonkula på måndagens sökträning, rakt, fint och lååångt, så jäkla kul! Och det var inte hans favvoruta heller :-)

I söndags kom Christer hem med Frasse, äntligen! Som vi har väntat på det lilla monstret :-) Han har inte haft några problem med att komma till rätta här hemma och är ett väldigt trevligt litet monster, social och mysig, kampar gärna och mycke och får små springryck inne över soffan. Det som är lite tråkigt är att det blir så mycke förbud, nä du får inte kampa med soffan, nä du får inte kampa med byxbenen :-)
Axel och Frasse kommer förvånansvärt bra överens, det enda som är, är väl att Axel inte är så förtjust i att bli slickad i ansiktet och han är i rätt lämplig höjd för att göra det när man är en liten malle valp. Men det blir bättre och bättre och Frasse tycks fatta att det inte är populärt men kan inte alltid låta bli. I leksaksväg så gillar de samma saker, brandslang, vantar, mjukisdjur som prasslar och tvättrådslappar. Tror att de kommer bli som ler och långhalm när de blir lite större. Kan väl tillägga att Max tycker att båda "bebisarna" är lite överskattade och att han är alldelens för snäll mot en periodvis pestig liten valp.

Uppdaterar med blider i mapp med dagens datum
20 Maj 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 2 kommentarer
Träning, träning, träning

I helgen har Max fått göra skäl för namnet :-) I fredags la jag spår på dan, Axel med på ryggen. Sen blev det lunch i Sävast och Axel blev kvar där medans jag och Max spårade. Spåret gick kanonbra! Jag hade lagt spåret i sandig terräng och på så lite vegetation som möjligt, liten brun måste lära sig att inte springa så mycke. Efter andra apporten gjorde han just det! Bara sprang och jag sprang med :-) han såg rätt snopen ut när han insåg att han inte hade nåt spår längre :-) Han ringade dock jättefint och tog upp det igen och spårade till slutet utan tapp. Efter middagen åkte vi ut på klubben och jag tränade lydnad medans Christer lastade skrot. Axel satt och tittade på oss och de skällande hundarna på agilityplan. Även lydnaden gick jättebra, frittfölj, apporterna, framåtsändande ja allt gick som på räls. Såklart så var det ingen som såg....
I lördags var det dags för sök igen, gick bra men det måste bli mer ordning och reda, det är mycke "kan själv" på liten brun. Men nu vet vi vad vi ska träna mer på! Axel och Christer eldade medans vi tränade, ja de kollade när vi körde, kanon att ha Christer med som kan kolla så man kan diskutera och vad/hur/varför man ska gå vidare.
Idag var det spår igen, Sara la åt Max och jag åt Turbo, Turbos spår blev lååångt, kom visst in i nåt gå "mode". Turbo spårade ok även om det blev lite krångligt på sina ställen, men vi är rätt överens om att det är rätt bra om de misslyckas ibland. Max spårade kanon igen! Visst, det går fort men han har koll, pinnarna hittar han och kommer tillbaka med till mig, väldigt skönt :-) Testade att lägga honom ner efter en apport och det gav resultat, tempot var lite lugnare och han spårade direkt han reste sig upp, i vanliga fall brukar det bli spring och inte alltid åt det håll spåret går... Så det ska vi fortsätta med. Spåret gick idag på klipphällar och lingonris blandat. Vi hann med lite lydnad oxå, såklart, det gick riktigt bra fast framåtsändandet behöver vi nöta mer.

Den lilla pojken börjar bli riktigt stor nu! Vägde och mätte honom hos föräldrarna och han är 72cm och väger 10 kilo. Vikten följer inte kurvan utan ligger ännu mer under nu, vilket ingen av oss förstår med den goa magen :-) I alla fall så äter han som en hel karl så vi är inte oroliga, vad sägs om havregrynsgröt på ca 0,5dl gryn till frukost, minst en potatis och 2cm falukorv till lunch, 1 banan uppdelat på mellanmål och sen korv och potatis igen för att avsluta med lika mycke gröt som till frukost. Och dessutom ammar jag som första och sista mål, men det är nog inte så mycke maten som myset numera :-)

Imorgon blir det en tripp till Piteå för att hälsa på Jessica och Ville!
10 Maj 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 0 kommentar
Skåne

Imorse klev vi upp före f-n och begav oss med första flyget mot Skåne. 11 landade vi på ett grönt Sturup. Flygresorna och väntetiden har gått bra, men nog är det skönt att inte resa ensammen som sist !

Vi blev hämtade av Malin och Peter och körde in till Malmö, lastade av packningen och packade picnic och begav oss till parken. Där har vi spenderat resten av dagen med god mat, champange och praliner, för att inte nämna SOL och GRÖNA gräsmattor. GRYMT skönt.

Imorgon är det bröllop och på söndag, kanske, kanske, kanske att vi tar en tur till Romelanda för att kolla på valparna! Tyvärr missar jag årets första sökträning, men det känns skönt att veta att det kommer fleroch jag skulle absolut inte vilja missa denna tripp!!!
1 Maj 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 0 kommentar
1:a gången i år

Igår var det spårpremiär! La ett spår runt mitt jobb, parkering, gräs och stort grus. Det gick helt ok faktiskt, han tog upp spåret fint och åt rätt håll, näsan var på från början, men han brister i koncentrationen. Så det är bara att fortsätta som i höstas och lägga hårda spår och låta honom springa bort sig så han lär sig att fokusera. Nu ser vi väldigt mycke fram emot att sökträningen ska börja igen, i år ska vi ju satsa ordentligt och det ska bli grymt kul att träna med en grupp som prioriterar söket och framförallt vill träna ett par gånger i veckan. Extra kul är det att Sara tränar i samma grupp och vi kan lära oss så otroligt mycke av henne när det kommer till lydnadsträningen.

För första gången i år så grillade vi oxå, helstekt file och sallad, mycke gott. Vi var även på en shoppingrunda i Luleå och inhandlade en "Camel-back" och en bär-ryggsäck för Axel. Så grymt skön att ha på sig! Gruvade mig lite för att använda den vi hade men nu känns det bara kul.

Ska försöka uppdatera med lite bilder på Axel under dan, han har blivit så stor! Vi har börjat använda jacka och byxor ute istället för overall och intrycket blir att vi har en jättestor liten pojke, han blir så "vuxen" med jacka, byxor och skor.

Nu är det snart dags för träning med Sara innan medlemsmötet, kul, kul, kul!
26 April 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 0 kommentar
mycke nu!

Senaste veckan har vi hunnit med en hel del, fast inte blogga :-)

I lördags var vi på bröllop, Thomas och Maria gifte sig och vi var inbjudna att dela deras dag. Det var ett fint bröllop och vi blev lite nostalgiska både jag och Christer. Får se om vi kanske ställer till med bara fest i sommar om inte annat och fira 1,5år eller nåt. Axel var hos Mona på kusön och det hade gått bara fint. De låg och sov i soffan när vi kom och men han vaknade när vi klädde på honom och då var humöret i topp som vanligt. Jätte tack till mona som ställde upp!

