Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2024)
>>


God Jul

Knåpade ihop ett hund-julkort i år också. Till nästa år får jag dock ta och skärpa mig och skicka iväg önskelistan till tomten i tid! Det låg nämligen ingen kamera i julklappssäcken i år...synd....för det hade nog blivit lite mer fotat och lite bättre bilder med en kamera (i jämförelse med mobilen...) och därmed lite fler och bättre bilder att välja på till julkortsknåpandet. Men iallafall, God Jul på er!

 

 

24 December 2011  | Länk | övrigt | 1 kommentar
födelsedagar och lite gnäll...

Födelsedagsfirande

I vår flock sprider vi inte ut födelsedagarna så där väldans mycket. Både matte och Totti fyller samma vecka. Tänka sig att lille Totti redan är två år!

GRATTIS TOTTI!!

Födelsedagen firades med leverpastejsletande, det uppskattades av både födelsedagsbarnet och storebror! Storebror som samma dag ögonlystes utan anmärkning! Gutt! Mycket att fira den dan :-)

Lördagsträningar

Tvååringen har ju ett helt gäng med jämnåriga kompisar som vi träffar då och då och tränar lite ihop med. Och nu när det är kolmörkt på kvällarna så har vi upptagit våra lördags träffar...det är liksom lite skojigare att träna när det är ljust. Rallylydnad och agility är det som brukar stå på programmet. Lite bus med polarna brukar också hinnas med. Kanske den mest uppskattade delen :-) Man blir så glad när man ser dem springa runt ett helt gäng med goingar! De ser så lyckliga ut. Taurus brukar vara med på ett hörn han också. Ibland springer han mest runt och nosar men ibland rejsar han med de andra :-)

På egna äventyr

Man ska få vara med om mycket med de där hundarna, här kommer Taurus senaste bedrift! Han ska nämligen få bli pappa igen. Vi var hemma hos Joanna och jättegoa Zita förra helgen för parning. Gick fint och vi besätmde att träffas på tisdag igen. Så..när jag slutar jobbet på tis skickar jag ett meddelande och frågar vilken tid som passar att vi dyker upp. "Hihi, ni behöver inte komma hit. Han har ju redan varit här :-)" blev svaret....Ehh...vadå redan varit där? tänkte jag. Men min snälla mamma som tar hand om vovvarna när jag jobbar kanske hade varit där och lämnat honom ? .. men näe...så var det inte. Herr Taurus hade helt enkelt betämt sig för att ta en liten promenad från mamma och pappas trädgård i Hanemåla till Zita i Madesjö. Hur långt kan det vara? fem kilometer? något sådant iallafall....Vad han ställer till med den där Taurus!

Så när mamma ska ropa in hundarna från trädgården så kommer det bara en Totti....den andre är helt försvunnen! Ja, inte är han världens lydigaste min hund men han har faktiskt aldrig försvunnit! Jag har hämtat honom i grannens trädgård lite då och då och han har två gånger i sitt liv sprungit efter hare i skogen och varit utom synhåll en stund men annars befinner han sig så man kan se honom (fast inte alltid nå honom...).  Men skulle han försvinna igen, då vet vi vart vi ska leta! Puh! Tänk hur många bilar han har mött på vägen! Själv var jag lyckligt ovetande på jobbet, skönt!

...lite nyfiken är jag iallafall på vilken väg han tog...längs ån eller rakt genom stan...?

26 November 2011  | Länk | övrigt | 0 kommentar
Herning 5-6 nov

Efter att varit rätt så nöjd med att ha en Svensk utställningschampion här hemma har vi nu börjat sikta mot ett internationellt championat....hmmm, så kan det gå...Men han har  tagit två CACIB i år och då är man ju halvvägs, liksom bara två kvar :-) Så i helgen som var drog vi tillsammans med kennelmamman och Zita till Danmark. Två dagars internationellt i Danmark där det knappt bor några pinschrar...borde inte vara en omöjlighet att komma hem med ett CACIB då...??

Men jo, det behöver inte alls vara så lätt inte...Sex anmälda pinschrar var det trots allt. Fem av dem hade vi koll på redan innan, de var nämligen svenskar allihopa. Den sjätte hade vi allt funderat på vem det kunde vara. Det löste vi på parkeringen, när det hoppar ut en pinscher ur bilen bredvid. Sannolikheten för att parkera bredvid varandra bland tusentals andra bilar....? inte stor! Men en norrman visade sig den siste pinschern vara.

Så lite konkurens var det trots allt. Dessutom bestämde sig herr Taurus för att högtalarna var suuuperläskiga. Å har han bestämt sig så har han! Alltså...inte den roligaste utsällningen i världshistorien. Matte fick kämpa :-) Samma visa båda dagarna. Jag kunde busa upp honom lite men det var inte alls den vanliga Taurus. Trist! Excellent båda dagarna och ett ck på lördagen blev hela resultatet. Kanske inte så illa men jag hade ju velat ha ett CACIB med mig hem! Inte heller Zita fick några toppresultat så efter lite köande till veterinären för avmaskning så var det dags för 60 mil hem igen...Jag tror att den här lilla trippen får göra sällskap med den där dagsturen vi gjorde till Avesta en gång... Utställningsresor som vi inte pratar så högt om :-)

Men det fanns mycket roligt också! Vi bodde fint och åt gott. Taurus rejsade över de danska åkrarna (om man frågar honom var det nog det bästa på hela resan) och badade i de danska dikena. Jag åt sushi för första gången...det var inte så tokigt det. Och så fick vi glädjas åt de andra svenska pinschrarna som åkte hem med danska vinnare, dansk champion, nordisk champion och en internationell champion!! Inte illa!!

