Startsidan Blogg Fotoalbum Fakta Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
om mig
Chilli och Gizza
H

18 år och man
Karlskoga,
Örebro län
kalendern
nya foton

i 3dje söket
antal besökare

En underbar Tollare, en förkortning på Nova Scotia Duck Tolling Retriver. Hundras med mycket energi och matglädje, älskar att få jobba och som njuter av det fina i livet.SE VCH Lp1 Working Beautys Enjoy Earthquake "Chilli"8 Maj 2006 - 3 Augusti 2016

SE VCH Working Beautys Jumping Joy "Gizza"25 Juni 2010 - 15 Februari 2024Gizza är en mysig tjej  som  gör oss stolta.Trevlig hund som älskar livet och alla människor,även nästan alla hundar. Hon har lätt att lära sig hon har en av och på knapp, men hon är ju lärling hos Chilli, där hon även lärt sig en del hyss. Nu har vi tränat  inför viltspår,Har även ställt ut henne och jättestolt med hennes resultat i Ransäter med Exellent och 4:e placerad i öppenklass, med jättefina omdömen av domaren.Ska börja träna henne i Bruks och lydnadsklasser...tränar just nu med rutan och den funkar jättebra men fortfarande lite problem att hålla apporten.Har nu tre 1:or och ett HP = Svensk viltspårs champion 11/9-13

Har varit standin på Hundgymnasiet i Forshaga med Elin fram till höstlovet 2012. Ägare: Familjen Hänninen, KarlskogaSoldrivans Eye For Fusion "Chilla"12 April 2017 - Den nyaste familjemedlemen. Barnbarn till Chilli. En väldigt glad tjej som gillar att busa med Gizza men också att klättra upp och mysa i famnen. Mer kommer när vi hunnit lära känna henne.Vilken nos hon har, hela hennes syskonskara helt suveräna. Följer allihopa så kul att se deras framgångar.Uppdaterad:15/2 2024 ändringar på hemsidan; Nytt blogginlägg & nya bilder.alla rättigheter tillhör Familjen Hänninen


senaste blogginlägget
RIP Gizza. 20100625- 20240215.

Idag somnade min härliga egennyttiga Gizza in.
Lämnat oss i stor saknad efter 13,8 fantastiska år.

Så kom den där jobbiga dagen jag har fasat för att ta beslutet, ändå kändes det rätt. Hon har varit dålig emellanåt men varför? Åldern och det hände så mycket inatt så jag kände det går inte längre så jag bokade en tid till eftermiddagen, så hennes älskade lillmatte fick vara med till slutet och på lidandet.För de senaste dagarna har hon varit bra på dagarna men de senaste nätterna mådde hon dåligt verkade som ngn slags separations ångest så det blev inte många timmars sömn för någon av oss.

Lite om Gizza, hon var från början en fodertik från Working Beautys, kanske tur att det inte blev några valpar ,för när hon var ca 5,6 år så fick hon EP.
Fick rätt medicin från början som vi haft in i det sista som har ökats successivt.
Hon hade från 2015 - 2018 typ var annan /tredje månad anfall.
Sen uppehåll fram till 2022 och då bara två/tre lindriga anfall som gick över relativt snabbt. I slutet av året 2023 började hon visa oro mm, hon var verkligen en kämpe ,sista veckorna har hon varit pigg ,tränat lite noswork och specialsök men sen för knappt 5 dagar sen ändrades det.

Gizza var en pratig dam som hade stenkoll på klockan när medicinering, mat och mellanmål (det var många olika tider)och även på oss bla alltid på kvällarna så stod hon och pratade tills att vi skulle gå och lägga oss.....så hon fick ligga i husses fåtölj.

Även på mornarna så stack hon huvudet i dörröppningen först prat i normalläge, tyckte vi skulle gå upp, sen gick hon och gick vi inte upp då, så kom hon tillbaks med ett högre ljud och det höjdes om vi inte gick upp då.....

Hon var en duktig apportör, men tyvärr var hon för hård i mun, just på fågel den plockade hon av fjädrarna.Så det fick vi sluta med ,men fortsatte träna med dummies och där var hon kanonduktig på.Det älskade hon.
Duktig på viltspår champion med HP.
Nosework träning och specialsökträning med kong ,men inte tävlat ,det var bara en kul grej för att hon skulle få jobba.
Gizza var en tyst tollare ,helt underbar att jobba med.

Den sista dagen fick hon söka lite röd kong, godissök samt hennes älsklingsfavoritmat bla våffla,kött,banan och gurka.
Sen en kortare promenad innan och möta upp favoritmatte som kom med bussen från Örebro.Så glad hon blev.

Tyckte det blev ett fint avsked lugnt och stilla, samt att vi fick ta den tid vi behövde och Chilla fick vara med.

Nu springer hon på de gröna ängarna tillsammans med Chilli, Melissa och alla i hennes hundliv.
Gizza kommer vara så saknad men finns med i våra hjärtan för alltid, så älskad.

Tyckte det var så fint när mitt barnbarn 7 år frågade sin mamma "kommer" hon vara som en osynlig Gizza nu som är med oss? Ja ,svarade hennes mamma och då log hon.
Barn är så underbara i sitt tänkande.

PS:foton på Gizza kommer inom snar framtid.
15 Februari 2024  | Länk | nya | 0 kommentar

hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Chilli och Gizza H                                             Skaffa en gratis hemsida