På söndagen var vi och handlade till klubben sen skulle jag träna med Sara och lagom till vi träffades på kluben så drog molnen ihop sig och det började blåsa och snöa! Det blev ett kort träningspass.... Men Sara följde med till oss och masserade Max, utlåtandet var att hanvar fin i kroppen, välmusklad även i ryggen där många hundar visst saknar en del. Vi bjöd på middag och vi surrade och skrattade ett bra tag, väldigt trevligt hade vi. Vi ska göra ett nytt träningsförsök på söndag innan medlemsmötet och hoppas på bättre väder då.

Nu har jag börjat jobba lite igen och Christer är hemma med Axel. Känns lite konstigt att inte ha Axel med mig hela tiden men det är samtidigt kul att jobba oxå. Hemma går det bara fint och de verkar inte sakna mig alls på dagarna, fast de blir glada när jag kommer hem :-)

I tisdags var vi på husvisning igen och det blir till att lägga ett bud idag. Så håll tummarna för oss!
23 April 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 1 kommentar
Påsk och annat

Nu har vi kommit hem från påsk firandet. Som vnaligt så har det varit mycke god mat och väldigt trevligt sällskap, vi saknar er!

Axel har varit väldigt fascinerad av sina stora kusiner, spännande med stora pojkar :-) Skoterturerna har han mest sovit sig igenom alternativt suttit och ooooat i famnen på Annika. Inköpen av glasögon kändes lite fånigt när det gjordes men på plats i Kallrör har det varit guldvärda när det blivit väldigt ljust för små ögon.

Max har oxå haft det väldigt bra i påsk, tror alla Alsings pojkar, både stora och små, har kastat pinnar och att följa med Simon på upptäcksfärd var riktigt roligt. Att få åka skoter i famnen på husse när han körde var väldigt lyxigt, full koll på heeeeela flocken. Lite jobbigt var det att springa bredvid och försöka valla ihop alla men det gick det oxå :-)

Idag har vi varit på shopping runda innför brölloppet på lördag, Christer fick sig en kavaj som han är skitsnygg i, såklart! Ulla, det blev den randiga där han köpte grå tröjan. För mig gick det inte lika bra.... Hittar som vanligt ingenting, jo en top som var sådär men den kostade 1800:- så den åkte snabbt tillbaka. Ska få shopping hjälp av självaste Prinsipesan vid tillfälle, det ser jag fram emot, tror hon kommer ångra sig innan vi är färdiga.
15 April 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 1 kommentar
Påsk

Nu drar vi mot Jämtland och Kallrör för att fira påsk!
9 April 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 0 kommentar
Jill Johnson!!!

Igår var det dags att avnjuta bröllopspresenten till Christer. Middag med mina föräldrar som skulle vara barnvakt sen bar det av till Luleå för konsert.
Den äkta maken blev allt lite rosig om kinderna när den sjönsjungande och supersnygga damen stod i entren och hälsade var och en välkommen. Han grämde sig även mycke över att kameran inte var med, för de som hade den med fick en kram av Jill när korten togs, attans oxå.... :-)
Konserten var väldigt bra, mest låtar från nya skivan och de är av den lugnare typen och många ballader. Liiite grann saknade vi de rockigare låtarna, men vi är nöjda i alla fall.

Hemma hade allt gått bra och den lilla pojken sov gott när vi kom hem. Sov för övrigt bra hela natten även om han tyckte att vi skulle stiga upp kl 05.50, vilket vi gjorde. Nu tar pappan och Axel en frukostlur innan vi ska åka på husvisningar.
C har för övrigt fått cortisonspruta i armbågen och medicin för magen så vi håller tummarna att han blir piggare och friskare nu, även om armbågen för tillfället gör ondare än innan sprutan....

Den lilla pojken fortsätter med att bara vlja gå omkring, blir jätteledsen/sur när man vill att han ska sitta/ligga en stund. Vi har testat lära-gå-vagn men vad ska man med den till när man kan hålla i ngn vuxen?
4 April 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 0 kommentar
...

I helgen har vi som så många andra på BBHK gått kurs för Inki Sjösten. Det har varit MYCKE lärorikt och trevligt! Jag har kommit på en hel del förbättringsområden i min egen hundträning: prata mindre, bättre på att belöna, bättre på målbildsträning osv osv. Jag har börjat praktisera det mesta och det funkar jättebra, så klart! :-)

Christer har agerat kock och haft hand om Axel, jag har mest bara varit mjölkproducent tur det är nåt som bara jag kan ;-)
På lördag kvällen kom Kicki och Micke från Luleå hit på middag, mycke trevligt även om vi allihopa var lite trötta. Christer fick dessutom en titt på enögda Yaro, Ivras avkomma, och jag tror att rottisar alltid kommer ha en speciell plats hos honom.

I söndags var det dessutom sista babysimmet för den här terminen, C köpte en cd med bilder från våra dyk, lägger in dom i en ny mapp. De hade dykt en hel del och det hade gått bara fint trots att Axel glömt stänga munnen under första dyket ooops.

Axel blir större och större för varje dag och vill mest bara gå omkring, med stödhjälp. Han har även hittat igen köksskåpen och durkslag är JÄTTE roliga. När han inte har någon att hålla i så far han omkring längs golven och man får fina kvitton på om man städat eller inte...

I övrigt så saknar vi släkten som inte bor i Boden.... Attans att Sverige är så långt! Storebror och Malin kommer upp över påsk, då vi åker till Östersund... Fam Alsing/Hallqvist ville komma och hälsa på över valborg och även storasyster hade tänkt komma hem, då åker vi till Skåne på brölopp. Syrran tänkte då om och skulle komma över "flygaredan" då hade vi planerat att åka och hämta nästa familjemedlem i Göteborg, men det försöker vi planera om nu.... Så det verkar vara så att får vi träffa någon så missar vi nån annan.

På fredag är det dags för Jill Johnson i Luleå, söndagen går i skyddets tecken i Piteå och sen är det påsk i Kallrör! Ja inte direkt efter men nästan...

Sov gott!
31 Mars 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 0 kommentar
Axel

Lite om Axel vid 7,5månader

Detta får mig att le/skratta:
När pappa kommer hem, bästa stunden på dagen
Klappa händerna så det låter
Bada så det stänker
Krypa mot nåt förbjudet, oj så fort det går med ett stort leende över hela ansiktet
"Tittut" lekar
Snygga killen i spegeln
Bli buren på sträckta armar
Springa fort fort så det blåser i ansiktet

Detta blir jag arg av:
Dra nåt över huvudet...
När det tar för lång tid mellan tuggorna när jag äter
Bli torkad runt munnen
När nån tar av mig maten (dvs förhindrar att jag kvävs)

Detta får mig att skratta högt:
Bli rullad i sängen
"Fritt fall" i högen med täcken
Bli lyft upp och ner
Tja det mest som får det att hissna i magen
Bli killad på magen av nåns huvud, hör till att man ska hinna ta ett bra grepp om deras hår oxå :-)

Uppdaterar med lite bilder på Max och på Axel och Ville i mapp med dagens datum
25 Mars 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 0 kommentar
Bröllopsdag 15/3!

Den firade vi tillsammans med farmor och farfar med spridda skurar av magsjuka och feber. De sista hade vi kunnat slippa men det gick bra ändå, säger hon som inte var drabbad....

Vill passa på att så här ett år i efterhand tacka alla som var med och förgyllde vår dag!
16 Mars 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 5 kommentarer
Födelsedagar och besök

I veckan har vi hunnit med ett antal födelsedagar:
Joel 5år (Majsans pojk)
Simon och Johan 10år (Axels stora kusiner)
Och morfar.

Kusinerna firar vi mer till påsk men vi hann surra med dom medans de var på After-Ski :-)

I torsdags kväll kom dessutom farmor och farfar på besök! Vi får rå om dom hela helgen så därför blir det inte nåt mer på ett tag!

Hoppas ni har en trevlig helg allihopa!
14 Mars 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 2 kommentarer
7 månaders koll

har vi varit på idag.
Liten pojke börjar bli stor och väger nu 7,4kg och är 69,5cm. Det är en ökning med nästan 1kg och 3cm på 2månader. Jämför man med statistiken så följer huvud och längd medelkurvan och vikten är några steg under den. Det som förändrats är att han de första månaderna var några steg över normalkurvan på längden, han var då en lång och smal kille nu är han mer normallång och smal :-)

Kryptekniken har tagit sig rejält och största framstegen tror jag kom inatt för det har varit en jäkla fart framåt på honom idag.

I övrigt händer det inte så mycke, en träningssvacka har tyvärr infunnit sig och det gör väl att vi blir ännu tröttare än vanligt.

Nu ska vi sussa sött ett par timmar för imorgon är det jobb för oss allihopa.

Och vi har fortfarande inte hittat nåt hus.......
9 Mars 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 1 kommentar
7 månader

blev Axel idag!
Vi firade med besök hos mormor Dagmar och avslutade kvällen med att provlaga Gordon Ramseys fondant. Kan varmt rekommenderas!
6 Mars 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 3 kommentarer
ny msn

Lyckades glömma lösenordet och mailadressen som lösenordet skickades till är stängd för länge sen. Så det var bara att skapa ett nytt konto. Det innebär oxå att jag inte har en enda msn kontakt kvar, så ni kan väl påminna mig? Nya kontot har adressen hallqvists@gmail.com

I måndags blev det skidor i 2dm lössnö, lite annorlunda. Fick känna på hur bra Max kan dra, husse agerade hare, oj vad det gick! Han har tydligen bara svamlat när vi varit ute tidigare... Kanske inte så konstigt då han bara fått belöningar i spåret tillsammans med Christer och Rickard men aldrig med mig. Det ska bli bättring på den fronten nu!

Axels sömn ha blivit mycke bättre och han sov i sin säng från 20.30 till 06.30 inatt, med bara en omsövning . Behöver jag säga att han var hungrig i morse??? I övrigt leker livet och han färdas över golven i rasande fart, Max är inte lika imponerad som vi andra :-)
4 Mars 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 1 kommentar
Rubrik torka

Helgen har bestått av hund hund hund! För mamman i alla fall, Axel har varit med Christer under tiden och det har gått superbra.
På lördag var det Mentalkunskap, M1, och på söndag Allmänlydnadspasset. Mycket trevligt och lärorikt. Hundens mentalitet är intressant och ju mer man lär sig ju mer inser man hur lite man kan. Vi körde förbi Fredrik och Majsan på vägen hem och Axel fick socialisera med deras stora barn, Joel 5 och Ebba 2,5. Och på kvällen kom Helena och Kim förbi och hade med sig fika. Mycke trevligt att sitta och surra allt möjligt ett tag.

Axel har nu en period när han sover sämre, pigg och glad på dagarna men inte på nätterna. Pratade med en annan småbarnsmamma på M1an och tydligen så ska det vara så här! Känns skönt att få det bekräftat och det känns lite lättare att ta de sömnlösa nätterna. Tack Anna!

Babysimmet i söndags gick bra, de hade dykt och haft det trevligt. Många ensamma pappor den här gången så det hade varit fullt i deras omklädningsrum, kul tycker jag att även papporna kan göra saker själva trots att barnen är så små.

Axel övar ivrigt på att ta sig fram och det börjar mer och mer likna kryprörelser. Även att sitta själv går bättre och bättre, fast man gärna är i närheten och dämpar fallen lite.... Det ska bli väldigt intressant att mäta honom på BVC nästa vecka, vi har fått rensa ut en hel del kläder som blivit för stort och plocka fram andra kläder som ser såååå stora ut, fast de passar nu.
2 Mars 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 4 kommentarer
Äntligen!!!

Sol och varmt i ett par dagar nu, vi har passat på att gå längre promenader i solen, mycket skönt! Passade på att knäppa lite kort på Busen oxå :-) lägger in några i hans mapp.

Axel har varit lite mindre glad ett par dagar och sovit dåligt i nästan en vecka, mamman trött. Igår löste vi problemet tillfälligt, lite magmassage satte fart på en tyst mage och liten pojke blev sitt glada jag igen och sov dessutom 6 timmar i sträck, mamman lite piggare idag :-) Vi fortsätter med massagen och laddar lite mer med messmör och plommonpure så hoppas vi att det inte upprepar sig.

Maximus träning, att bara nöta position stillastående, har verkligen gett resultat! Nu håller han positionen även i rörelse! Man blir så glad så man vill bara pössa på den lilla bruna! Men vi gör inte det då liten brun verkligen inte tycker om det när man tränar. Nu sätter han sig dessutom i rätt position vid ingångar, jag är så jäkla nöjd med oss båda två! Att han dessutom tycker att det är lika roligt femtielfte gången vi gör det gör ju inte saken sämre.

I söndags tog jag tjuren i hornen och tog med Max på en skidtur. Har inte velat åka med honom tidigare då jag varit rädd att jag ska vara för mycke att släpa på då jag inte är bäst på att åka. Men det gick jättebra! Kände mig som Kalla i spåret :-) Igår tränade Christer omkörningar med "grönt kort" gänget, slutade med att både Max och Rizzla, som löper, blir på hoppade av en vorsteh hane. Gick bra, men såååå onödigt på så gröna hundar. Omkörningarna hade i övrigt gått bra och Max hade kämpat på bra, blev ca 8km innan de var hemma.

Kan dessutom passa på at skryta över min egen matlagning! Testade ett recept från senaste Buffe: Pestokyckling med linssallad och tillbehören Ingefärsyoghurt och cashewströssel med basilika. Blev jättegott! Kan rekommendera det, men ett tips är att hacka, strimla och riva allt innan man börjar, sen var det ett lätt recept. Blir nog gott som vegetarisk rätt oxå, bara byta kycklingen mot qorn. Blink, blink mot pite hållet ;-)
25 Februari 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 1 kommentar
helgen

Igår var det Moonlight Bowling på programmet, vi började med middag och sen spel. Axel var så klart med och fick gröt med messmör, gottamell. Det var ett par vuxna deltagare som såg hungrigt på gröten då fiskalternativet var lite försenat ;-)
Bowlingen gick bra även om pappan i huset vann den interna kampen, han tycker för övrigt att det gick dåligt igår, vet inte hur jag ska tolka det.....

Idag har det varit babysim med dyk. Liten pojke sprattlade som bara den under vattnet men verkade inte få kallsupar så allt verkar funka som det ska. Vi tog bara två dyk för att inte riskera att det skulle gå tokigt, man ska sluta på topp! Det var dessutom max 3 dyk/gång så vi var nöjda allihopa.

Christer gjorde en suveränt god fläskpannkaka till middag och passade dessutom på att göra med plommonpure till Axel. Väldigt gott blev betygen från både Axel och mamman.

Lägger in lite bilder i album med dagens datum.
22 Februari 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 0 kommentar
En helt vanlig dag idag

Med liten pojke som är glad och uppåt mest hela tiden! Precis som det brukar vara
Vi har hunnit med att :
Digga Elvis
Städa till Elvis
Tvätta till Elvis
Dansa till Elvis
Somna till Elvis
Elvis är helt enkelt fortfarande "The King"!
Vi har dessutom hunnit med lunch i Sävast, blev potatis och köttfärslimpa åt oss allihopa. Axel kollade sen in nästan hela vardagsrummet, fattar inte hur han tar sig fram så fort! Stolarnas underrede och mattfransar var dagens favoriter, blommorna får man tydligen inte röra....
Till middag blev det spagetti och pastsås, även det åt vi allihopa. Liten pojke var sen vaken hela tiden i ridhuset och surrade och var glad, skrattade till och med åt Björn :-)

Träningen med Max gick bra, liten brun kan nu gå fot utan att hamna en halvmeter framför! Vet inte riktigt när vi tappade detta moment men det har sett för taskigt ut, kanske brist på träning som gjort det....
19 Februari 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 2 kommentarer
Onsdag...

....var ingen bra dag. Liten pojke vaknade tidigt, strax efter 6, somnade dock om ett par gånger till 8. Då låg vi och mös i sängen tills han kräktes, rakt över ansiktet på mig. Då klev vi upp. Han var glad och nöjd rätt länge så jag hann baka konstiga småfrallor. Konstiga blev de pga att jag hade för lite mjöl så jag ersatte det med musli, funkade inte så bra. Smaken blev dock bättre än vanligt(!!!) fast de är väldigt fula, något hårda i ytan och något degiga inuti. Tur man har en snäll man som säger att det är hans favorit, puss på dej :-) Resten av dan har det mest varit gnälligt och han vill bara bli buren. Efter han kräkts gång nr 2 så tog vi ett bad, det var kul! Tills vi skulle sluta, fick på honom blöja sen lindade jag in honom i en filt och gungade i gungstolen, tog inte 5min innan han sov. Vågade inte flytta mig för att riskera att han skulle vakna så vi satt där i 1,5h. Var glad en liten stund sen blev det gnälligt igen. Han fick gröt och messmör till middag, blev jättearg på sin mugg, vet inte varför???? Sen sov han en stund igen och var faktiskt glad en längre stund, snurrade runt och vred sig på vardagsrumsgolvet. Hamnade vid gungstolen, som är väldigt fint, den tänkte han äta upp såg det ut som :-) Nu har han fått sin kvälls slurk och har nog redan somnat i sin säng. Ingen lätt dag för liten pojke....

Den andra, håriga, pojken har med andra ord haft en skittråkig dag, en promenad till lunch med lite bus och en eftermiddagsprommis med lite träning inför allmänlydnadsprovet. Men det blir mer i morgon i ridhuset, LOVAR :-)
18 Februari 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 1 kommentar
Tiden bara rinner iväg!!!

Dagarna går så fort så jag hinner knappt med, men roligt har vi mest hela tiden :-)

Pysseldagen på klubben gick bra, det skottades och städades och bakades och hämtades ved och surrades, surrades, surrades. Mycket trevligt sällskap hade vi oxå ingen nämnd ingen glömd. Fast jag måste säga att jag hade proffs hjälp i köket :-)
På babysimmet följde mamma med och filmade, kommer säkert en dvd till berörda så småning om. Årsmötet gick bra men kanske lite för fort!!!! Trodde jag aldrig att jag skulle säga :-)
Har hunnit med att vara på jobbet både igår och idag, det är en kille från indien här och ska hjälpa oss (med deras system) och det var bra att träffa honom IRL. Väldigt duktig måste sägas.
Max är lite ömfotad ute, bara -28 nu, tror han fått för lite vätska och blivit alldeles för torr. Så för att avhjälpa det så har tassarna smorts och sockförsetts, vilket resulterar i att Max inte kan röra sig :-) Men oj vilken fart det är på honom annars! Snälla Linnea hämtade honom och tränade agility i söndags, mycke handling men lite tanke var det till en början, sen vände det och gick bra. Linnea får rätta mig om jag har fattat fel.
På Axels matrepertoar kan nu tilläggas: Lax, köttsoppa, hemgjord leverpastej(farmors) och blodpudding. Allt smakar fortfarande bra! Axel snurrar och vrider sig och kan på så vis ta sig ganska långt, fast det är inga kryprörelser på gång än så länge. Han blir dessutom jättesur när man tar av honom nånting som han fått tag på men inte får ha, tex blommor, mormor testade idag.

Nu hoppas vi på att farmor och farfar kommer helgen den 14/3. Ni är saknade och efterlängtade allihopa!

17 Februari 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 1 kommentar
...

Igår hade vi andra träffen på grönt kort kursen, en kurs man måste gå om man vill tävla i draghundstävling. Kanske inget vi ska göra i år eller nästa men den kan vara bra att gå ändå. Christer hade ont i huvudet så han och Max blev hemma, Axel följde med på kursen och pratade nog nästan lika mycke som läraren Albin. Det är en liten och bra grupp så det blir en del diskutioner och inte bara föreläsning. Efter kursen bytte jag pojke med Christer och åkte till ridhuset, Axel fortsatte surra lika mycke när han kom hem :-)

Träningen med Max gick jättebra! Vi varvade koncentrations övningar, fritt följ och sakta, med skyddsövningar, gasen i botten mao. Funkade kanonbra att växla mellan dessa, helt imponerad av Max. Bett övningarna gick riktigt bra, gick ut fint i bevakning och satsade fullt när jag rörde mig oavsett vart jag hade bettstocken eller skinnet. Vi avslutade med lite lek med Tomas men då var soppan slut. Vi resonerade en del om Max och Tomas höll med om, sa han i alla fall ;-), att vi ska vara tydlig med Max samtidigt som han ska få köra lite "raggar skydd", uppmuntra till ordentliga bett och kamp men slarvar han så börjar vi om från början. Ska återigen låta Linnea förklara deras kampinlärning, fattar inte hur jag ska applicera det på Max fast de ha förklarat ett antal gånger....

Idag har jag varit på jobbet, skulle gå på möte men det blev jobb i stället. Riktigt kul att känna sig behövd :-) Axel var med morfar och allt gick bra, som vanligt. De hade hunnit sova middag/lunch och han blev hungrig lagom till vi hade fikat klart. De bjöd på middag, mamma gjorde en ruskigt god pizza, sen åkte vi hem i tid för en gång skull.

Imorgon blir det pysslardag på klubben, Christer ska skotta och sen ska det städas och bakas oxå. Vi blir några stycken så det ska bli riktigt kul!
13 Februari 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 1 kommentar
fortfarande kallt...

Under dan igår var det dock bara -15 så vi passade på att gå vår vanliga 30 min runda medans solen sken. Vi avslutade med ett skyddspass på parkeringen. Max funkar bra så länge han inte riskerar att "komma åt" mig, då tvekar han. Höll fast vid känslan att vi inte kunde misslyckas så till slut så bet han bra trots att jag höll skinnet tätt intill magen. Ska försöka nöta på så får vi se vart det slutar. Som tur var är det ju "bara" betten som är problemet, släppanden och bevakning är ju naturligt i lilla busen.

Idag har jag varit på jobbet och jobbat :-) Axel var hos mamma och pappa och det hade gått bara fint. När jag kom tillbaka vid 12 hade de precis ätits gröt och plommonpure, vet inte om Axel eller morföräldrarna njöt mest :-) På vägen hem så plockade vi upp självaste Prinsipesan och gick på en promenad, vi avslutade hemma hos oss med mormor Dagmars bullar och pepparkakor, mums.. Axel vaknade först när Christer kom hem 2h senare.

Axel och Christer avslutade dagen med att bada i balja, ja bara Axel badade. Mycket trevligt, på slutet togs sitt stödet bort, lite läskigt först men sen kom han ihåg hur man skulle göra :-)
11 Februari 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 1 kommentar
Ingen snö men -20

Nu har det äntligen slutat snöa! Idag är det strålande sol och -20, något bättre uteväder än tidigare.
Axel är idel solsken fast han har sovit lite dåligt ett par nätter nu och i och med det så har även föräldrarna sovit dåligt...
Babysimmet i söndags gick bra, antingen sprattlar han som en liten groda eller så ligger han lugnt och avslappnat och tittar på alla andra. Han har inga vattenrädslor än i alla fall :-) Men han är ruskigt nyfiken!!!! Han kan ligga och äta men måste avbryta det för att kolla vad Christer gör eller kolla närmare på tidningen som ligger bredvid oss, sen kan han fortsätta äta igen. Vet inte vem han har ärvt detta av....

Ang. husvisningen så räknas det och funderas det massor. Vad vill vi ha, hur ska vi prioritera vår tid framöver, är det värt det osv osv osv. Jag drömmer väl mer än Christer än så länge men vi får se vart det slutar. I slutändan så kanske vi är för fega för att överhuvudtaget äga hus....
10 Februari 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 3 kommentarer
Veckan som gått...

Vi har varit på husvisning!!!!!

Axel somnar nu själv i sin egen säng och sover till 6 ungefär, då är det matdags innan han somnar om ett tag till, till 10 ungefär. Väldigt skönt, fast nog är det mysigt med en liten pojke i sängen att snusa på.
Han är nu helt frisk och pigg, men jag upplever att han myser mer nu. Han har ro i kroppen att bara vara nära och sitta/ligga och mysa, hans föräldrar myser allt vad de hinner med :-). Axel äter allt vad han blir bjuden med god aptit oavsett vad det är, riktigt roligt. Fast vi måste äta en del plommonpure för att få fart på maskineriet....

Jessika och Ville har varit här från torsdag till idag. Mycket trevligt! Ja Börge har oxå varit med och de två håriga pojkarna kommer väldigt bra överens, fast Börge får inte stöka för mycke då kommer polisen Max.... Vi har hunnit med att pyssla en del men vi säger inte med vad än då det är överaskningar på väg :-) Axel har fått testa Villes gåstol och oj så roligt det var! Nästan så Christer måste ge med sig och vi handlar en egen till Axel. Axel har dessutom fått vara väldigt närgången med Börge, mysigt värre tycker lite pojke som gillar päls.

Jag och Axel var på HUS möte i fredags, mycke trevligt det med. Känns som en bra grupp som kan diskutera öppet på ett bra sätt. Vi väntar dock på positiva besked från några till så vi kan bli ännu bättre och ha ännu trevligare :-)

Lägger in nya bilder i mapp med dagens datum

7 Februari 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 1 kommentar
Grillning och Babysim

Igår var vi en tur till stugan, Gusön. Vi gick en promenad på isen, Max drog Axel i pulkan. Det gick bra men vi måste öva mer, nästa gång ska vi ta skidorna så vi kan ta det lite fortare, gå sakta är inte Maximus grej.

Babysimmet gick bra, trots att det första jag gjorde var att doppa Axel 2 ggr på raken. Då fick Christer ta över igen. Axel trivs i vattnet och är lugn och trygg i alla situationer, fast när han vill vända sig från rygg till mage så blir han väldigt svår att hålla i. Vi hade planerat lite dåligt så på slutet blev han hungrig så vi avbröt lite tidigare. Efter badet köpte vi mackor och åkte förbi Rickard, pappa Grejaskogen, vi passade på att titta på valparna oxå när iv ändå var där :-)

Nu har Linnea precis varit och hämtat Max för agilityträning, vi håller tummarna att det går bra och att liten köttbulle inte är för gasad. I såna fall får vi göra som sist och ta ett skidpass innan träningen.

Uppdaterar med bilder i mapp med dagens datum.
1 Februari 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 3 kommentarer
Lite bättre

Axel mår bättre nu, ingen feber varken igår eller idag och idag har han känts ok hela dan. Igår när det var dags för träninng så var det inte så bra så vi stannade hemma och myste medans Christer åkte och figgade. Snälla Marie-Louise var förbi tidigare och lånade med sig Max på en timmes promenad, så alla var glada och nöjda :-)
Idag har vi hunnit med att baka småfrallor, mammas recept, de blev jättegoda! Igår kokade vi sylt, blåbär och hallon, blev oxå jättegott, Axel fick den till sin gröt idag. Jag känner mig som en riktig hemmafru! Passade dessutom på att se Mamma Mia idag, Axel somnade trots att jag satt och sjöng med, fick grina en skvätt dessutom, vet inte om jag ska skylla på hormoner eller filmen....

Om allt går som det ska så kommer jag att börja jobba hemifrån ett par timmar varje vecka, man är ju oumbärlig ;-) Har jobbat lite i veckan och det känns skönt att komma igång igen. Har dessutom hunnit med att läsa ut 2 av böckerna till instruktörskursen, kan verkligen rekommendera "Etologiboken" av Ingrid Tapper.

I onsdags så var jag och Max ut i spåret, Max fick vara lös, och tekniken börjar ta sig! Fast det är ju lätt att säga när ingen ser på...
30 Januari 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 2 kommentarer
sjuk...

Idag har Axel varit lite varm, ca 1grad, så det har blivit många tupplurar under dagen. Han har mellan varven varit glad men när saker går emot honom så blir det JÄTTE tråkigt på en gång.
Men vi har ändå hunnit med att lekaa lite och läsa tidningen med pappa :-)
Lägger in lite fler kort i mapp med dagens datum
27 Januari 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 1 kommentar
Löjpanna

Har vi ätit idag, allihopa!
Mamma och pappa kom hit med mat, löja, potatis och löksås, mums. Axel åt en hel löja och potatis, sen var det bara att gå och lägga sig och sova en stund, trött kille.... Han har varit lite hostig idag, kanske sviter av kall klubbstuga eller babysim eller kanske en kombination men han har ingen feber eller andra symptom så vi tar dagen i Axels takt.
Efter middagen åkte vi ett varv i spåret medans mamma och pappa passade Axel. Tekniken är inte den bästa för frun så det gick inte så fort. Grymt jobbigt med koordination, balans och halkiga skidor! Men det tar sig i alla fall.

Axel sover nu i sin säng, sövningen har gått väldigt bra i snart en vecka och läggtiden passar nu bättre till en liten pojke.

Imorgon blir det skidor igen men då får Max och Axel följa med
26 Januari 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 0 kommentar
Det hinner hända mycke på en vecka!

Axel har kommit igång och börjat äta riktigt bra! Han äter nu havregryns och majsgröt med god aptit. Det är lite sylt i då mamman tycker det är äckligt utan :-) Han mumsar på små äppelbitar, leker med rårivna morötter och små apelsinbitar, hamnar nåt i munnen så är det gott!

I helgen har jag varit på kurs och Christer har varit själv med Axel under förmiddagarna. Det har gått kanonbra! Efter lunch så har de kommit till kursen och då har han skött sig fint. Vi har fått mycke beröm om att han är såå snäll och söt förstås :-). Igår så var de på babysim och det hade varit roligt för båda. Christer fick lite skäll för att höll Axel för högt upp men det visade sig att liten pojke flöt av sig själv! Ska bli kul att få se det själv nästa gång.

Kursen jag gick har varit kanon! Super instruktör och ett härligt gäng som gick den, det ska bli riktigt kul att se vart det här slutar. Har fått med mig ett gäng böcker hem så nu vet jag vad jag gör när Axel sover :-)

Lydnaden med Max går framåt. Det känns som att positionen har släppt nu och han VET vad jag vill. I och med det så har han även blivit tystare, precis som jag trodde.

Efter kursen igår så tog vi en sväng med skidorna, jag fick tekniktips av Albin och glada tillrop och beröm Camilla och Birgitta, kan inte bli så mycke bättre träning än så :-) Efter det så tog Christer Max och åkte slingan hem, jag hann belöna Max på 2 ställen och Christer är jättenöjd med lilla Busen. Tyvärr säger han, vet inte riktigt vad han menar med det :-D
26 Januari 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 1 kommentar
Träning!

Igår var jag och Christer och tränade, vi gick på ett "Step Up" pass med styrka. Grymt kul tycker jag och har lite träningsvärk idag. Christer var jätteduktig nybörjare men har inte träningsvärk idag. Mamma och pappa var här med Axel, det hade gått jättebra, han var glad när vi for och var glad när vi kome hem. Mamma hade gett honom lite ersättning och då somnade han en liten stund.
Både igår och idag så har Axel bara sovit en gång, visst han kan slumra till i bilen eller när han äter men det är bara korta stunder. Men han är pigg och glad så vi är nöjda.

Träningen med Max går framåt, det känns som att ett kanpn fritt följ är på G. V tränar framför spegeln så jag ser honom utan att titta ner, känns som att jag blir mer konsekvent med vad som är rätt på detta sätt och jag styr honom mindre med kroppen.

Nu ska vi ska vi på instruktörsmöte. Sen blir det skidor om det inte hinner bli så sent!
20 Januari 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 1 kommentar
Tur med pulka

Igår hämtade vi Segerbaden pulkan från mamma och pappa. Passade på att bjuda dom på middag oxå :-) Så idag har vi varit ut på en promenadtur. Vi packade lunch och packade ner Axel i pulkan och begav oss mot Anna och Rickard. På vägen dit fick Max dra med sin dragsele och koppel men det funkade inte så bra, han ruschade och stannade vilket gjorde att han blev påkörd av pulkan. Inte så kul om man är liten brun! På vägen hem så fick han ha dragok på sig och använda skacklar, det gick mycke bättre, tror till och med att han blev lite trött! Han sover då gott nu i alla fall, bra det då han ska träna agility med Linnea ikväll.
Mycke kul att träffa Anna & co och surra lite och se till att hon äter lite ;-)

Axel somnade vid 23 igår men vaknade efter en timme, då han ätit lite under dan så fick han lite mat och sen somnade han om till efter 7! Idag har han varit pigg och glad trots att hans elaka mamma tvingade upp honom tidigt. Under ute turen så sov han odck hela tiden, man blir trött av att vara ute! Och jo, han ligger i pulkan på bilden, det var skönt att komma hem och känna att han var varm och skön hela han till och med händerna var varma.
18 Januari 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 0 kommentar
Träning med gasad hund

Är inte så lätt... Speciellt inte när allt går i 220km/h hela tiden! Man hinner inte belöna när han gör rättt innan han har gjort ngt annat. Puh svårt att hålla humöret uppe.
Skyddet gick ok. Vanliga bett i bitstock gick bra och han satsar fullt, men när Tomas provade ha bett stocken på ryggen sa Max -Nämen inte kan man bita där det är oartigt! Alltså måsta vi träna mer på det. Tomas vred ner bitstockem så den låg längsmed hans arm och då gick det bättre men Max "soppa" tog slut ganska fort. Men nu vet vi vad vi ska träna mer på och löser vi detta så kanske vi närmar oss bra bett i ärm oxå! Beslutade en annan sak igår oxå, jag ska inte kräva "fot" av Max i skyddsarbetet förrän det är helt befäst (igen) i fria följet. Ska det vara lite mer ordning och reda eller transportträning så blir det "gå med mig"-kommando.

Axel har sovit till 5 innan han vaknade första gången, väldigt lätt att söva om bara stoppa i tutten så sov han. Han somnade bredvid mig igår, somnade först när han åt i soffan men vaknade på väg till sängen. La honom bredvid mig, då skrattade han åt Christer men när vi släckte lampan så kom han till ro och somnade fort. Inte lika fort som pappa men nästan :-)
Han tränar mer och mer på att stå och det går bättre och bättre för varje gång. Fick dessutom ordentlig fart på hoppgungan här om kvällen. Att krypa är inte långt borta, problemet är väl bara att han hinner bli så arg när han inte når grejer så det tar överhand istället för att försöka komma åt dom.
16 Januari 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 1 kommentar
Sömn igen

Axel sov helt ok natten till onsdag, kommer jag ihåg rätt så vaknade han först efter 5 nån gång. Fast han somnade sent...
Försöker lära honom att somna utan mat men det går inge vidare på kvällarna. På dagtid kan jag lägga ner honom när han börjar bli trött och han somnar själv, har han somnat medans han äter så kan jag lägga ner honom och han somnar om själv om han vaknar till, men på kvällarna är det HELT omöjligt. Det är visserligen jättemysigt att ha honom bredvid sig men jag tror ändå att vi skulle sova bättre allihopa om han sov själv, samt att det underlättar om man skulle behöva barnvakt ngn gång.
Läste broschyr på BVC att barn över 4 månader inte behöver äta på nätterna och det blir svårare att vänja av dom med det efter 6månader, så från och med igår så är det slut med att äta på nätterna! Visst är det lite svårare att söva om honom utan mat men det går, Christer vaknar väl lite mer än vanligt men det får vi stå ut med ett tag.

Är grymt inspirerad att träna med Max nu! Efter klicker föredraget på klubben så har vi fått en ordentlig nytändning. Har konsulterat Linnea så nu vet jag hur vi ska gå vidare med rätt position OCH kontakt. Är dessutom på bra väg att få till "stå" vilket jag inte har tidigare och det bara med att belöna när han gör rätt. I vanliga fall så är ju Anna (Grejaskogen) min träningsguru men för tillfället så har hon fullt upp med Ia (Max kullsyster) och hennes valpar, så hon får vara i fred just nu. Men terapikväll ska vi försöka hinna med! ;-)

Skidinköp blev det igår! Såklart blev det -20 ute, förhoppningsvis hinner det vända tills jag får tillbaka skidorna från vallningen. Super tack till Åke som tar hand om dom!
15 Januari 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 0 kommentar
sova sova sova

Idag har liten pojke varit vaken ca 4h. Natten till idag sov han lite bättre än natten innan, även om han somnade sent, så jag gissar och hoppas att det är pga vaccinet igår, annars lär vi inte få sova i natt. Men det lär ju visa sig :-)
Han piggnade till lite strax efter 4 när Christer kom hem och hann med att se en snygg kille i ugnen. Vi lyckades fota honom när han inte försökte hångla med killen i ugnen.

Christer har kört premiärrundan med Max och skidor ikväll. Max kom ihåg precis vad man skulle göra, tror husse var lite förvånad över hur bra det gick. Visst man får inte så mycke drag hjälp, men springa det kan han! På vägen hem så fick han vara lös, not nu säger husse att han drog hela vägen hem som en raket, började mattas av mot slutet men det är inte konstigt med tanke på att det var första gången för den här säsongen, så kondisen är väl ej på topp men det bådar gått.
13 Januari 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 0 kommentar
5 månaders kontroll

Har vi varit på idag. Axel är nu 66,5cm och väger 6490g en ökning med nästan 1kg och 1,5cm på en månad. Vaccinationen gick bra, såg mest irriterad ut över att Christer höll fast ett ben annars var det inga reaktioner.

Vi bjöd mamma och pappa på middag ikväll, Christer gjorde sin älgskavsgryta med ädelost, MYCKE gott! Till efterrätt åt vi egengjorda maränger (Christer), hallon från Kallrör och glass. Vi lät även föräldrarna spela WiiFit, mycke roligt att se på :-) Pappa och rockringarna kom inte riktigt överens och vi skrattade så vi tjöt allihopa. De som känner mina föräldrar vet att tv-spel inte är riktigt deras grej men det här tyckte dom var kul. Mamma föreslog till och med att vi ska ta med det till dom när storebror kommer hem nästa helg. Så nu utmanar vi Östersundarna på turnering när vi kommer hem nästa gång!
12 Januari 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 3 kommentarer
Mat och skydd

Idag har det hänt mycke!

Kl 07.40 plingade det på dörren. Det var rörmokaren som kom för att fixa rinnande toalett och avloppstätning. I och med tätningen så slutade det även lukta kloak i klädkammaren, NICE!
Efter det åkte vi till Storhedenoch handlde inför morgondagen, avslutade med lunch i Sävast.

Väl hemma vilade jag ett tag coh Axel och Christer surrade i vardagsrummet. Sen började C göra barnmat. Det blev 2 rätter brockoli och potatismos och morötter och potatismos. -Gott! sa Axel. Tror kanske att broccolin var lite godare mrn är inte säker. Efter en tupplur och lite mer mat till oss alla så åkte jag och Max på lydnadsträning, Christer gick dit med Axel.
Smaxen var ordentligt taggad och jobbade jättebra, lite pip men det hörde vi inte idag :-).
På skyddsträningen var vi en stor publik, många figgar och få hundar. Thomas figgade för Max coh det gick jättebra. Vi har gått tillbaka till sele och expander för att det ska vara lättare för mig att göra rätt och för att jag känner mig trygg. Tror det betyder mer för mig än Max. Han var j-vligt taggad även här och en del tänkta missar blev träff för att han satsade ordentligt. Testade även baklänges transport, gick sådär så det måste i tränamer på, främst positionen.

Axel sov hela träningen i vagnen trots brusande ventilation och skällande/skrikande hundar. Väl hemma så har vi duschat allihopa och nu ligger han i sin nya pyjamas och pratar på golvet.
8 Januari 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 2 kommentarer
5 månader

Idag blir Axel 5 månader. Vi firar med ett glatt humör och lite senare medlemsmöte på klubben. Pappa ville bjuda på nåt gott och testade filmjölk. Äckligt, äckligt, äckligt, kom i retur lika fort som det kom in med en märklig grimas. I vanliga fall så är allt gott och han sträcker sig mot skeden och gapar när den närmar sig, hade nog helst ätit själv :-).
Igår provade vi skrapat äpple och det var en höjdare, det var mormor och morfar som matade och jag tror dom hade minst lika roligt som Axel. Försökte dessutom få Axel att sova i sin egen säng, ville INTE. Ville inte somna och la jag ner honom när han somnat så vaknade han och ville inte somna om. Han ville helt enkelt inte sova själv. Det slutade med att jag lämnade honom till Christer och gick och la mig själv. Lite märkligt då han kvällen innan somnade själv och sov till 05.30.

igår var vi och shoppade, det blev fler vinglas, bröllops present, och Wii fit, julklapp till oss själva. Vi lyckades hitta det näst sista på Ica Maxi annars var de slut överallt. Tänker inte avslöja våran Wii ålder, grymt pinsamt....

Nu for Christer ut premiär turen med skidorna, ska försöka ta en tur med Max lite senare ikväll.
6 Januari 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 2 kommentarer
Hemma igen

Det har hunnits med en hel del sen sist.

Annandagen var det middag hos Christers morbror Stefan med familj. Som vanligt så ville Axel ha mat samtdigt som alla andra, så det blev till att ge honom mat först och sen fick mamma äta. Fördelen var att alla andra ätit nästan färdigt så hungrig mamma kunde äta så mycke hon ville :-) paj är gott!
Efter julen åkte vi ner en snabbis till Christers farmor Agnes, där var även faster Bojan och hans kusin Marianne. Jättekul att träffa Bojan igen, senast var på brölloppet i mars. Farmor var det ännu längre sen vi träffade och det var premiären för Axel. Vi är väldigt överens allihopa att Axel är väldigt fin och väldigt duktig för sin ålder. Eller som träningskompisen Mats uttryckte det - Väldigt kompetent för sin ålder!
Nyår tillbringade vi i Kallrör, vädret inbjöd inte direkt till att vara ute, var det inte kallt så blåste det som bara den. 2 skoternycklar var dessutom spårlöst försvunna så det blev ett allmänt "gömma nyckel". Tror vi tittade i varenda burk och låda. På nyårsdagen hittade till slut Christer (!) nyckeln, lyckan var stor :-) Niklas har oxå fått namnet "Skoter dödaren", men vi säger inget mer om det, eller hur Nicklas?;-)
Max tycker att det är bra i Kallrör, pojkarna är samlade och det finns alltid någon som kan kasta pinnar eller klia bakom örat. Husse hann dessutom med en runda med skotern så han fick springa lite, -Kul kul kul! tycker liten brun raket.
På väg mot Östersund igen så svängde vi INTE in på Lundhags, trots stor skylt om ombyggnadsrea. Ångest....
På väg mot Boden igen så mellanlandade vi i Sollefteå hos mina gudföräldrar Kjell och Kerstin, även dottern Jessica med familj var där, mycket trevligt! Börjar nästan bli tradition att svänga förbi där runt jul nu. Vi väntar fortfarande på rapport hur det gick för Emma på skidtävlingen igår.
klockan 05.30 så landade vi hos mina föräldrar och åt frukost, tror vi var efterlängtade :-) Sen åkte vi hem och sov för att senare åka tillbaka och äta middag.
Axel har lite problem med magen, vissa kvällar blir han väldigt olycklig och han pruttar en del. Antagligen något vi äter men jag kan inte komma på vad, Christer luktar oxå lite illa, inte jag dock för jag luktar alltid viol! Så det så! Det som är bra är att direkt det vänder så blir han en liten solstråle igen. Fast det är jobbigt när han skriker och ingenting hjälper, inte vad man kan se i alla fall.

Lille herrn har dessutom börjat utveckla ett visst dåligt humör... Vi får väl se hur det tar sig....

Det finns nu fler foton, ny mapp Julen -08
4 Januari 2009  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 2 kommentarer
Julafton

Igår fick Axel smaka banan. Inte lika gott som clementin, men vill definitivt ha mer när det tar slut. Vi andra åt mer traditionell julmat, som vanligt fanns det mycke att välja på och allt smakade väldigt gott, synd att man inte rymmer mer... Jag trivs väldigt bra här, nästan som hemma, men igår så saknade jag mamma och pappa och syskonen. Trodde inte att det skulle kännas så speciellt, men det gjorde det. Tur det finns telefon!

Julklapparna var många och bra, kan nämna stol, hoppgunga och "Första fjällvandrarboken".

Max trivs väldigt bra här oxå, många som kan klia en och några långpromenader. Lite många att hålla reda på ibland men då kan man alltid krypa in under sängen och vänta tills det börjar röra sig i köket igen :-) Fast dom är inte lika slarviga med maten här som i Sävast, där "tappas" det en hel del när matte tittar bort!
25 December 2008  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 3 kommentarer
Mat är gott!

Vi lyckades inte fixa alla klappar igår, men vi vet vad vi ska köpa :-)

Igår fick Axel smaka mos igen. Denna gång rann det inte bara ut utan han bearbetade det med munnen och svalde. Precis som med klementinerna blev han sur när det tog slut :-) Än så länge har allt vi provat varit gott så det känns inte som att det blir några större problem att vänja honom med vanlig mat när det är dags för det.

Inatt har han sovit lite bättre, även om han vill äta ofta. Han var väldigt lättväckt i morse dessutom. -Det tar sig!, sa mordbrännarn.
23 December 2008  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 0 kommentar
Östersund

Nu är vi framme!
Resan gick bra vi tog oss iväg kl08.42 och Axel sov till Storuman då vi tog fikapaus. Han var väl vaken ca 50min sen blev det trött igen och sen sov han hela vägen fram till farmor och farfar. Sen har han sovita desto mindre inatt....

Nu ska vi handla de sista klapparna, min gissning är att liten pojke kommer sova heeeeela tiden då hans elaka mamma väckte honom halv 9, precis när man somnat så skönt.

Svar till Nicke: Inlägg från Axel kommer lite längre fram, men vi har åtrehämtat oss från E-tuna och jag och syster har redan börjat planera er vintersemester nästa år;-)
22 December 2008  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 0 kommentar
Träning

I dag har det äntligen blivit lite hjärngympa för Max!
Lillebror var väldigt trött idag så vi passade på att nöta på med fria följet och apportering.

Fria följet: Kontakten är super bra men positionen vill inte riktigt fastna. Vi har tränat väldigt mycke på pos i stillastående och det funkar ok men direkt jag rör mig så blir han svajig, främst framåt. Jag gissar att han följer min överkropp men jag vet inte riktigt hur jag ska få till det.... Kanske enklast att steloperera mig?

Apporteringen: Inte tugga funkar nu JÄTTEBRA! När det är metall föremål så hör man att han skallrar lite tänder men det är inget tugg. Ingången börjar bli väldigt bra. att hålla i tills loss kommer ska vi träna mer på. Att klappa honom eller pilla på föremålet funkar men håller jag i det så vill han gärna spotta ut det.

Ska väl tillägga att vi mest tränar inomhus och utan störningar så hur bra våra moment ser ut i ridhuset i vinter lär väl visa sig...

Men det är otroligt roligt att ha en hund som trots att vi mest bara tränar samma moment bara vill ha mer.
19 December 2008  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 0 kommentar
oj, vi har en blogg!!

Efter lite tjat så ger jag upp! Men mest för mosters skull, inte för att hon tjatat men jag tror hon blir glad :-)
Nu skapar jag/vi en blogg för att det ska bli enklare att följa Axel och även storebror Maximus.

Vi börjar enkelt så får vi väl se hur fast jag blir.

Bilden är fotad av Linnea Björkman www.prilin.se
18 December 2008  | Länk | Axel, Maximus och Frasse | 4 kommentarer


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Sofie Hallqvist                                             Skaffa en gratis hemsida