Och så kan man ju se det från den ljusa sidan...nu blir det fler utlandsresor! För det där internationella championatet vill jag ju ha, nu när vi ändå är halvvägs....

7 November 2011  | Länk | övrigt | 0 kommentar
byta sport?

Av någon okänd anledning har SM i barmarksdrag hamnat i Svartbäcksmåla. Och eftersom det blev några timmar över mellan agilityträningen och kroppkake-middag hos mormor så tog jag med mig vovvarna ner och kollade.

Till en början tyckte jag att det hela var så där roligt...Det var i och för sig en väldig massa hundar och människor på plats men det var väldans dåligt drag :-) hiihi... Den delen av tävlingsbanan som man kunde se från start/målområdet var helt tom på hundar! Det visade sig dock att jag kommit lagom till klassen där hundarna släpade runt på en springande matte/husse. Å det säger sig ju själv att det tar lite tid att ta sig runt spåret om matte/husse springer själv. Men efter dem var det dags för lite mer fart! sex stycken otroligt laddade hundar med en trehjuling efter ställde sig på startlinjen. Matte på trehjulingen höll stenhårt på handbromsen och fyra man höll hundarna för att de inte skulle sticka innan startsignal! Vilken arbetslust, helt galna! Skulle jag nån gång tröttna på agility, då skaffar jag mig ett gäng draghundar :-) Såg hur kul ut som helst!!

En herre frågade förresten på bred norrländska om T & T var draghundar? Njae...kanske inte riktigt..."men den där (Taurus) ser ju rätt snabb ut" Hihii...Taurus som ser ut som om jorden gått under när jag kopplar honom bakom pulkan...inte riktigt nått draghundsämne...

Vi fortsätter nog med agility ett tag till skulle jag tro :-) Idag har vi fortsatt med operation tunnelmotivation, blev kanske inte så effektiv träning idag dock. Taurus springer in i tunneln, matte kastar bollen, Taurus rusar och fångar bollen, springer ett litet ärovarv, spottar ut bollen, springer och kissar lite på en stolpe och fortsätter sedan att nosa runt lite innan han kommer tillbaka till matte. Puh! Matte fångar in hund och boll och så kör vi samma procedur igen....å igen...å....nä, sen tröttna matte! Inget mer roligt för Taurus.

Totti är rätt bra på ärovarv han också :-) men idag hade han nog spanat in vad som hände med storebror när han försökte....Slalom och sitta kvar blev det för hans del. Slalom med bågar, å idag drog han själv (utan att matte sprang bredvid och höll handen) in i slalomet. Skoj! Höll på att bli en superbelöning på ett av försöken. Skrämde upp en liten sgilityintresserad kanin som tydligen suttit och tryck i det höga gräset bredvid planen. Totti var som tur var fullt upptagen med sin boll så han missade kaninen! Tur, annars hade jag nog jagat efter honom fortfarande :-)

22 Oktober 2011  | Länk | övrigt | 0 kommentar
avundsjuk pinscher

Avundsjuka för att man inte vet bättre...

Man kan lugnt påstå att det är en hel del mer pälsvård på en pudel än på en pinscher. Å det trots att jag för det mesta har en relativt korthårig pudel som inte liknar de där välvårdarde pudlarna i utställningsringarna så där väldans mycket.

Häromdagen var det åter dags för bad, föning och kamning för den lilla ulltussen. Ulltussen är en väldigt tålmodig varelse som står ut med det mesta utan att protestera. "Egentligen vill jag hellre leka men okej vi kan väl stå här och kamma lite istället..." En sån go liten hund! Taurus däremot som knappt vet vad pälsvård innebär han var avundsjuk kan jag tala om! Alldeles för mycket uppmärksamhet till Totti :-) Vart man än vände sig var Taurus där! Man kan ju fundera på vad han hade sagt om han hade fått stå ut med behandlingen? Tror att det tar längre tid att blöta ner all Tottis päls än vad det tar att blöta ner, schamponera, skölja OCH torka Taurus! Hihihi...nä, det hade aldrig gått...det är tur han är just en pinscher! även om det är en väldigt avundsjuk pinscher :-)

Härlig höst

För någon månad sen hade jag lite ångest för att tävlingsäsongen var slut för vår del. Satte mig till och med och letade om det inte fanns nån liten tävling nånstans som man kunde åka på. Men nu har jag lugnat mig och förlikat mig med att det är rätt många månader tills det är dags att tävla igen. Det finns ju annat man kan syssla med...träna och så...Ett helt fantastiskt höstväder har vi haft så här långt så man är ju mer än gärna utomhus om det går! Ridhusträning i vinter är också uppbokat så nu kan det snöa bäst det vill!!

Idag har vi satt igång med två projekt, ett för varje hund. Totti ska lära sig att sitta still. Rätt basic kan man tycka, men vi har visst missat lite i träningen där... Idag satt han dock finfint och väntade på att sin leksak skulle komma flygande. Taurus ska lära sig springa genom tunnlar- snabbt!! Han har inte riktigt fattat att agility går på tid tror jag :-) Idag körde vi rak tunnel och så kastade jag boll så fort han sprungit in tunneln, då blev det faktiskt lite fart på honom! Imorgon har vi träningsdejt på klubben då fortsätter vi med projekten. Å så blir det rallylydnad. Vi har varit i Emmaboda under hösten och lärt oss vad alla de där skyltarna betyder så nu ska vi träna in lite flyt i momenten. Taurus kan de flesta (utom möjligen "stå" på komando) medan Tottis styrka ligger i transporten mellan skyltarna. Fin kontakt med den hunden! ...synd bara att han ska sitta, ligga och snurra därimellan :-)

21 Oktober 2011  | Länk | övrigt | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida